Skinn3r Napisano 4 Lutego 2019 Share Napisano 4 Lutego 2019 Leopard poległ w starciu z badziewnym Patafixem, czas na coś innego.. Tym razem będzie to GunTruck na bazie HEMTT 8x8 od Academy w 1/72. Od początku widać z czym będzie najwięcej walki - ślady po wypychaczach. Do tego plastik jest strasznie miękki i wymaga bardzo delikatnego szlifowania, by nie odkształcić go. Poza bazą i twórczością własną (opancerzenie paki, obrotnica czy pancerz) na modelu znajdą się koła DefModel. Na jednym ze zdjęć - porównanie koła zestawowego (wszystkie takie same) z kołem przednim i tylnym z zestawu DefModel.. Jeśli walka z tym modelem okaże się udana, to jest już plan na "nowszego brata" widocznego na ostatnim zdjęciu Wtedy czeka mnie walka z samodzielnym tworzeniem konwersji opancerzenia kabiny CPK, ale.. mam bardzo dobry materiał źródłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 Zapowiada się szlachetnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Lutego 2019 Share Napisano 7 Lutego 2019 Bardzo, bardzo, bardzo kibicuję. Uwielbiam ten pojazd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Lutego 2019 Share Napisano 10 Lutego 2019 Niezły projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lutego 2019 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2019 Noooo, i ten warsztat to ja mogę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 Coś nowego się dzieje.. Mianowicie.. Przysiadłem do wnętrza pojazdu i na tą chwilę ogarnąłem część detali, w tym schowek, którego fabrycznie brak, dodatkowe płyty pancerne czy dźwignia zmiany biegów (automat). Dodatkowo walczę ze wszystkimi łączeniami bo w tym modelu nic do siebie nie pasuje Część skrywająca naped już prawie ogarnięta. Wziąłem się także za modyfikację lamp przednich, bo fabryczne to jakiś dramat... Wnętrza wywierconych otworów będą pomalowane na srebrno, do tego wkleję tam cyrkonię taką "paznokciową" i zaleję to Kristal Clearem od Microscale. We wnętrzu muszę jeszcze dorobić podest strzelca i mocowanie na magazynki do kaemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Lutego 2019 Share Napisano 18 Lutego 2019 Ładna dziubanina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Walka z wnętrzem powoli dobiega końca.. Zrobiony podest strzelca, dwa uchwyty dorobione. Otwór / "wizjer" w podłodze po stronie kierowcy zaślepiony, od zewnątrz dorobię jeszcze lekkie ślady spawów. Zacząłem też walkę z obrotnicą i stanowiskiem strzelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 23 Października 2019 Autor Share Napisano 23 Października 2019 Jakiś tam postęp z modelem jest, nie mam zdjęć wszystkiego, ale mam zdjęcia prac przy dźwigu na tyłach HEMTT.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 (edytowane) Ciąg dalszy.. Wydziubałem ostatnimi czasy dodatkowe płyty pancerne na przód, na pakę i na drzwi (tych ostatnich brak na zdjęciach). Wszystko jest jeszcze udoskonalane Zmajstrowałem też stanowisko strzelca, znaczy się prawie zmajstrowałem, bo brakuje jeszcze mocowania na granatnik i samego Mk19.. Zamontowałem część hydrauliki dźwigu i dorobiłem improwizowane przewody w ramie pojazdu. No i sam dźwig poszedł do ponownej przeróbki - tym razem dodałem także stalową linę zrobioną ze splecionych cienkich srebrnych drucików :salut: Edytowane 19 Stycznia 2020 przez Skinn3r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Lutego 2020 Autor Share Napisano 2 Lutego 2020 Coś tam znowu podziubałem.. Tym razem zająłem się kończeniem stanowiska strzeleckiego. Zamontowałem płytę wraz ze statywem pod granatnik. Na fotelu kierowcy dodałem pas bezpieczeństwa, no i.. Strugam od podstaw M4A1 jako smaczek do tego pojazdu :mur: :mur: :mur: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 (edytowane) Monologu ciąg dalszy.. Dziubania ciąg dalszy... W zasadzie to zapomniałem o niektórych zdjęciach z budowy Wszystko jest już w czarnym podkładzie, czeka na rozjaśnianie białym, przed malowaniem w kolor. Żuraw z tylu zrobiony do końca, wraz z liną i hakiem. Nowe mocowania lusterek i nowe lusterka. Wszystkie stanowiska strzeleckie są już gotowe. Pozostało złożyć i zmalować. Czyli NAJGORSZE przede mną Edytowane 11 Listopada 2020 przez Skinn3r 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 11 Listopada 2020 Share Napisano 11 Listopada 2020 No i nieźle ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Listopada 2020 Share Napisano 12 Listopada 2020 Idzie super, Co to za schropowacenie na przedniej płycie kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 12 Listopada 2020 Autor Share Napisano 12 Listopada 2020 Masz na myśli te nierówności pomiędzy reflektorami przednimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Lipca 2021 Autor Share Napisano 25 Lipca 2021 (edytowane) Aktualnie sprawa ma się tak jak na zdjęciach. To wszystko jest mocno " w trakcie" malowania, także wszelkie poprawki, które widać na zdjęciach, zostaną poprawione Edytowane 25 Lipca 2021 przez Skinn3r 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Lipca 2021 Share Napisano 25 Lipca 2021 Świetnie wyglada- można się uprzeć, ze 1:35. Noooo może 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 25 Lipca 2021 Autor Share Napisano 25 Lipca 2021 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Bardzo fajny modelik mojej ulubionej ciezarowki , przegladajac zdjecia przypomnialo mi sie iz od 2 lat w piwnicy lezy zapakowany w kartoniki rozebrany na czesci podobny model i czeka na malowanie. I jeszcze go nie pomalowałeś? Aż szkoda, żeby tak stał.. Aczkolwiek, niepomalowany też wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi