TAW Posted February 11, 2019 Share Posted February 11, 2019 KV-1 w bliżej nieokreślonym malowaniu zimowym. Model udało się skończyć tuż przed remontem mieszkania. Dojrzewał w piwnicy by znów wrócić do podziemi. Robiony z pudła bez waloryzacji. Malowany Vallejo russian green. Kolor mocno wypłowiał po rozmyciu farby washable white i efekt wyszedł trochę że tak powiem "ciekawie" choć nie tak zakładałem. W pobliżu zadrapań gdzieniegdzie zastosowany light rust wash. Na gąsienicach dałem track wash i następnie mieszankę russian earth i track rust i przetarcie z palca metalicznym pigmentem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanczyslaw Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Moje gratulacje piękny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Mi się też podoba. Jedno ale to brak przetarć na gąsienicach w miejscu styku kół jezdnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 Świetny model. Malowanie i brudzing bardzo mi się podoba. Pociągnął bym tylko pigmentami po końcówkach lin z przodu pojazdu. Trochę za czyste w stosunku do przedniej płyty pacernej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted February 12, 2019 Author Share Posted February 12, 2019 (edited) 7 godzin temu, bazylms napisał: Mi się też podoba. Jedno ale to brak przetarć na gąsienicach w miejscu styku kół jezdnych Było zrobione ale straciłem ten efekt. Prawdopodobnie przy ostatnim lakierze matowym coś się musiało kropnąć lub zdmuchnąć i nie wykryłem na czas. 2 godziny temu, Markuz napisał: Pociągnął bym tylko pigmentami po końcówkach lin z przodu pojazdu. Trochę za czyste w stosunku do przedniej płyty pacernej. Też zauważyłem tą sterylność lin, która nie pasuje do reszty ale dopiero kiedy miałem już zdjęcia na monitorze. Po remoncie kiedy model wróci z podziemi do nowej gabloty coś z tym zrobię. Proponujecie pigment "ziemisty" czy jakiś rdzawy bo nie wiem czy te liny lubiły korodować? Tzn wiem że na dole trochę gleby trzeba ale czy można by to gdzieś w górze przyrdzawić? Edited February 12, 2019 by TAW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted February 14, 2019 Share Posted February 14, 2019 Malowanie i brudzenie bardzo mnie się podobają. Uzyskałeś ciekawy efekt i model świetnie się prezentuje . Do tego co Koledzy zauważyli, ja bym troszkę zmiejszył rdzawienie gąsienic i końcówek wydechów. Dlatego ja sugerowałbym liny pobrudzić, a z rdzą ewentualnie bardzo subtelnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts