sebastain Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 4 godziny temu, mbrnnr napisał: Nie wiele widać. Zbliżenia zrób. Hmmm. Chyba się wstydzę to pokazywać... widzę całą masę niedoróbek Ale niech już będzie. Na kadłubie i skrzydłach chyba nie widać za wiele efektu soli. Najbardziej chyba na statecznikach poziomych. Tylko czy ten efekt na statecznikach nie jest już za mocny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Na stateczniku poziomym mi się to właśnie najbardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Teraz to chyba przegiąłem... nie za mocno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Monologu ciąg dalszy. Zrobiłem brudzing - na razie spodu samolotu. Spostrzeżenie "techniczne" mam takie, że zmieniłem rozcieńczalnik do farb olejnych z "marketowego" na "artystyczny". Używam farbek "Classico" i dziś zakupiłem white spirit Talens i tym specifikiem rozcieńczałem farbkę. O wiele lepiej się ściera i rozciera washing i zacieki. Jeśli chodzi o brudzenie, jako wzór użyłem poniższego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 23 Kwietnia 2019 Share Napisano 23 Kwietnia 2019 Na brzuchu domaluj zacieki pędzlem. Brzuch możesz zrobić upindolony aż po ogon. Śmiało. Co do tej góry - jest teraz jak po burzy pustynnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Kwietnia 2019 Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Bardzo podoba mi się to co zrobiłeś na przejściu skrzydło kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Prawe skrzydło vs lewe skrzydło. Na jednym jest wash. Wash chyba trochę zgasił przesadzony efekt soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 I dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 A ja wciąż się zastanawiam jaką farbą zamalowano brytyjskie oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 RLM82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2019 37 minut temu, greatgonzo napisał: A ja wciąż się zastanawiam jaką farbą zamalowano brytyjskie oznaczenia? Hiszpańską wersją BS241 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Jeszcze antenka i na tym poprzestaniemy. Coś krzywo pasują golenie podwozia w tym modelu... Acha. Z dodatków - kołpak śmigła musiałem "pożyczyć" od Mistercrafta, bo Revell ma kołpak DeHavillianda a na zdjęciach widzę, że powinien być rotol. Dorobiłem też antenkę, bo oryginalna mi się zgubiła. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez sebastain 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Tak patrzę na te szpary pomiędzy kadłubem a skrzydłami i przypomniał mi się Heinkel również z Revella. Wczoraj oddałem go synkowi i nie żałuję. Heinkel ma podobne szpary. Montaż tragiczny wychodzi. Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Constructor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2019 Tak patrzę na te szpary pomiędzy kadłubem a skrzydłami... W którym miejscu? Górna część skrzydeł z kadłubem jest całkiem dobrze spasowana. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 sebastain - spokojnie. Na początku relacji, na pierwszych zdjęciach. O te mi chodzi. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2019 sebastain - spokojnie. Na początku relacji, na pierwszych zdjęciach. O te mi chodzi. Na poczatku relacji to to jest posklejane bluetackiem. na łaczeniach skrzydel z kadlubem nie użyłem praktycznie szpachli, zalałem tylko klejem. Gorzej było od spodu ale problem dotyczył bardziej kształtu niż szpar. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi