rollingstones Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 I tak jest super, zrób osłonę w kolorze mini daj te napisy kredą - bez kombinowania już i zobaczysz bedzie git. przybedzie twojemu KT wkrótce odsiecz - właśnie zakupiłem KT i będzie z walk w Berlinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Co za koszmar, wszystko co moze pojsc nie tak, wlasnie tak sie dzieje. Jeszcze na koniec nie wiem skad kapnely mi jakies krople mini na przedni pancerz. Wczoraj testowalem zakupiony produkt Vallejo, a mianowicie bialy podklad w sprayu. Po pomalowaniu wychodzi jakis baranek na modelu. Jak tynk na domku jednorodzinnym. Ledwo co mozna to zmyc zmywaczem do akryli. Cena 44 zl. Postep prac. Zarowe. Dzienne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 O to to O to chodziło Niby przypadek a ile sie zmieniło. Zdecydowanie lepiej to teraz wygląda. A co do podkładu vallejo to spróbuj go delikatnie podgrzać w ciepłej wodzie (ok 30st.C)byle nie za gorącej. To troszkę zwiększa cisnienie a podgrzana farba lepiej (równiej) się kładzie. Osobiście testowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Wash. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 NO i GRA MUZYKA.... Tak to jak najbardziej to SCI-FI mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 No,no nasz kociak nabiera wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Fajnie się zapowiada, a z gąskami planujesz coś robić? bo kolor mają trochę nie tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Dzieki panowie za wsparcie. W sumie to juz kilka razy mial szanse wyladowac w koszu Sporo sie nauczylem robiac ten model. Mysle, ze teraz to wszystko bedzie juz w miare ok. podkładu vallejo to spróbuj go delikatnie podgrzać w ciepłej wodzie Dzieki. a z gąskami planujesz coś robić? Spokojnie to dopiero poczatek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 A z czego taki ładny łoszyk i na co kładziony??Sido??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 A z czego taki ładny łoszyk Czy on taki ładny? Wash robie z Pigmentów AGAMY - PAINTATOR, kolor najczęsciej czarny + woda + płyn do naczyń. Kładziony na sido. potem waciki, pędzelki itp. Ostatnio chcialem zrobic wash tak jak należy z farb olejnych dla plastyków, ale pigmenty szybko wysychają (czas) i dlatego lepiej mi odpowiadają. Kłade na nie kolejna warstwe sido i moge robić obicia itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 ekstra, teraz to prawdziwa prowizorka. a zrobisz jeszcze coś z tym brunatnym kolorem, żeby nie był taki płaski i jednostajny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Trochę dziwnie ta osłona jest zamontowana, wygląda to jakby była przyspawana bezpośrednio do lufy. Poza tym teraz obsługa działa taka mało osłonięta jak na TK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 CZAK nie przejmuj się niekiedy naszymi sugestiami... Rób swoje i tak jak masz ochotę... To jest TWOJE SCI-FI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Co racja to racja, jak można mówić, że w SCI-FI coś jest nie historyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Dodalem obicia zrobione farbami olejnymi dla plastykow. Zaczynam tez robic podstawke. To biale to gips. Mam w nim wyrzezbic droge z kamieni. Bede robil to pierwszy raz. Moze zna ktos jakies linki do tego typu prac, albo ma pozytywne doswiadczenia w tym temacie. Pozdrawiam. PS. Figurka tylko dla towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Coś fotka sie nie wyswietla. Mam pytanie odnośnie pignetów agamy. Czy zachwują sie podobnie do suchych pasteli czyli zozcierają się na powierzchni, czy są to osobne malutkie ziarna pigmentu które gromadza sie tylko w zagłebieniach i nie rozcierają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Czarek nie boisz się rycia w gipsie? To jest bliżej gładzi czy budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Maja 2008 Autor Share Napisano 26 Maja 2008 Czarek nie boisz się rycia w gipsie? To jest bliżej gładzi czy budowlanego? a mam jakies wyjscie? Zdecydowanie to jest bardziej gladz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 Kompozycja sie zmienila. Model znow wystaje poza podstawke. Kolejny raz napisze, ze strasznie trudno dobrac figurki w tej skali. Strasznie dlugo kombinowalem z roznymi ustawieniami i roznymi zestawami figurek. Podstawka bedzie sie nazywac "Pozdrowienia z Berlina" Przedstawiac ma trzech rosyjskich zolnierzy ustawiajacych sie do zdjecia. Doloze jeszcze pociski od dziala i moze line holownicza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Podstawka bedzie sie nazywac "Pozdrowienia z Berlina"Przedstawiac ma trzech rosyjskich zolnierzy ustawiajacych sie do zdjecia. Dobre, ma klimat - podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Czarek nie boisz się rycia w gipsie? To jest bliżej gładzi czy budowlanego? Mam pytanie. Czego można sie bać podczas rycia w gipsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 Pierwszy raz rylem w gipsie. Efekty jak widac. Powiem, ze jest to material bardzo rozwojowy, jak dla mnie. I nie ma sie czego bac bo jak sie cos skopie to mozna jeszcze raz zagipsowac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 I nie ma sie czego bac bo jak sie cos skopie to mozna jeszcze raz zagipsowac. czak45,j a to wiem, Ty to wiesz, ale jestem ciekaw co mial na myśli kolega, pytając o obawy związane z ryciem w gipsie. Dla mnie to najlepszy do obrabiania materiał obok plastelin, glin, modelin itd czak45 czy można gdzieś za jednym zamachem obejrzec całą galerię Twoich dzieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 [quote="Constructor Mam pytanie. Czego można sie bać podczas rycia w gipsie? Wielu rzeczy ze skalpelem w łapie włącznie. Chodziło mi o gips budowlany, który jest strasznie twardy. Ja też szeroko wykorzysuję gładź gipsową żeniąc ja z wilokem - tj. wikol na zaschniety gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Chodziło mi o gips budowlany Błagam... po co gips budowlany? Wystarczy zwykły gips lub gładź. Nie budujesz domu a dioramę gdzie nikt na tym nie będzie stawał ani rzucał o ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi