TAW Napisano 11 Lutego 2019 Share Napisano 11 Lutego 2019 KV-1 w bliżej nieokreślonym malowaniu zimowym. Model udało się skończyć tuż przed remontem mieszkania. Dojrzewał w piwnicy by znów wrócić do podziemi. Robiony z pudła bez waloryzacji. Malowany Vallejo russian green. Kolor mocno wypłowiał po rozmyciu farby washable white i efekt wyszedł trochę że tak powiem "ciekawie" choć nie tak zakładałem. W pobliżu zadrapań gdzieniegdzie zastosowany light rust wash. Na gąsienicach dałem track wash i następnie mieszankę russian earth i track rust i przetarcie z palca metalicznym pigmentem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Moje gratulacje piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Mi się też podoba. Jedno ale to brak przetarć na gąsienicach w miejscu styku kół jezdnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Świetny model. Malowanie i brudzing bardzo mi się podoba. Pociągnął bym tylko pigmentami po końcówkach lin z przodu pojazdu. Trochę za czyste w stosunku do przedniej płyty pacernej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 12 Lutego 2019 Autor Share Napisano 12 Lutego 2019 (edytowane) 7 godzin temu, bazylms napisał: Mi się też podoba. Jedno ale to brak przetarć na gąsienicach w miejscu styku kół jezdnych Było zrobione ale straciłem ten efekt. Prawdopodobnie przy ostatnim lakierze matowym coś się musiało kropnąć lub zdmuchnąć i nie wykryłem na czas. 2 godziny temu, Markuz napisał: Pociągnął bym tylko pigmentami po końcówkach lin z przodu pojazdu. Trochę za czyste w stosunku do przedniej płyty pacernej. Też zauważyłem tą sterylność lin, która nie pasuje do reszty ale dopiero kiedy miałem już zdjęcia na monitorze. Po remoncie kiedy model wróci z podziemi do nowej gabloty coś z tym zrobię. Proponujecie pigment "ziemisty" czy jakiś rdzawy bo nie wiem czy te liny lubiły korodować? Tzn wiem że na dole trochę gleby trzeba ale czy można by to gdzieś w górze przyrdzawić? Edytowane 12 Lutego 2019 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Malowanie i brudzenie bardzo mnie się podobają. Uzyskałeś ciekawy efekt i model świetnie się prezentuje . Do tego co Koledzy zauważyli, ja bym troszkę zmiejszył rdzawienie gąsienic i końcówek wydechów. Dlatego ja sugerowałbym liny pobrudzić, a z rdzą ewentualnie bardzo subtelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi