zbigi10000 Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Spitfire mk I ,dywizjon 602 ,pilotowany przez Osgood Villiers Hanbury,Westhampnett,sierpień 1940. Model wykonany prosto z pudła,dobrze spasowany, nie sprawiał żadnych problemów,no może pomysł projektantów airfixa z mocowaniem podwozia ,jest co najmniej dziwny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 MASAKRA Pokaż chociaż jedno zdjęcie potwierdzające taki stan samolotu - zwłaszcza spodu. Masz chłopie wyobraźnię.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubert Kendziorek Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 A mnie się to podoba. Nawet bym powiedział, że dół nieco zbyt czysty. Brakuje zwłaszcza obfitych we wszystkich modelach Spitfire wycieków oleju i innych płynów. Co prawda nieco późniejszy model, ale wcześniejsze też tak się brudziły. Zróżnicowanie kolorystyczne dołu może leciutko zbyt intensywne, ale tylko leciutko, ja pewnie bym jeszcze dmuchnął po całości mocno rozcieńczonym bazowym przed brudzeniem, ale to już kwestia gustu. Model bardzo ładny. Z pozdrowieniami Hubert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbigi10000 Posted October 26, 2018 Author Share Posted October 26, 2018 Dziękuję za komentarze. Muszę przyznać , że jak to się mówi ,popłynąłem z tym brudzeniem,ale postaram się poprawić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted October 27, 2018 Share Posted October 27, 2018 Nie popłynąłeś, świetnie wyszedł. Góra jest idealna, na spodzie rzeczywiście brakuje wycieków z oleju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Elegancki samolot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts