Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć Wszystkim,

Po prawie dwu letniej przerwie ze sklejaniem powracam z modelem amerykańskiego czołgu T29E3 firmy TAKOM.

Model został wykonany prosto z pudła, z dodatkiem kilku dyrdymałów i figurek firmy Tamiya (moje pierwsze figurki więc miejcie litość :D)

Malowany zestawem Olive Drab firmy AK Interactive, brudzenie MIG, Vallejo.

Jako, że jest to dosyć świeży wypust to plastik i składalność była bardzo fajna, żadnych szpar ani tym podobnym przygód.

Nie ma co się więcej rozpisywać, a zatem zapraszam do galerii:

1.jpg

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

17.JPG

18.JPG

19.JPG

21.JPG

22.JPG

23.JPG

Edytowane przez Reez
  • Like 3
Napisano

Witam ładnie i stonowanie zmęczony tylko jedno ale ,gąsienice zardzewiałe jakby stał ładnych parę lat na szczelnicy i ani metra nie zrobił. Sam wiem że powroty nie są łatwe ale to wtopa nowicjusza gąski do poprawy i będzie git pozdrawiam OLO.

Napisano

Dzięki za pierwszą odpowiedź.

Na gąsienicach nie ma ani grama rdzy - znajduje się tam Vallejo 73109 Natural Umber oraz 73110 Burnt Umber co emituje ziemię/kurz/pył jak zwał tak zwał.

Może monitor/wyświetlacz przekłamuje trochę kolor i przez to odniosłeś takie wrażenie?

Napisano

Powrót całkiem udany. Musisz trochę popracować nad obiciami, tutaj te rysy trochę mi nie leżą. Ale to kwestia gustu. 

Napisano

Tak, to fakt - na obicia się szarpnąłem po raz pierwszy i w trakcie ich robienia zaczęło wychodzić zupełnie inaczej niż sobie to założyłem i wyobrażałem...a im dalej w las tym było tylko gorzej co spowodowało miesięczną przerwę od modelu. Koniec końców 'uratowałem' to na tyle co widać na zdjęciach.

Napisano

Czołg jest bardzo ładnie zrobiony i na dodatek piękna jest jego bryła (ale to już zasługa projektanta ? ). Może jestem jakiś inny ale obicia też mi się podobają bo pewnie sam nie zrobiłbym lepszych. W niektórych miejscach są świetne a w innych jakby zbyt regularne. Kontrowersje może jeszcze budzić to, że jest to prototyp, który nigdy na szlak bojowy nie wyruszył i nie wiem czy w warunkach pokojowej eksploatacji na testach poligonowych zostałby tak sponiewierany. Z kolei nówka sztuka by nie zwróciła mojej uwagi. Ogólnie jak dla mnie świetna robota. Podoba się i cieszy oko.

• Like 1
Napisano

Model bardzo fajny, dobrze, że dodałeś figurki.

Pokusiłbym się o jakieś chwycenie liną tych bambetli z tyłu, bo raczej szybko by to pogubili w trakcie jazdy.