panDespota Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Kolejna maszyna Stanisława Skalskiego ukończona, udało się jeszcze domknąć temat w tym roku. To już czwarta :). Jeszcze P.11c i może się na Spita V znad Dieppe szarpnę i będzie komplet. Wygląda na to, że się uda zebrać całość! Model to wznowienie Hasegawy. Wzbogacona owiewką Rob Taurus i tablicą Yahu. Kalkomanie ModelMaker. Malowany Vallejo. Przenitowany. Dorobione światła pozycyjne na skrzydłach, przerobiony zagłówek pilota, dodana płyta pancerna i lusterko. Przerobiona wnęka podwozia. Przeszpachlowana imitacja kiepskiego płótna na ogonie, do końca nie jestem zadowolony. Wielkie podziękowania dla Mecenasa z PWM za blachy osłon rur wydechowych z nowego modelu Army. Serdecznie zapraszam do galerii ew. dyskusji I coś dla odniesienia skali Edytowane 29 Grudnia 2018 przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Mnie sie bardzo podoba Wspomnę tylko jedynie może o tej czerwonej taśmie, bo to można jeszcze ciut poprawić. Że ona była zawsze nowa zakładana przed każdym lotem. Tzn, gdy była przestrzelona, oczywiście. Czyli chodzi o te osmolenia, ze mogłoby ich na niej w zasadzie nie być. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Mariucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 29 Grudnia 2018 Share Napisano 29 Grudnia 2018 Mnie się bardzo podoba. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Dzięki za miłe przyjęcie modelu. Fajnie, że się podoba. W dniu 29.12.2018 o 05:22, Mariucha napisał: Mnie sie bardzo podoba Wspomnę tylko jedynie może o tej czerwonej taśmie, bo to można jeszcze ciut poprawić. Że ona była zawsze nowa zakładana przed każdym lotem. Tzn, gdy była przestrzelona, oczywiście. Czyli chodzi o te osmolenia, ze mogłoby ich na niej w zasadzie nie być. Nie uwierzysz, ale o tym samym pomyślałem jak się zastanawiałem jak zrobić te taśmy. Koniec końców stwierdziłem, że nikt tego nie będzie tak rozkminiał a tu masz Taśmy są przestrzelone wiec postanowiłem, że je przykopcę. Można przyjąć, że pilot wywalił całą amunicję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 Bardzo ładny model a wszczegolnosci ze to 72. Jestem pod wrażeniem bo nie ma do czego sie doczepić, no może do zdjec więcej szczegółów bo naprawdę chce się zobaczyć z bliska a napewno jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi