Bartas89 Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Witam. Chcę wam zaprezentować mój pierwszy skończony czołg. Mam nadzieję, że mnie za mocno nie skrytykujecie za niego Ja jestem z niego zadowolony :-) Zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Mi się podoba jak na pierwszy wygląda całkiem ok. Gratulacje za skończony pierwszy czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Wygląda dobrze jak na pierwszy, mój pierwszy czołg to była totalna masakra i tylko się nadawał na spalenie w piecu :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Oprócz tego,że czołg ten powinien mieć lufę bez hamulca i chyba jednak karabin Besa nie powinien być w kolorze kamuflażu, to ładnie wyszło. Washa na nim nie ma?Miałeś full blach do niego i jakoś tego nie widać na Twoim modelu. Niej spinaj się z warsztatami,bo fajnie go prowadziłeś.Musisz jedynie częściej słuchać i przynajmniej część rad wziąć do serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Oprócz tego,że czołg ten powinien mieć lufę bez hamulca i chyba jednak karabin Besa nie powinien być w kolorze kamuflażu, to ładnie wyszło. Washa na nim nie ma?Miałeś full blach do niego i jakoś tego nie widać na Twoim modelu. Niej spinaj się z warsztatami,bo fajnie go prowadziłeś.Musisz jedynie częściej słuchać i przynajmniej część rad wziąć do serca. Wash robiłem ,ale został on nieco stłamszony przez inne efekty eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 A mógłbyś uciąć kawałek ramki pozostałej po modelu, umieścić ją nad płomieniem świeczki lub zapalniczki i rozciągnąć ją tak by otrzymać cienki, prosty kawałek plastiku? Potem mógłbyś ten kawałek pociąć na dwa równe odcinki długości 4-5 cm i zastąpić nimi te dwa pogięte druciki udające anteny. Efekt będzie lepszy, bo w tej chwili to wygląda słabo, bardzo słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Jest ładnie! Z każdym kolejnym będzie lepiej, zmotywowany startuj do kolejnego projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Więc tak. Jak na pierwszy model to podoba mi się samo malowanie, choć można było jeszcze poszaleć z rozjaśnieniami. Przy okazji jaki to kolor farby? Na co zwróć uwagę przy następnym modelu (tu trochę słabo wyszło) to obicia. Słabe jakościowo i gdzie popadło. Trzeba sobie ten etap dobrze przemyśleć. O KM już pisaliśmy w warsztacie. Anteny do wymiany - można też użyć włosia z pędzla. Teraz merytoryka. Pisałeś że się czepialiśmy. No niestety tak to jest. Jak się robi jakiś KONKRETNY model pojazdu (w tym przypadku oznaczenia) to tak będzie. Gdybyś zrobił jakiś tam Cromwell to w w zasadzie nic by nie było. To samo się będzie tyczy polskiego T-34 czy Tygrysa Wittmana. Tak już jest, więc najlepiej jak się nie chce wchodzić w szczegóły wybrać jakiś neutralny pojazd - w necie można znaleźć instrukcje do modeli i wybrać takie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi