jureczek Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2019 Królewskie Saudyjskie Siły Powietrzne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Bez szpachli się nie obeszło.Podejrzewam mój błąd . Konstrukcja kadłuba zawiera dość masywne wręgi .Musiałem którejś nie doszlifować ,na sucho było OK Przy oklejaniu elementami poszycia Konstrukcja bardzo prężyła , tworząc nie ładne szpary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2019 Prace idą powoli do przodu Przepraszam za jakość zdjęć .Dopracowałem doświetlenie i ostrość , jednak gdy pomniejszam zdjęcia do mniejszego formatu przez Fotosizer ( w tym wypadku Email-1024-768 lub tylko 1024-768 ) pogarsza się ich jakość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 Mogę powiedzieć . ze troszkę się namęczyłem . Zawsze lubiłem gdy samolot ma opuszczone sloty i klapy . Ten model daje takie możliwości . O ile ze slotami sobie poradziłem to klapy ,dały mi popalić . Gapiłem się w instrukcje i nie potorfiem tego elementu poprawnie skleić . Jak w końcu mi sie udało ,przyszło rozczarowanie . Przy opuszczonych klapach ,nie będzie działać geometria skrzydeł .Tutaj na pewno znawcy lotnictwa zaczną mnie krytykować .Poddaje się krytyce ,ale tak mi się podoba i przy tym zostanę . tak wyglądają moje zmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 Jak to posklejane pomalujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Uważam ,ze z pomocą tego powinno mi się udać Wyskoczył następny ZONK Edytowane 26 Stycznia 2019 przez jureczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 To czas zacząć zabawę Surface Vallejo 73602 , A chciałbym go tak pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Więc jednak RSAF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Mam do Tornado wielki sentyment - IDF w 72 z Italerki to był mój pierwszy "poważny", "zachodni" model (po Plastykach i KP). Miałem też IDS w 48 i muszę przyznać, że to co widzę, to niebo a ziemia w porównaniu z tamtym modelem. Jeśli dobrze widzę, to jest nawet mechanizm automatycznego ustawiania skosu pylonów na podwieszenia w zależności od skosu skrzydeł? Bajka... Cała ta mechanizacja płata jest zestawowa? Tornado miało 3 główne wersje, które różniły się nawet dosyć sporymi szczegółami: myśliwiec przechwytujący IDF, myśliwsko-bombowy IDS i walki elektronicznej ECR. IDF miały dłuższy kadłub w okolicach nosa (inny radar), wewnętrzną sondę do tankowania i jedno tylko działko, no i były pozbawione odwracaczy ciągu. IDS miały krótszy kadłub, 2 działka, zewnętrzną sondę do tankowania i odwracacze ciągu, a ponadto laser pod kadłubem. ECR wywodził się z IDS, więc zewnętrznie był identyczny, z wyjątkiem działek - nie miał ich wcale. GR to brytyjska odmiana IDS... To tak na szybko . Działaj, działaj - obserwuję z zaciekawieniem. bzzz-bzzz Edytowane 27 Stycznia 2019 przez wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 Fajnie ze " zabzykałeś " Tak to wszystko oferuje pudełko . Automatyka działa . W 72 była kaszana . Sklejałem wcześniej dwa Tornada .Jednym startowałem w naszym konkursie "Zima -2015 " A teraz mi pomóż ,co prawda Tornado będzie SF -brak mi kalek , a nie chce inwestować .Cos pokombinuje . W zestawie mam dwie wersje przedniej goleni , która jest bardziej zbliżona do wersji GR ? Pierwsza , czy druga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Ja kalki do malowania RSAF kupiłem w Martoli. Ale jak nie masz Saudyjskich to brytyjczyk też był w takim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 Przeszukałem Mortole .techmonda , Model Markel ni du du Tak jak pisałem wczesnej , coś skombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Jak by co to mam zestaw kalek Super Scale 48-399 i są tam kalkomanie do sudyjskiego tornada. I nie tylko Można by się ewentualnie dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Godzinę temu, jureczek napisał: Przeszukałem Mortole .techmonda , Model Markel ni du du Tak jak pisałem wczesnej , coś skombinuje Są w Martoli https://www.martola.com.pl/pl1564/produkty48596/panavia_tornado_part_2 Mam dokładnie te same... Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Tazman79 napisał: Ja kalki do malowania RSAF kupiłem w Martoli. Ale jak nie masz Saudyjskich to brytyjczyk też był w takim malowaniu To nie jest brytyjczyk. To maszyna saudyjska z Tornado Sustainability Program, czyli pewnie coś jak podczas napraw generalnych w UK. https://www.jetphotos.com/photo/6527866 Edytowane 28 Stycznia 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 2 godziny temu, mbrnnr napisał: To nie jest brytyjczyk. To maszyna saudyjska z Tornado Sustainability Program, czyli pewnie coś jak podczas napraw generalnych w UK. https://www.jetphotos.com/photo/6527866 Dzięki za info. Tak się właśnie zastanawiałem, szukając zdjęć Tornad RSAF, czemu w oznaczeniach brytyjskich niektóre mi się pojawiały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) 11 godzin temu, jureczek napisał: Fajnie ze " zabzykałeś " Tak to wszystko oferuje pudełko . Automatyka działa . W 72 była kaszana . Sklejałem wcześniej dwa Tornada .Jednym startowałem w naszym konkursie "Zima -2015 " A teraz mi pomóż ,co prawda Tornado będzie SF -brak mi kalek , a nie chce inwestować .Cos pokombinuje . W zestawie mam dwie wersje przedniej goleni , która jest bardziej zbliżona do wersji GR ? Pierwsza , czy druga ? Prawdę powiedziawszy, to dla mnie to wygląda jak kontynuacja kolejnych kroków instrukcji... Na tym zdjęciu: https://www.alamy.com/raf-tornado-gr4-pinky-with-its-special-paint-scheme-image150875219.html może coś się wyjaśni... Aha, no i wersja myśliwska to ADV, a nie IDF - przepraszam, stary już jestem, we łbie króliki... Edytowane 28 Stycznia 2019 przez wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2019 Pierwsze podejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Wygląda coraz lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Widzę że postępy idą dużymi krokami podglądam dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Stycznia 2019 Share Napisano 30 Stycznia 2019 Jest nieźle Maluj, maluj, zaczyna to coraz ciekawiej wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Lutego 2019 Autor Share Napisano 2 Lutego 2019 Maluje , maluje , jednak lenistwo sie msci . Myslalem , mazne od reki plamki i bedzie dobrze . G... prawda . malujac na malym cisnieniu i aero prawie dotyka powierzcni nie moglem uzyskac ostrej krawedzi przejscia kolorow ,o to wyniki Ogolnie , bylem bardzo nie zadowolony Pozostalo pobawic sie tasma Tamki i plastelinka . Podczas tych ekwilibrystycznych czynnosci zauwazylem , ze pokrywy zmiany ciagu przykleilem odwrotnie i zaczynaja odpadac dolne klapy .Jednak z glowa do gory - malowanie sie podoba - JA jestem zadowolony , samolocik zaczyna przypominac ten z fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 2 Lutego 2019 Share Napisano 2 Lutego 2019 Fiu, fiu widzę lecisz z robotą. Mnie się bardzo podoba ten schemat malowania sam wykonałem ten model w Saudyjskim kamuflażu. Widzę że część odcięć jest ostra a część z odkurzem czy ten konkretny egzemplarz tak miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 2 Lutego 2019 Autor Share Napisano 2 Lutego 2019 Wszystkie ma ostre , Jednak chęć pochwalenia się postępami prac była większa Mam sporo poprawek a w ramach relaksu bawię się zbiornikami paliwa . Podoba mi się ich malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Lutego 2019 Autor Share Napisano 3 Lutego 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi