Bartas89 Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Cześć, zakładam warsztat z moim drugim w życiu czołgiem (pierwszym z okresu II wojny światowej). Wybór padł na Cromwella ze względu na dobre opinie o zestawie, jak również z dużego wyborów materiałów pomocniczych dostępnych w internecie. Zestaw będę starał się zwaloryzować blaszkami od Abera, metalową lufą, metalowymi gąskami i linami holowniczymi od Eureki. Kupiłem też parę zestawów do weatheringu od Tamiyi: Zaopatrzyłem się też w szpachlówkę swiatłoutwardzalną, żeby praca nie stawała w miejscu przez schnięcie Już dzisiaj skleiłem sobie pierwszy rozdział, a w nim tylną cześć pancerza: P.S zaraz po otwarciu pudełka myślałem, że zamówiłem złą skalę. Wszystko przez to, że wanna wydawała mi się strasznie mała. Myślałem, że ten czołg będzie większy. Kiedyś sklejałem Merkavę, też w skali 1:35 i jest pół razy większa od Cromwella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Bartas89 , Nadal nie widzę Twoich zdjęć . Nie chcę być namolny . Jeżeli tylko ja mam kłopot z wyświetlaniem to nie ma sprawy . Nic się nie stało . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 No ja widzę. Działaj zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Października 2018 Autor Share Napisano 3 Października 2018 Bartas89 , Nadal nie widzę Twoich zdjęć . Nie chcę być namolny . Jeżeli tylko ja mam kłopot z wyświetlaniem to nie ma sprawy . Nic się nie stało . Pozdrawiam Hello Wychodzi na to, że tylko u Ciebie ten problem występuje :( Spróbuj może wyczyścić przeglądarkę z ciasteczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Jeszcze u kogoś też nic nie widzę . Tylko wyświetla się niebieskie słowo "obrazek". Po kliknięciu jestem informowany , że fotosik to "kit" i kradną tam hasła . Oczywiście zacytowałem po swojemu Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 3 Października 2018 Autor Share Napisano 3 Października 2018 Przy okazji modelu zamówiłem sobie dwa ostatnie, brakujące tomy świetnej encyklopedii od Miga Ammo. Teraz mam już całą kolekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Października 2018 Autor Share Napisano 5 Października 2018 Dzisiaj trochę klejenia. Na pierwszy ogień uchwyty kół: Później doklejenie Osłony przedniej i tylnej: Na koniec przyklejenie osłon bocznych: Mam jedną niewiadomą: Czy elementów C26 i C27 mam nie przyklejać, jeśli chcę założyć metalowe gąsienice, które mają być ruchome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Października 2018 Autor Share Napisano 5 Października 2018 Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie? Blokuje mnie to trochę z budową, a nie chcę kuchy popełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 Pytasz bo chcesz mieć jeżdzący czołg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 5 Października 2018 Autor Share Napisano 5 Października 2018 Pytasz bo chcesz mieć jeżdzący czołg? Mogę chcieć ;) Gąski mam niby pod to przygotowane... Ale na poważnie to bardziej mi zależy żeby właśnie metalowe gąski od Master Club'a pasowały później, niż żeby jeździły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Dzisiaj trochę pogrzebane. Nikt mi nie odpowiedział odnośnie części C26 i C27 to je wkleiłem. Na początek klasyczne dociążanie modelu Później odcięcie i oszlifowanie największej części czyli górnego pancerza: Następnie zabrałem się za karabin maszynowy i wywiercenie w nim otworu wylotowego, żeby bardziej realnie wyglądał: Na sam koniec montaż przedniego panelu pancerza i przyklejenie do niego karabinu maszynowego: Muszę pochwalić idealne spasowanie części. W jeszcze żadnym modelu Tamiyi nie było, aż takiego ideału. Oby tak zostało do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Po co to obciążenie? Jeżeli chcesz dać mastercluby, czy inne metalowe gąski, to z takim obciążeniem będziesz potrzebować dźwigu do jego przenoszenia. Bo mam takie zboczenie, że model (szczególnie jeśli w realu jest z metalu i jest bardzo ciężki) musi być ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 A potem wahacze Z PLASTIKU pod tym ciężarem "klękają" z czasem... PS. Ta dziurka w km BESA to jakiś żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 A potem wahacze Z PLASTIKU pod tym ciężarem "klękają" z czasem... PS. Ta dziurka w km BESA to jakiś żart? Bez przesady, nie waży to przecież 5kg. Rozumiem, że w karabinie ma być szerszy otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Bez przesady, nie waży to przecież 5kg.Rozumiem, że w karabinie ma być szerszy otwór? To poczytaj sobie dlaczego się robi i sprzedaje do samolotów golenie podwozia z tzw. białego metalu... Dla mnie to co robisz z tymi nakrętkami to kompletna głupota. Zobacz jak wygląda kaem Besa na zdjęciach. Zresztą takie lufy sprzedaje RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Bez przesady, nie waży to przecież 5kg.Rozumiem, że w karabinie ma być szerszy otwór? To poczytaj sobie dlaczego się robi i sprzedaje do samolotów golenie podwozia z tzw. białego metalu... Dla mnie to co robisz z tymi nakrętkami to kompletna głupota. Zobacz jak wygląda kaem Besa na zdjęciach. Zresztą takie lufy sprzedaje RB. Szkoda, że wcześniej nie znalazłem luf do karabinów. Teraz po zawodach jak już wkleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Nie ma najmniejszego problemu abyś taką lufę dokupił i wymienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Nie ma najmniejszego problemu abyś taką lufę dokupił i wymienił. Ok to muszę poszukać. Sprawdzałem na Scale mates i tam mi się nic nie wyświetliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 https://www.mojehobby.pl/products/7-92mm-BESAKarabin-maszynowy-uzywany-w-wielu-czolgach-Brytyjskich.html Rozumiem, że nie chciało Ci się przeglądnąć warsztatów na forum? Tam jest bardzo duuuużo - sam korzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 https://www.mojehobby.pl/products/7-92mm-BESAKarabin-maszynowy-uzywany-w-wielu-czolgach-Brytyjskich.html Rozumiem, że nie chciało Ci się przeglądnąć warsztatów na forum? Tam jest bardzo duuuużo - sam korzystałem. Dzięki za link Niestety nie mam za bardzo czasu czytać innych warsztatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Dzisiaj trochę pogrzebane. Nikt mi nie odpowiedział odnośnie części C26 i C27 to je wkleiłem. Na początek klasyczne dociążanie modelu Później odcięcie i oszlifowanie największej części czyli górnego pancerza: Następnie zabrałem się za karabin maszynowy i wywiercenie w nim otworu wylotowego, żeby bardziej realnie wyglądał: Na sam koniec montaż przedniego panelu pancerza i przyklejenie do niego karabinu maszynowego: Muszę pochwalić idealne spasowanie części. W jeszcze żadnym modelu Tamiyi nie było, aż takiego ideału. Oby tak zostało do końca C26 i C27 powinienes przykleic po nadaniu odpowiedniego naciagu gasienica. Kazdy czolg w 1/35 jaki do tej pory kleilem tak mial. Kazdy producent ma ze tak to powiem swoj rozmiar ogniw wiec tym systemem naciagu mozez to regulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 https://www.mojehobby.pl/products/7-92mm-BESAKarabin-maszynowy-uzywany-w-wielu-czolgach-Brytyjskich.html Rozumiem, że nie chciało Ci się przeglądnąć warsztatów na forum? Tam jest bardzo duuuużo - sam korzystałem. Dzięki za link Niestety nie mam za bardzo czasu czytać innych warsztatów Jak nie masz czasu to znaczy, że masz czas na „wymyślanie koła od nowa”, a to przeważnie zajmuje duuużo więcej czasu niż uczenie się na błędach innych. Z drugiej strony to pokazuje, że robienie tutaj warsztatów z opisem ma coraz mniejszy sens bo ludki nie mają czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Już Ci więcej cennego czasu nie będę zajmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Już Ci więcej cennego czasu nie będę zajmował. Nie wiem o co Ci chodzi Jeśli nie chcesz to nie musisz tutaj niczego pisać. Chociaż Twój link od lufy na pewno mi się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Dzisiaj tylko obrobione i sklejone koła. Praca monotonna i żmudna. Jutro albo pojutrze dojdą mi maski od Quick Wheela to nie będzie problemu z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi