Skinn3r Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Leopard poległ w starciu z badziewnym Patafixem, czas na coś innego.. Tym razem będzie to GunTruck na bazie HEMTT 8x8 od Academy w 1/72. Od początku widać z czym będzie najwięcej walki - ślady po wypychaczach. Do tego plastik jest strasznie miękki i wymaga bardzo delikatnego szlifowania, by nie odkształcić go. Poza bazą i twórczością własną (opancerzenie paki, obrotnica czy pancerz) na modelu znajdą się koła DefModel. Na jednym ze zdjęć - porównanie koła zestawowego (wszystkie takie same) z kołem przednim i tylnym z zestawu DefModel.. Jeśli walka z tym modelem okaże się udana, to jest już plan na "nowszego brata" widocznego na ostatnim zdjęciu Wtedy czeka mnie walka z samodzielnym tworzeniem konwersji opancerzenia kabiny CPK, ale.. mam bardzo dobry materiał źródłowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted February 5, 2019 Share Posted February 5, 2019 Zapowiada się szlachetnie :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Bardzo, bardzo, bardzo kibicuję. Uwielbiam ten pojazd! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted February 10, 2019 Share Posted February 10, 2019 Niezły projekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted February 10, 2019 Super Moderator Share Posted February 10, 2019 Noooo, i ten warsztat to ja mogę oglądać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted February 17, 2019 Author Share Posted February 17, 2019 Coś nowego się dzieje.. Mianowicie.. Przysiadłem do wnętrza pojazdu i na tą chwilę ogarnąłem część detali, w tym schowek, którego fabrycznie brak, dodatkowe płyty pancerne czy dźwignia zmiany biegów (automat). Dodatkowo walczę ze wszystkimi łączeniami bo w tym modelu nic do siebie nie pasuje Część skrywająca naped już prawie ogarnięta. Wziąłem się także za modyfikację lamp przednich, bo fabryczne to jakiś dramat... Wnętrza wywierconych otworów będą pomalowane na srebrno, do tego wkleję tam cyrkonię taką "paznokciową" i zaleję to Kristal Clearem od Microscale. We wnętrzu muszę jeszcze dorobić podest strzelca i mocowanie na magazynki do kaemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Ładna dziubanina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted February 20, 2019 Author Share Posted February 20, 2019 Walka z wnętrzem powoli dobiega końca.. Zrobiony podest strzelca, dwa uchwyty dorobione. Otwór / "wizjer" w podłodze po stronie kierowcy zaślepiony, od zewnątrz dorobię jeszcze lekkie ślady spawów. Zacząłem też walkę z obrotnicą i stanowiskiem strzelca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted October 23, 2019 Author Share Posted October 23, 2019 Jakiś tam postęp z modelem jest, nie mam zdjęć wszystkiego, ale mam zdjęcia prac przy dźwigu na tyłach HEMTT.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted January 19, 2020 Author Share Posted January 19, 2020 (edited) Ciąg dalszy.. Wydziubałem ostatnimi czasy dodatkowe płyty pancerne na przód, na pakę i na drzwi (tych ostatnich brak na zdjęciach). Wszystko jest jeszcze udoskonalane Zmajstrowałem też stanowisko strzelca, znaczy się prawie zmajstrowałem, bo brakuje jeszcze mocowania na granatnik i samego Mk19.. Zamontowałem część hydrauliki dźwigu i dorobiłem improwizowane przewody w ramie pojazdu. No i sam dźwig poszedł do ponownej przeróbki - tym razem dodałem także stalową linę zrobioną ze splecionych cienkich srebrnych drucików :salut: Edited January 19, 2020 by Skinn3r 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted February 2, 2020 Author Share Posted February 2, 2020 Coś tam znowu podziubałem.. Tym razem zająłem się kończeniem stanowiska strzeleckiego. Zamontowałem płytę wraz ze statywem pod granatnik. Na fotelu kierowcy dodałem pas bezpieczeństwa, no i.. Strugam od podstaw M4A1 jako smaczek do tego pojazdu :mur: :mur: :mur: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted November 11, 2020 Author Share Posted November 11, 2020 (edited) Monologu ciąg dalszy.. Dziubania ciąg dalszy... W zasadzie to zapomniałem o niektórych zdjęciach z budowy Wszystko jest już w czarnym podkładzie, czeka na rozjaśnianie białym, przed malowaniem w kolor. Żuraw z tylu zrobiony do końca, wraz z liną i hakiem. Nowe mocowania lusterek i nowe lusterka. Wszystkie stanowiska strzeleckie są już gotowe. Pozostało złożyć i zmalować. Czyli NAJGORSZE przede mną Edited November 11, 2020 by Skinn3r 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanpancerki Posted November 11, 2020 Share Posted November 11, 2020 No i nieźle ci to wyszło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted November 12, 2020 Share Posted November 12, 2020 Idzie super, Co to za schropowacenie na przedniej płycie kabiny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted November 12, 2020 Author Share Posted November 12, 2020 Masz na myśli te nierówności pomiędzy reflektorami przednimi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted July 25, 2021 Author Share Posted July 25, 2021 (edited) Aktualnie sprawa ma się tak jak na zdjęciach. To wszystko jest mocno " w trakcie" malowania, także wszelkie poprawki, które widać na zdjęciach, zostaną poprawione Edited July 25, 2021 by Skinn3r 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted July 25, 2021 Share Posted July 25, 2021 Świetnie wyglada- można się uprzeć, ze 1:35. Noooo może 1:48 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted July 25, 2021 Author Share Posted July 25, 2021 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Bardzo fajny modelik mojej ulubionej ciezarowki , przegladajac zdjecia przypomnialo mi sie iz od 2 lat w piwnicy lezy zapakowany w kartoniki rozebrany na czesci podobny model i czeka na malowanie. I jeszcze go nie pomalowałeś? Aż szkoda, żeby tak stał.. Aczkolwiek, niepomalowany też wygląda świetnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts