panDespota Napisano 29 Grudnia 2018 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Kolejna maszyna Stanisława Skalskiego ukończona, udało się jeszcze domknąć temat w tym roku. To już czwarta :). Jeszcze P.11c i może się na Spita V znad Dieppe szarpnę i będzie komplet. Wygląda na to, że się uda zebrać całość! Model to wznowienie Hasegawy. Wzbogacona owiewką Rob Taurus i tablicą Yahu. Kalkomanie ModelMaker. Malowany Vallejo. Przenitowany. Dorobione światła pozycyjne na skrzydłach, przerobiony zagłówek pilota, dodana płyta pancerna i lusterko. Przerobiona wnęka podwozia. Przeszpachlowana imitacja kiepskiego płótna na ogonie, do końca nie jestem zadowolony. Wielkie podziękowania dla Mecenasa z PWM za blachy osłon rur wydechowych z nowego modelu Army. Serdecznie zapraszam do galerii ew. dyskusji I coś dla odniesienia skali Edytowane 29 Grudnia 2018 przez panDespota 1 Cytuj
Mariucha Napisano 29 Grudnia 2018 Napisano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Mnie sie bardzo podoba Wspomnę tylko jedynie może o tej czerwonej taśmie, bo to można jeszcze ciut poprawić. Że ona była zawsze nowa zakładana przed każdym lotem. Tzn, gdy była przestrzelona, oczywiście. Czyli chodzi o te osmolenia, ze mogłoby ich na niej w zasadzie nie być. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Mariucha Cytuj
panDespota Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Napisano 30 Grudnia 2018 Dzięki za miłe przyjęcie modelu. Fajnie, że się podoba. W dniu 29.12.2018 o 05:22, Mariucha napisał: Mnie sie bardzo podoba Wspomnę tylko jedynie może o tej czerwonej taśmie, bo to można jeszcze ciut poprawić. Że ona była zawsze nowa zakładana przed każdym lotem. Tzn, gdy była przestrzelona, oczywiście. Czyli chodzi o te osmolenia, ze mogłoby ich na niej w zasadzie nie być. Nie uwierzysz, ale o tym samym pomyślałem jak się zastanawiałem jak zrobić te taśmy. Koniec końców stwierdziłem, że nikt tego nie będzie tak rozkminiał a tu masz Taśmy są przestrzelone wiec postanowiłem, że je przykopcę. Można przyjąć, że pilot wywalił całą amunicję Cytuj
Bobek Napisano 2 Stycznia 2019 Napisano 2 Stycznia 2019 Bardzo ładny model a wszczegolnosci ze to 72. Jestem pod wrażeniem bo nie ma do czego sie doczepić, no może do zdjec więcej szczegółów bo naprawdę chce się zobaczyć z bliska a napewno jest dobrze Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi