SebastianC. Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Świeżo ukończony model Arizony z HobbyBoss'a + zestaw BigEd eduarda + pokład Shipyardu + lufy artylerii głównej RB Model. Malowany Tamiyami i co nieco maźnięty olejami. Pewnie sporo błędów technicznych i merytorycznych popełniłem ale jak na trzeci model okrętu i pierwszą "wodę" to jestem w miarę zadowolony. Teraz trzeba posprzątać biurko i następne pływadło na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) No, no.. Pokaz trochę szczegółów bo niewiele widać a szkoda bo tam kawał dobrej roboty jest. Strasznie mało mu dałeś śladów świadczących, że to okręt w czynnej służbie a nie muzeum. Choćby pod tymi łańcuchami trochę wytarć i syfu na pewno by nie zaszkodziło. Na takim ciemnym to też aż sie prosi o delikatne zacieki z soli itp.. Na jasnych elementach z resztą tez jakieś zadrapki i gdzieniegdzie rdzy.. Ale ogólnie prezentuje sie na prawdę bardzo dobrze! Szkoda, ze tak po cichu, bez warsztatu go zrobiłeś. P.s.Napisz więcej o wodzie. Wygląda fajnie. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Wygląda całkiem dobrze, ale fotki mógłby być zdecydowanie lepsze. Chciałem ja kupić, ale raczej będzie Texas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Przyznaje,że wygląda bardzo dobrze. Woda też super. Fakt, bardziej szczegółowe zdjęcia by się przydały. Od dawna zastanawiałem się nad Arizoną, ale zestaw pudełkowy HB był tak siermiężny jak obejrzałem, że sie odechciało. Napisz proszę jak się buduje z tymi blachami Eduarda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 A teraz trochę lepiej ze zdjęciami? Ogólnie model jest siermiężny jak zauważył dzidas71 i zrobiony prosto z pudła wygląda bardzo biednie. Trochę sprawę ratują blaszki edka ale też nie są idealne, jak dla mnie za twarde, niektóre elementy nie mają podtrawienia w miejscu zagięcia więc trzeba się trochę namęczyć żeby wyszła ostra kanta. Tak samo parę relingów nadbudówek mają miejsca zagięcia lekko przesunięte względem pokładów i trzeba wprowadzać korekty. Trójnogi pod fighting top'y jak i one same to hardcore i sprawiło mi najwięcej problemów, sama instrukcja też zawiera błędy. Ogólnie nie polecam początkującym, lepiej w tej cenie kupić coś ze zvezdy lub dragonowskie niemieckie niszczyciele. Super_Hans modelu nie syfiłem bo szczerze mówiąc najzwyczajniej w świecie nie umiem tego dobrze robić. Może przełamię się w następnych modelach. Warsztat postaram się prowadzić od następnego modelu, tylko muszę zdecydować czy księcia walii czy wariag'a. O wodzie to napiszę coś więcej w wątku warsztatowym bo mam zamiar zrobić kilka pływadeł w tej konwencji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 No fajny fajny, tylko syfu mu brak, jak już wspomniano. Ten Wariag to ma być 1904? Jaka skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 4 Lutego 2019 Autor Share Napisano 4 Lutego 2019 A dzięki bardzo. Wariag ze zvezdy 1:350 + blachy edka. Rocznik nie mam pojęcia, najlepiej taki żeby ne było poważniejszych przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 14 godzin temu, Szydercza Gała napisał: No fajny fajny [..] Hehe, a to znaczy - tymi malunkami ładnie bryłę okrętu i głębie szczegółów wydobyłeś. Na tych zdjęciach bardzo dobrze to wygląda! Zatem czekam na warsztat Wariaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Ciekawe czy są do tej Arizony inne "walorki" niż Edek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianC. Napisano 11 Lutego 2019 Autor Share Napisano 11 Lutego 2019 Jest zestaw LionRoara RS3504. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi