TAW Napisano 11 Lutego 2019 Napisano 11 Lutego 2019 KV-1 w bliżej nieokreślonym malowaniu zimowym. Model udało się skończyć tuż przed remontem mieszkania. Dojrzewał w piwnicy by znów wrócić do podziemi. Robiony z pudła bez waloryzacji. Malowany Vallejo russian green. Kolor mocno wypłowiał po rozmyciu farby washable white i efekt wyszedł trochę że tak powiem "ciekawie" choć nie tak zakładałem. W pobliżu zadrapań gdzieniegdzie zastosowany light rust wash. Na gąsienicach dałem track wash i następnie mieszankę russian earth i track rust i przetarcie z palca metalicznym pigmentem. 3 Cytuj
bazylms Napisano 12 Lutego 2019 Napisano 12 Lutego 2019 Mi się też podoba. Jedno ale to brak przetarć na gąsienicach w miejscu styku kół jezdnych. Cytuj
Markuz Napisano 12 Lutego 2019 Napisano 12 Lutego 2019 Świetny model. Malowanie i brudzing bardzo mi się podoba. Pociągnął bym tylko pigmentami po końcówkach lin z przodu pojazdu. Trochę za czyste w stosunku do przedniej płyty pacernej. Cytuj
TAW Napisano 12 Lutego 2019 Autor Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) 7 godzin temu, bazylms napisał: Mi się też podoba. Jedno ale to brak przetarć na gąsienicach w miejscu styku kół jezdnych Było zrobione ale straciłem ten efekt. Prawdopodobnie przy ostatnim lakierze matowym coś się musiało kropnąć lub zdmuchnąć i nie wykryłem na czas. 2 godziny temu, Markuz napisał: Pociągnął bym tylko pigmentami po końcówkach lin z przodu pojazdu. Trochę za czyste w stosunku do przedniej płyty pacernej. Też zauważyłem tą sterylność lin, która nie pasuje do reszty ale dopiero kiedy miałem już zdjęcia na monitorze. Po remoncie kiedy model wróci z podziemi do nowej gabloty coś z tym zrobię. Proponujecie pigment "ziemisty" czy jakiś rdzawy bo nie wiem czy te liny lubiły korodować? Tzn wiem że na dole trochę gleby trzeba ale czy można by to gdzieś w górze przyrdzawić? Edytowane 12 Lutego 2019 przez TAW Cytuj
Rack Napisano 14 Lutego 2019 Napisano 14 Lutego 2019 Malowanie i brudzenie bardzo mnie się podobają. Uzyskałeś ciekawy efekt i model świetnie się prezentuje . Do tego co Koledzy zauważyli, ja bym troszkę zmiejszył rdzawienie gąsienic i końcówek wydechów. Dlatego ja sugerowałbym liny pobrudzić, a z rdzą ewentualnie bardzo subtelnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi