JŚ Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Nie budujesz domu a dioramę gdzie nikt na tym nie będzie stawał ani rzucał o ścianę... No wiesz, ale taki Tiger to trochę ton waży... (he he he - żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Nie budujesz domu a dioramę gdzie nikt na tym nie będzie stawał ani rzucał o ścianę... No wiesz, ale taki Tiger to trochę ton waży... (he he he - żart) Ale to trza by wagę modelu przeskalować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Taki Tiger to z 60ton by ważył. W skali 1:72 mamy blisko 0,8 tony. Najlepiej dioramę odlać z żelbetonu + zbrojenie pod półkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 czak45 czy można gdzieś za jednym zamachem obejrzec całą galerię Twoich dzieł? Pracuje nad wlasna strona ale to jeszcze potrwa. A tu jest adres forum gdzie pod uzytkownikiem: carek znajdziesz wiekszosc moich prac. http://www.smallscaleafvforum.com/forum/viewforum.php?f=25 Pozdrrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 czak45 czy można gdzieś za jednym zamachem obejrzec całą galerię Twoich dzieł? Pracuje nad wlasna strona ale to jeszcze potrwa. A tu jest adres forum gdzie pod uzytkownikiem: carek znajdziesz wiekszosc moich prac. http://www.smallscaleafvforum.com/forum/viewforum.php?f=25 Pozdrrawiam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 czak chłopie Malownie E 100 mnie powaliło PERFEKCYJNY MODEL A ten pigment to też Agamy? I powiedz czy lufa pochdzi z zestawu czy dokupiłeś Armo? Wygrzebałem humbola 27004, po 5 latach jeszcze sie trzyma Mam nadzieje że się nie obrazisz jak zrobię swoją setkę w podobnym malowanu, tylko to maleństwo 1/144 ale mam smaka na 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewan Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 czak45 ja teraz też składam samorube Sherman 1/72 a masz jakies fotki jak to wyglada? Sorki że pisze tak póżno ale komp w naprawie...Foty zrobie i jutro dam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Strona internetowa zrobiona. Mozna wrocic do modeli. Figurki pomalowane podkladem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Model-SUUUPER!!! A strona internetowa-BEZBŁĘDNA!!! Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 ładne ludziki. to Italeri? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Tak Italeri zgadza sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2008 Twarze pomalowane sienna palona. W sumie jak na ITALERI to fajne figurki, bo kazda twarz ma swoj charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Ja mam od nich "German Elite Troops" i też musze powiedzieć, że wyglądaja przyzwoicie. Ogólnie to w tej skali trudno znaleść (przynajmniej dawniej) przyzwoite figurasy o dynamicznych pozach (tu - Preiser, Pegasus) i dobrej jakości, w większości przypadków, wojaki są odlane w jednej płaszczyźnie (spłaszczeni grzbieto-brzusznie:D) i ciężko z nich zrobić coś człekokształtnego :P a tu coś pomocnego (pewnie niektórzy znają): http://www.plasticsoldierreview.com/PeriodList.html czak45 fajny warsztat - przyjemny dla oka i kształcący Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 Fakt, w tej skali ciezko o dobre figurki. Zrobilem podstawke i gasienice w takim mocno kurzowym klimacie. Troszke mi to nie pasuje do wiosny w Berlinie. Tak wiec pewnie jeszcze dzis sobie to zmienie na cos bardziej kontrastowego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Może troche deszczowo byłoby lepiej...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Kurzowo wydaje mi sie bedzie lepiej, wiosna wiosna, a Berlin w maju 45 to wielka ruina. Tynk i cegla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Powiedz, jak wykonany jest ten bruk????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Bruk z gipsu, skrobany igla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Czerwca 2008 Share Napisano 27 Czerwca 2008 Trochę mnie tu nie było ( ok. 2 miechy) i ku mojemu zdziwieniu czak jeszcze się męczy z tym projektem, choć kiedyś je robił w mgnieniu oka... Ale 3mam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2008 Trochę mnie tu nie było ( ok. 2 miechy) i ku mojemu zdziwieniu czak jeszcze się męczy z tym projektem, choć kiedyś je robił w mgnieniu oka.. Strone na temat mojego modelarstwa robilem. A fakt z tym modelem dlugo sie mecze. Obecnie jestem na etapie robienia podstawki od nowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Lipca 2008 Autor Share Napisano 7 Lipca 2008 Zapraszam do Galerii: viewtopic.php?t=8476 Dzieki za pomoc i wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi