Skocz do zawartości

PZL.37B I Łoś, IBG Models 1:72, wideorelacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pora na kolejny warsztat. W sumie dość oczywisty, po jednym z najbardziej oczekiwanych modeli roku. Tym razem zestaw z IBG.

Zapraszam.

PS: tak, wiem troche dziwne ujęcie. Ale mam nadzieję, że problemy techniczne uda się rozwiązać i obraz będzie wyglądał lepiej.

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Domyślam się że masz nowy sprzęt do rejestracji obrazu.

Zerknij do instrukcji i ustaw sobie go tak, jak powinien być ustawiony. To już któryś film z kolei, którego się źle ogląda z powodu jaskrawości obrazu. Nie wiem, przestaw sobie może balans bieli, jaskrawość czy coś podobnego, bo jak się ogląda twoje video relacje, to aż razi i bolą oczy.

Napisano (edytowane)

Wiem, próbuję to ustawić, na razie nie wychodzi, ale już chyba wiem, co jest nie tak. Zobaczymy jeszcze.

Na razie mam odcinek z malowaniem:

Zapraszam. :) :D

Edytowane przez jpl
  • Super Moderator
Napisano

Witam.

Mala rada.

Jak coś robisz i chcesz to pokazać, to proszę cie wykadruj to na środek ekranu.

Ponieważ teraz pokazywałeś jak malujesz, ale poza kadrem i nic nie było widać?

Napisano

Fajnie by też było, gdyby tło do nagrywania prac nad obróbką/malowaniem itp. było jednolite. A nie tak jak teraz, gdzie za tło robią ręczniki papierowe. 

Porównując to do niektórych kanałów na youtube, ciężko po kilku chwilach się to ogląda.

Napisano (edytowane)

jpl, Ty w ogóle sprawdzasz czym raczysz oglądających?

Przy warsztacie Iskry pisałem o tym, że światło jest źle ustawione i oślepia.

I co?

Tadaaam!!!

2146425601_o.jpg.97f40c2c26dbd6ccfc8478bc7ce05c4e.jpg

Panowie, jak poczytacie nasze uwagi choćby przy videorelacji z Iskry Novax to zrozumiecie, że szkoda czasu na pisanie Waszych uwag i sugestii... 

Edytowane przez Grzes
  • Like 1
Napisano (edytowane)

Sugestie są sukcesywnie wprowadzane, tło jest zmienione, na niebieski brystol - wyjątkiem jest malowanie, ale może faktycznie też zrobię to nad innym materiałem. Nad światłem pracuję, to, co pokazałeś, Jawkers, to jest jeden kadr z filmu, gdzie faktycznie odbija się lampa. Ale OK, dzięki za uwagi.

Co do farb, sprawa okazała się dość prosta - Hataka nie potrzebuje retardera, i dolewanie Mr.Levelling Thinner nie działało na nią zbyt dobrze. Wystarczy firmowy rozcieńczalnik. 

Tymczasem skończyłem "Łosia". Zapraszam. ?

Edytowane przez jpl
Dodanie informacji.