Stojkovic Napisano 4 Marca 2022 Autor Share Napisano 4 Marca 2022 To własnie skutek pisania posta na telefonie gdzie słownik automatycznie gwałci myśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 7 godzin temu, Stojkovic napisał: To własnie skutek pisania posta na telefonie gdzie słownik automatycznie gwałci myśl... Bo telefon służy do telefonowania. Poza tym czasami warto przeczytać to co się napisało. Szczególnie gdy się wykonuje tak odpowiedzialny zawód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 A w kwestii samego modelu jakieś uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 5 Marca 2022 Share Napisano 5 Marca 2022 Przód mi się podoba. Tył - mniej. Tak jakoś płasko jest w odbiorze - lampy z widocznym pinem w środku, uszczelki szyb postrzępione, widać, że niektóre elementy robione z pędzla/markera. Poczekam na efekt końcowy z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Marca 2022 Autor Share Napisano 5 Marca 2022 Z mojej perspektywy samo doprowadzenie do końca tego projektu będzie sukcesem. Za model zabrałem się 3 lata temu z praktycznie zerową wiedzą z zakresu cywili. Dziś bardzo wiele zrobiłbym inaczej włącznie z uszczelkami. Tak czy siak, model będzie ukończony a cenne doświadczenie zebrane i wykorzystane do kolejnych projektów niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Marca 2022 Autor Share Napisano 7 Marca 2022 Przedstawiam koncepcję podstawki z Korsyki i wstępnie przygotowane materiały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 Pamiętam, że kiedyś polałem klejem styropian. Zaczął się jak by palić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Marca 2022 Autor Share Napisano 7 Marca 2022 To chyba raczej nie klejem do drewna robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 8 Marca 2022 Share Napisano 8 Marca 2022 Słuszna uwaga. Mógł to być jakiś butapren albo ca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 19 Marca 2022 Autor Share Napisano 19 Marca 2022 Podstawka już prawie gotowa. Możecie ocenić różnice z poprzedniej fotki. Teraz muszd jedynie przybrudzić asfalt i kola pojazdu i ogarnąć przewody elektryczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) Koła wyglądają jakby nie były integralną częścią samochodu, żyją swoim życiem. W wielu miejscach linie podziału blach prawie nie istnieją. Ja rozumiem, że dioramka, zabrudzenia, efekt ruchu - jako całość prezentuje się super. Ale jak spojrzeć tylko na detale samochodu, to dużo jest rzeczy zrobionych niestarannie. Edycja: im dłużej oglądam tym więcej dostrzegam, np nierówno namalowane czarne detale jak klamki, uszczelki. Wkład lusterka to brzydka srebrna farba z grudkami, bąble powietrza pod kalkomanią. Edytowane 20 Marca 2022 przez nn31 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Marca 2022 Autor Share Napisano 20 Marca 2022 Oczywiście ciężko spierać się z faktami. Mam pełną świadomość bardzo wielu niedociągnięć w tym modelu. z mojej strony. Niestety rozpoczynając zmagania z tym modelem jakieś 3 lata temu nie wiedziałem właściwie nic o metodach działania w cywilach (np. malowanie uszczelek z aerografu po uprzednim maskowaniu i o pogłębianiu linii podziału). Od ponad dekady lubuję się w modelach pancernych i tam takie rzeczy jak uszczelki jedzie się z pędzla. Miejcie to na uwadze. Z tego powodu zalezało mi tez na zrobieniu podstawki by odbiór był całości a nie tylko samego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Doceniam, że nie obrażasz się na krytykę. Dobrze, że dostrzegasz to wszystko, co oznacza że kolejny model będzie dużo lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Marca 2022 Autor Share Napisano 21 Marca 2022 Tu nie ma co zaklinać rzeczywistości. Jestem na etapie uczenia się i popelniania błędów. Kolejna delete zrobię o niebo lepiej. Tu fotki po przyklejeniu modelu do podstawki. Czeka mnie jeszcze tylko polutowanie kabli od ledow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Podstawka dodała uroku, to jest pewna. Masz może obrazek na którym się wzorowałeś? Jedynie razi mnie ta mocna kontra na kołach - model musiałby być ustawiony bardziej równolegle do frontu. Może przetestuj wersję z mniejszą kontrą albo zmień ustawienie kół na wchodzenie w normalny zakręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Marca 2022 Autor Share Napisano 22 Marca 2022 Wzorowałem się poniższymi fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi