rtoipmodest Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Tak niestety nastąpił jakiś skurcz przy klejeniu i dół gąsienic zachodzi do środka. Ale na szczęście bedzie to dio i jakkoś się podmaskuje (pojazd przechylony na 1 strone, błotko, źdźbła traw na gąskach..). Teraz czekam na folię na plandekę i zabieram sie za coś przjemnego (bardziej niz model) - robienie scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Maluj Maluj bo czekam na koniec prac jak coś pomożemy przy scence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 załoga G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 załoga G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Scenka, choć z powodu lenistwa będzie pewnie jej lustrzane odbicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Finał coraz bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Bardzo mi sie ta koncepcja podoba... maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 rtoipmodest powiedz mi skąd masz taką miłą podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2008 Mówisz o drewnie? Jak zaczynałem figurki to poprosiłem ojca o wytoczenie podstawki, Dałem mu wymiary, a no przekazał je jednemu z tokarzy. Człowiek ten wymyślił ten kształt (było to jego 2gie podejście bo pierwszy wzór przypominał wazonik - vide LRRP). Teraz mam powiedzmy mastera z którym chodzę do gościa toczącego w drewnie. Używam trzech średnic 8,12 i 15 cm (światło). Góra moich podstawek nie jest płaska tylko ma obramowanie i gips idzie do środyszka - to chyba widać na forach. Posdstawki są z drzewa brzozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 4 Kwietnia 2008 Share Napisano 4 Kwietnia 2008 rtoipmodest dziękuję, o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Rozbudowałem wioskową infrastrukturę i dorobiłem dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 heh.. powili zaczynasz byc moim 72-kowym guru modelworkowym.. ;) PS jak tak sobie patrze to, az mi wstyd za to co na ZISie powyprawiam jesli chodzi o montaz :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Subgrafik specialnie dla Ciebie bo na razie mi się nie spieszy z malowaniem Jako wielki guru dałem dupy i zrobiłem za krótkie boki. Zatem bez przesady. Dziś poprawiłem i dodałem jeszcze szmatę pod stelarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Poprawiony dach - boki i doklejony plastik w środku Malowanie dio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Kolejne stadia malowania dio. Dziwne jak błyskawiczne zalatwia się dobre pędzle :x Przyjdze jeszcze 1 lub 2 kolorki i pigment. Dorobiłem grubsze błotko na pojeździe i moje odwieczne marzenie rośliny na gąskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Fajniutko wygląda Jak zrobiłeś że po pomalowaniu dio na zielono w kolejnym twoim poście jest już kolor piasku, w dio jestem jeszcze słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 fajnie nawet bardzo... Zroznicowalbym jeszcze zanim uzyjesz pigmentow te trawkie bardziej ... Piasek super / Czy to cos dla szynszlyli, czy tylko malowanie ??? / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Ojojoj, jak na razie wszystko wspaniale... Jestem pełen podziwu dla Ciebie rtoipmodest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Też zawsze myślałem o zielsku na gąskach echh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Jak zrobiłeś że po pomalowaniu dio na zielono w kolejnym twoim poście jest już kolor piasku No właśnie był dylemat co psikać pierwej? Ja potrzebowałem miękką roślinność skoro ma maskować koślawe gąski i brak (no prawie) pięt u jednej żabki. No to go psik H80. Kolor podłoża to ohra H83, naniosłem ją pedzlem (w przeciwnym razie zielsko dostałoby więcej farby- zrobiłoby się grube i łamliwe). Bajoro to wariacje czerni, H72 i jakiejś bardzo ciemnej olivki Revell, na to lakier. Dziś wieczór dodałem suchy pedzel z H103 - mocno kontrastuje z H73. Ale przy pignentach o to chodzi. No i nałożyłem DRY MUD na całość i jeszcze jego mieszankę z Dark Earth. Próbowałem Vietnam Earth, ale do kitu. Jutro psiknę rozpuszczalnikiem i obaczymy. Jak już będę zadowolony z ziemi - liczę się z nakładaniem wilgotnej papki i rozpuszczaniu jej natryskiem, dopieszczę zielsko, pomost i te dwa bambetle. Proszę mi powiedzieć jak mam w jednym poście cytować więcej niż 1 osobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Proszę mi powiedzieć jak mam w jednym poście cytować więcej niż 1 osobę?W kazdym poscie, obok ikonki , masz taka mala z cudzyslowem. O, taka: .To jest selektywne cytowanie. Zaznaczasz sobie fragment tekstu, ktory chcesz zacytowac w dowolnym poscie (dowolnego autora), klikasz ikonke selektywnego cytowania i w polu szybkiej odpowiedzi na samym dole pojawia Ci sie zaznaczony fragment opatrzony odpowiednim znacznikiem cytowania (z wstawionym nickiem autora). Tak mozesz sobie cytowac do woli fragmenty z kadego posta. Zaznaczasz tekst, klikasz ikonke, zaznaczasz tekst w innym poscie, klikasz ikonke itd, do bolu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Nie no super bardzo mi sie podoba, wiem gdzie podgladac pomysly na przyszle projekty. Tak w ogole chlopaki jak wy robicie te maluchy i cierpliowsci nie tracicie?, podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Dziś rano pis z rozpuszczalnika. Jestem szalenie zadowolony. Daję tylko miniaturki by całe deliciozo wyszło na większym rozmiarze. Uhaha fotosik się zbiesił , zapasowa lokalizacja: http://www.smallscaleafvforum.com/forum/viewtopic.php?t=2735&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 kolejne etapy powstawannia podstawki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Super /A deski to już w ogóle czad/ dalej mi tylko zieleń nie gra, za mało zróżnicowana i jakoś mi do tego palącego słońca za zielono wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi