eldiabllo Napisano 25 Października 2018 Share Napisano 25 Października 2018 Witam, przedstawiam ładnego brzydala czyli Blackburn Skua Mk.II cos o tym samolocie https://pl.wikipedia.org/wiki/Blackburn_Skua. Prezentowany egzemplarz należał do 803 Dywizjonu FAA stacjonujący na HMS „Ark Royal”. Został zestrzelony 13 lipca 1940 podczas ataku na Scharnhorst w Kampani norweskiej. Załoga: pilot: Lt.C.H.Filmer Radio, tylny strzelec: Mid.T.A.Mckee Malowany HATAKA ORANGE troche na zdjeciach wyszedł zbyt wysłużony , no i szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 25 Października 2018 Share Napisano 25 Października 2018 Rzadki ptaszek ,PODOBASIĘ , co spowodowało brązowe plamy na samolocie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Ten Angolski paskud, też mi chodzi po głowie. Mam stary model FROGa, który mnie trochę zniechęca. Twój skua, wygląda bardzo fajnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Października 2018 Autor Share Napisano 26 Października 2018 Rzadki ptaszek ,PODOBASIĘ , co spowodowało brązowe plamy na samolocie ? Dzięki, no trochę na zdjęciach ostro wygląda ten brąz, na żywo w miarę fajnie, chciałem trochę zroznicowac powierzchnie, chyba znów zbyt mocno, przy czym w podwoziu trochę to absurdalnie wygląda bo samolot stacjonowal na lotnoskowcu. No i nie podoba mi się trochę szkolenie, spapralem trochę . Rozwiercilem od siebie działka no i musiałem przerobić że szpilek element w podwoziu ten z hakiem , chyba hak do hamowania. Ten Angolski paskud, też mi chodzi po głowie. Mam stary model FROGa, który mnie trochę zniechęca. Twój skua, wygląda bardzo fajnie !! Dzięki Spiton, fajnie że się podoba. Myślę że nazywo trochę lepiej się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Śliczny brzydal. I nawet brudzenia OK. Tylko kokardy mógłbyś ciut przykurzyć, bo kłują w oczy przy takim zużytym płatowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Fajny "herbaciarz".Troszkę za mocno jak dla mnie wnęki uwalone ale reszta jest git.To teraz Roc do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 Maszyna brzydka, ale charakterna. Teraz mu Roca daj do towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 26 Października 2018 Autor Share Napisano 26 Października 2018 Śliczny brzydal. I nawet brudzenia OK. Tylko kokardy mógłbyś ciut przykurzyć, bo kłują w oczy przy takim zużytym płatowcu. No miałem się pokusić o małe obicia . Fajny "herbaciarz".Troszkę za mocno jak dla mnie wnęki uwalone ale reszta jest git.To teraz Roc do kompletu. Maszyna brzydka, ale charakterna. Teraz mu Roca daj do towarzystwa. Dzięki Panowie, myślałem że pojedziecie po mnie, ale bardzo się cieszę z pozytywnego odbioru, az checi biora do jakiegos nastepnego cudaka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 , myślałem że pojedziecie po mnie, ale bardzo się cieszę z pozytywnego odbioru, az checi biora do jakiegos nastepnego cudaka . Pojechać po modelu zawsze można:) Po Tobie nikt się nie ośmieli, bo administracja czuwa:) Znalazłem pewne wątpliwości: Moim zdaniem podział białoczarnego malowania skrzydeł przebiegał w osi symetrii kadłuba i to co proponujesz nie wydaje się prawidłowe na pierwszy rzut oka. SH podaje w instrukcji do zestawu 1/48 właśnie taki sposób rozgraniczenia. Trzeba to zweryfikować w pewniejszych źródłach. Z subiektywnych wrażeń: Taki ciemny łosz mi nie pasuje. Lubię kartonówki, ale tu był wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Października 2018 Share Napisano 27 Października 2018 myślałem że pojedziecie po mnie A niby dlaczego?Fajny model. Tematyka też rzadko spotykana.A że model ma drobne nieociągnięcia .Który ich nie ma.Dajesz dalej.Od mojej skromnej osoby duży plus za podjęcie się tego tematu.Teraz reszta pokładowców FAA.Roc jest jeszcze bardziej paskudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Października 2018 Autor Share Napisano 27 Października 2018 myślałem że pojedziecie po mnie A niby dlaczego?Fajny model. Tematyka też rzadko spotykana.A że model ma drobne nieociągnięcia .Który ich nie ma.Dajesz dalej.Od mojej skromnej osoby duży plus za podjęcie się tego tematu.Teraz reszta pokładowców FAA.Roc jest jeszcze bardziej paskudny No pasowało by mu jakiego kuzyna z rodziny do kompletu. Narazie mam rozgrzebaną Scania w 1/24 właściwie jest już pomalowana, ale w kolory bardzo rzadko spotykane na pojazdach , myślę że w listopadzie ja skończę. Trochę mniej było czasu na modelarstwo bo trochę czasu poświęcić na organizację Ciupagi 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Października 2018 Autor Share Napisano 27 Października 2018 No faktycznie , Roc to dopiero brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Października 2018 Share Napisano 29 Października 2018 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 2 Listopada 2018 Autor Share Napisano 2 Listopada 2018 A może wziąść się za takie cudo ? Też do kolekcji ciekawy dziwak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Listopada 2018 Share Napisano 2 Listopada 2018 Może być. Działaj.Chętnie poobserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Skua, Roc, Barracuda - przynajmniej coś innego niż ciągle Spity i Mesery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi