Bengal Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Dzień dobry, wreszcie skończyłem mojego pierwszego Abramsa. Model Menga, bambetle Legenda, kolor bazowy pactra, reszta tamiya/gunze, chemia AK + oleje. Dziękuję wszystkim za pomoc,porady i obserwowanie mojego warsztatu. Następny warsztat na forum pewnie będzie z T-14. Dziękuję no i zapraszam do oglądania zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 A bardziej prostych włosów nie miała ta miotła? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Anteny - co się stało temu misiu..? Malowanie - bardzo efektowne, ale chyba nie efektywne, jak dla mnie zbyt duża modulacja koloru bazowego; wyszło za ciemno i za bardzo zmęczone wojną. Wygląda trochę zakby zaczął od Studzianek w 39, a skończył w Berlinie w 45. Współczesne wozy raczej tak nie wyglądają... I te zacieki rdzy na wieży, wathering pasujący do II wojny ma się nijak do współczesnych konfliktów i sprzętu NATO. Edytowane 27 Lutego 2019 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Anteny - co się stało temu misiu..? Malowanie - bardzo efektowne, ale chyba nie efektywne, jak dla mnie zbyt duża modulacja koloru bazowego; wyszło za ciemno i za bardzo zmęczone wojną. Wygląda trochę zakby zaczął od Studzianek w 39, a skończył w Berlinie w 45. Współczesne wozy raczej tak nie wyglądają... I te zacieki rdzy na wieży, wathering pasujący do II wojny ma się nijak do współczesnych konfliktów i sprzętu NATO. To samo tłumaczyłem koledze w warsztacie. Tak wyglądały Abramsy podczas oif 16 lat temu, a i to nie zawsze. Edytowane 27 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Godzinę temu, Grzegorz Grabowski napisał: To samo tłumaczyłem koledze w warsztacie. Tak wyglądały Abramsy podczas oif 16 lat temu, a i to nie zawsze. Chyba bardziej podczas DS w 89... Zielone, pomalowane na piaskowy czym się da, co potem odłaziło i się łuszczyło. Jak pisałeś OIF może tak, ale jakieś pojedyńcze przypadki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 A mógł ten model wyglądać tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) 7 godzin temu, Grzegorz Grabowski napisał: A bardziej prostych włosów nie miała ta miotła? To były dwa najprostsze już zamówiłem nową miotłę 5 godzin temu, mandrivecs napisał: Anteny - co się stało temu misiu..? Malowanie - bardzo efektowne, ale chyba nie efektywne, jak dla mnie zbyt duża modulacja koloru bazowego; wyszło za ciemno i za bardzo zmęczone wojną. Wygląda trochę zakby zaczął od Studzianek w 39, a skończył w Berlinie w 45. Współczesne wozy raczej tak nie wyglądają... I te zacieki rdzy na wieży, wathering pasujący do II wojny ma się nijak do współczesnych konfliktów i sprzętu NATO. Może to jakoś zdjęć, bo troszkę za duży kontrast dałem Natomiast, przy 3 swoim czołgu chciałem jak najlepiej i przesadziłem. Teraz bym go inaczej pewnie zrobił ale zmywać na pewno nie będę rdzy nie komentuję, poniosło mnie. 3 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: To samo tłumaczyłem koledze w warsztacie. Tak wyglądały Abramsy podczas oif 16 lat temu, a i to nie zawsze. No i się nie posłuchałem Godzinę temu, Grzegorz Grabowski napisał: A mógł ten model wyglądać tak Już zbieram $$ na kolejnego Abramsa :) nie poddam się tak łatwo Edytowane 27 Lutego 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Teraz zrób wersję V2, w takiej konfiguracji Kalkomanię z wikingiem Tobie odpalę. I może napis na lufę też się znajdzie Edytowane 27 Lutego 2019 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 A co z miotłą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Ja sobie miotłę z milliputa wystrugałem W Twojej galerii, nie będę wrzucał zdjęć swojego modelu z miotłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Nie zmywaj, szkoda zepsuć model. Jak pisałem - jest efektownie - na półce zapewne wygląda rewelacyjnie i każdy, kto nie ma pojęcia o wyglądzie rzeczywistych maszyn będzie zachwycony. Mi samemu model się podoba, ale jest mało rzeczywisty - powiedzmy, że nie jest to model redukcyjny. Proponuje tylko następnym razem na współczesne wozy z OIF I OEF trochę kurzu, troszeńkę piasku i wystarczy. A rdzę i obicia to ew. na skrzynki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Ogólnie pozytywnie , jak już wspomnieli Koledzy duża modulacja, współczesne czołgi raczej nie rdzewieją co najwyżej są brudne, no i te anteny, ogólnie jednak duży plus,. Moją ulubioną wersją jest M1A1 z pługiem przeciwminowym wygląda zaje..fajnie, zrób sobie taką. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Ja tam znowu mam inne wrażenia niż koledzy. Gdybyś go pomalował tak jak ten na zdjęciu Grześka to moim zdaniem wyglądałby nudno. Ja jestem jednak zwolennikiem efekciarstwa. Mi się bardzo podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 2 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Ja sobie miotłę z milliputa wystrugałem W Twojej galerii, nie będę wrzucał zdjęć swojego modelu z miotłą e tam mi to nie przeszkadza wrzucaj 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Nie zmywaj, szkoda zepsuć model. Jak pisałem - jest efektownie - na półce zapewne wygląda rewelacyjnie i każdy, kto nie ma pojęcia o wyglądzie rzeczywistych maszyn będzie zachwycony. Mi samemu model się podoba, ale jest mało rzeczywisty - powiedzmy, że nie jest to model redukcyjny. Proponuje tylko następnym razem na współczesne wozy z OIF I OEF trochę kurzu, troszeńkę piasku i wystarczy. A rdzę i obicia to ew. na skrzynki itp. Nie mam zamiaru zmywać na półce wygląda super, przede wszystkim kartony, które sklejała żona możesz rozwinąć skróty OIF i OEF ? 2 godziny temu, Adams M1A1 napisał: Ogólnie pozytywnie , jak już wspomnieli Koledzy duża modulacja, współczesne czołgi raczej nie rdzewieją co najwyżej są brudne, no i te anteny, ogólnie jednak duży plus,. Moją ulubioną wersją jest M1A1 z pługiem przeciwminowym wygląda zaje..fajnie, zrób sobie taką. Pozdr. A. są i plusy i minusy pamiętajmy to jest mój 3 czołg (na poważnie), jak go porównuję z Merkavą i T62 to jednak widzę postęp a to się liczy ? Składam dla siebie, tak by ładnie wyglądały na półce, co z tego że nie wygra nic na wystawie, to tylko hobby które ma cieszyć z pługiem powiadasz hmmmm Godzinę temu, bazylms napisał: Ja tam znowu mam inne wrażenia niż koledzy. Gdybyś go pomalował tak jak ten na zdjęciu Grześka to moim zdaniem wyglądałby nudno. Ja jestem jednak zwolennikiem efekciarstwa. Mi się bardzo podoba. cieszę się, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Skoro Tobie nie przeszkadza, to proszę. V2 z miotłą masz robić, o taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 Wściekła ta miotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) OIF Operation Iraqi Freedom - Irak OEF Operation Enduring Freedom - Afganistan Edytowane 27 Lutego 2019 przez mandrivecs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Jak dla mnie to jakiś dziwny ten kolor bazowy, ale generalnie fajnie wygląda. Mam tego Abramsa z Mine Plow od Tamki z blachami i różnymi zestawami dodatków w dobrej cenie do sprzedania. Jakby ktoś był zainteresowany kupnem to zapraszam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi