lejgo_inc Napisano 14 Grudnia 2018 Share Napisano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Raz w roku można skończyć model - nie można się nadwyrężać. Zaczynać to co innego. W ostatnim miesiącu zacząłem dwa... Spostrzegawczy mogli Drakena zobaczyć już w czerwcu, na Fijeście, małe toto, więc nietrudno przeoczyć. Jednak musiało upłynąć trochę wody w spłuczce żebym się zebrał do zrobienia fotek... Punktem wyjścia była zabawka spod szyldu F-Toys. Wamod zmył farbę, oczętom mym ukazały się delikatne linie, trochę fajnego detalu powierzchni (wloty na grzbiecie jakieś). Inaczej mówiąc ukazał się normalny model, tylko sprzedawany w zniechęcającej coniektórych formie. A to F-Toys robi najlepszego w 144 MiGa-29, F-Toys ma w asortymencie min Hawkera Sea Fury, dobrego P-47, ma F-100, F-105 i F-106 i stado aeroplanów z kraju kwitnącej wiśni - wszystkie takie że mucha nie siada, przy tym w rozsądnym stopniu niweczące zasoby finansowe. Tyle dygresji. Oprócz zmycia farby zasłużyłem się modelowi nowymi klapami podwozia (królik doświadczalny dla zestawu fototrawionego) i w ogóle nowymi goleniami podwozia głównego i kółkiem ogonowym. Efekt ku jakiemy zmierzałem przedstawiają poniższe reprodukcje: (w państwie duńskim farba jest w cenie) RLM02 od Valejo jeszcze leciał z aero, ale reszta jest spod pędzla, w końcu Hakatumba Blue Line jest pod pędzel. Zarówno farba jak i późniejsze ciapki z bezbarwnego błyszczącego były mocno rozcieńczone, ale i tak powierzchnia miejscami jest dość trójwymiarowa - efekt niezbyt przeze mnie pożądany. Kilka linii podziału dodatkowo usyfiłem i doszło trochę kopcia z suchej pasteli. To wszystko, można paczać: Popatrzyliście już? Edytowane 14 Grudnia 2018 przez lejgo_inc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 14 Grudnia 2018 Share Napisano 14 Grudnia 2018 Każdy gram ukończonego modelu w skali 1/144 szczególnym dobrem Narodu! Miałem tą niewątpliwą przyjemność oglądać to cudo na żywo, więc w rzeczywistości prezentuje się jeszcze lepiej. Gratuluję Leszku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Grudnia 2018 Share Napisano 14 Grudnia 2018 zabisty gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Grudnia 2018 Share Napisano 15 Grudnia 2018 Brawo brawo. Gratuluję i zdrowo zazdroszczę Mój ciągle czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Grudnia 2018 Share Napisano 15 Grudnia 2018 Przepięknie zrobiony Draken. Niespodziewałbym się, że ktoś w tej skali wybierze tak trudny temat jak duńskie malowanie. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Grudnia 2018 Share Napisano 15 Grudnia 2018 Fajowy! Malowanie idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi