Mirek66 Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 Witam zacząłem trochę składać ale zawartość pudełka trochę mnie zaskoczyła ,połamane odgromniki , górna część prawego płata mocno wygięta do góry oraz brak połowy goleni głównej lekko mnie zdenerwowało ale kolega odlał mi brakującą część i jakoś to poskładałem . Do modelu dokupiłem cocpit dysze wnęki oraz kółka Airesa , hamulce Edka , rurkę Pitota ADA i odgromniki Mastera .Na razie tyle złożyłem co widać na fotkach ; Jak podmaluję trochę to pokażę efekty . Pozdrawiam Mirek . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Stycznia 2019 Share Napisano 1 Stycznia 2019 Ten pierścień wewnętrzny dyszy wydaje misię ze jest za bardzo wysunięty... Chyba że to tylko przymiarka na sucho... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2019 Dzięki za fotkę , postaram się coś podobnego uzyskać , cała dysz włożona na sucho gdyż najpierw muszę zamontować hamulce a po wstępnej przymiarce pasują jak pięść do nosa . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 1 Stycznia 2019 Share Napisano 1 Stycznia 2019 Pierscień ten powinien mieć wcięcie na tylnej ściance a dysza główna ząbek. Jak się w to wceluje to wszystko będzie na właściwym miejscu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 Będę obserwować. Przede mną Sufa z Hasegawy i z Kinetica, mam obie. Ale w 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miuosh Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 Moim planem jest wykonać model Messerschmitt Bf 109. Muszę tylko jeszcze dokupić kilka produktów i w następnym tygodniu się biorę za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 Witam , trochę to trwało ale już pomalowany i okalkowany Podkład Vallejo a farbki MIG-a nie wiem co za wolno schło gdyż po położeniu pierwszego kolorku i maskowaniu narobiłem śladów na powłoce i musiałem przecierać model i malować jeszcze raz ale już po wszystki, . Kalki Cartografa kładą się bardzo dobrze chociaż są bardzo delikatne i z płynami trzeba uważać . Tyle na razie udało mi się zrobić ; Tak wyglądała goleń w trakcie naprawy ; Atak poprawiona i pomalowana czeka jeszcze na parę przewodów ; Zestaw którym malowałem ; Mam dylemat co podwiesić czy GBU 12 czy 24 którego się obawiam iż Sufa może wyglądać jak prom kosmiczny To tyle na razie . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Sufa raczej przenosi typowo izraelskie bomby, takie jak Spice lub pociski AGM-142, chyba nie widziałem podczepionych pod nią amerykańskich GBU. Ale ekspertem od ichniego lotnictwa nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Spróbuj kupić zestaw uzbrojenia SkunkModel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 Dzięki za odzew , mi się wydaje że oni to chyba mają wszystko co chamerykanie ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Tutaj faktycznie mają jakieś GBU, chyba 10 ale pewny nie jestem. Ale pociski mają też swoje, jak widać na zdjęciu mają podwieszone pociski Python. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 Pythony akurat mam , mam też fotkę z GBU-31 które są w zestawie . Na razie będę malował wszystko co w zestawie , co nie wykorzystam do niego przyda się do innych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 Witam , trochę to trwało ale już jest z górki . Fotki nie za bardzo mi wyszły , model mocno zmatowiony po podczepieniu wszystkiego co ma przenosić złamię wszystko półmatem . Latadło zaliczyło podłogę i straciło odgromniki ale już mam nowe ;o) Wydechu lepszego nie zrobię bo nie chce mi się go kolejny raz zmywać . Na razie jestem na tym etapie ; Zapraszam do wyrażania opinii i sugestii dotyczących modelu . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 W dniu 27.01.2019 o 10:12, Mirek66 napisał: Witam , trochę to trwało ale już jest z górki . Fotki nie za bardzo mi wyszły , model mocno zmatowiony po podczepieniu wszystkiego co ma przenosić złamię wszystko półmatem . Latadło zaliczyło podłogę i straciło odgromniki ale już mam nowe ;o) Wydechu lepszego nie zrobię bo nie chce mi się go kolejny raz zmywać . Na razie jestem na tym etapie ; Zapraszam do wyrażania opinii i sugestii dotyczących modelu . Pozdrawiam Mirek . Robi wrażenie. Piękna Sufa. Będzie można go gdzieś obejrzeć na żywo? Bytom? Kraków? Jeśli udzielasz się na FB, zapraszam też do umieszczenia galerii na grupie Zahal w miniaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Lutego 2019 Autor Share Napisano 3 Lutego 2019 Witam , miło że się podoba , raczej z czasem u mnie kiepsko abym pojechał tam na wystawy , do Lublina i w okolice to jeszcze jeździłem ale teraz to już pozamiatane . Synio jest na FB to jak skończę to wrzuci fotki . Model praktycznie skończony walczę z owiewką , na razie zmyłem dwa razy ale jestem dobrej myśli że uda mi się ją przydymić w końcu . Uzbrojenie podkradłem z Baraka i wkleiłem nowe odgromniki . Na razie to tyle pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2019 Czy można prosić o opis kolejno jak i czym była malowana dysza? Model bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 Pomalowałem podobnie jak ty 1 exhaust 2 środek humbrol 148 3 białe vallejo na to połysk i czarny wash , na koniec przecierka suchym pędzlem humbrol 56 . Oglądałem twoją dyszę i myślę iż dużo więcej z niej nie wyciągniesz gdyż jest to słaby element zestawu . Najlepsze wyjście dokupić Airesa który jest dobrze z detalowany ale to twój wybór . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 22 godziny temu, Mirek66 napisał: Witam , miło że się podoba , raczej z czasem u mnie kiepsko abym pojechał tam na wystawy , do Lublina i w okolice to jeszcze jeździłem ale teraz to już pozamiatane . Synio jest na FB to jak skończę to wrzuci fotki . Model praktycznie skończony walczę z owiewką , na razie zmyłem dwa razy ale jestem dobrej myśli że uda mi się ją przydymić w końcu . Uzbrojenie podkradłem z Baraka i wkleiłem nowe odgromniki . Na razie to tyle pozdrawiam Mirek . Będziesz trochę brudził podwozie? Golenie główne mocno białe. Szkoda, żeby taki model marnował się na półce w domu. Jestem pewien, że trochę nagród byś pozyskał. Babaryba może? Niedaleko przecież z Lublina do Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 Jk będę w kraju to może podjadę do stolicy mam 200 km to rzut beretem , na golenie dam jeszcze lekki wash bo faktycznie walą po oczach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 Mi się podoba nawet z tymi białymi goleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2019 Autor Share Napisano 6 Lutego 2019 Dzięki , w realu jest lekki wash ale poprawię trochę aby uwypuklić detal . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Maja 2019 Autor Share Napisano 15 Maja 2019 Witam, prace przy modelu uważam za skończone i zapraszam do galerii . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi