Bengal Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Daniel_ napisał: A jak blaszki na kratownicach ? pasują ? odłożyłem ja na bok na razie. Dopiero jak skleję gąski i boczne błotniki to będę je chciał przymierzać. Rozkminiłem je i wszystko się zgadza, dwa najdłuższe elementy plus minus w 3/4 długości zachodzą na krawędzie od przodu i zamykają kratkę - tak naprawdę najgorszy moment by to w miarę prosto skleić. 3 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Ten jest ładny, ale T-90MS ładniejszy Następnym razem, jak masz do przyklejenia taką siatkową blaszkę, nakładaj klej, tylko na narożniki, po małej kropelce. Ładny, 90 też ładna - też mam ją w planach zobaczymy jak lepiej wyjdzie Ci malowanie co do klejenia to tak się starałem ale ciutkę za dużo kleju dostało się pod blaszkę ale uratowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Cześć, potrzebuję pomocy odnośnie kolorów gdyż ponieważ nie chcę iść w farbki miga to mam prośbę o pomoc w dobraniu coś od tamiyi czy gunze. 3 główne kolory to : - A.MIG 061 Warm Sand-Yello - A.MIG 102 RAL 801 Ochre Brown - A.MIG 920 Red Primar Base 061 myślałem by zastąpić np.: Dark Yellow XF-60 lub Desert Yello XF-59 ew. A-MIG 057 Yellow Grey 102 np.: Dark Yellow XF-60 lub Desert Yello XF-59 + parę kropli Flat Eart XF-52 920 tu mam największy problem wogle czemu podkład jako kolor ? jak patrzę na jakieś zdjęcia w necie to faktycznie ten kolor wpada w czerwony albo 920 zmienić na czarny i tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) A może takie farbki I wtedy wyglądałby tak Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 No dobra a 3 kolor, np. brown red czy jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) 15 minut temu, Bengal napisał: No dobra a 3 kolor, np. brown red czy jakiś inny? Szukajcie, a znajdziecie. Numer RAL ten sam co u Mig-a Tylko nie wiem, czy nie trzeba go troszkę rozjaśnić. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 11 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Numer RAL ten sam co u Mig-a Czegoś chyba nie wiem, jak namierzyłeś kolor RAL u miga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 A tak https://www.ebay.com/itm/AMMO-AMIG-014-RAL-8012-Rotbraun-17ml-Acrylic-Paint-Red-Brown-WWII-German-Tanks-/142970753917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 ale to jest inna farbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 Jak inna farbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 - A.MIG 920 Red Primar Base wedle instrukcji https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-920-RED-PRIMER-BASE.html a podałeś AMMO AMIG-014 RAL 8012 Rotbraun (17ml) Acrylic Paint Red Brown WWII German Tanks może tylko różnica w nazwie nie wiem nie znam się, kolory podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja też się nie znam. Te Vallejo to tylko moje sugestie. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 7 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Te Vallejo to tylko moje sugestie. Każda sugestia jest dobra spróbuję na boku połączyć te kolory i zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) 2 z 4 mam 2 pozostałe do testów, mam nadzieję mogę ten biały mogę wymieszać z serią air ? Koła dostały podkład jutro rozjaśnienia i kładę pierwszy kolor Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Mały up, Armat a stoi już na kołach Do wanny dodałem ok 0,5kg śrub bo gąsienice wyszły krzywe koła podkleję do gąsek i powinno być chyba ok. Teraz mogę zawiesić fartuchy i dokończyć blaszki. Mam tylko nadzieję, że kolor bazowy nie będzie za jasny Wesołych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Kwietnia 2019 Share Napisano 20 Kwietnia 2019 Jedziesz dalej z malowaniem, jestem ciekaw jak sie bedzie prezentowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Udało mi się położyć pierwszą warstwę koloru bazowego. W niektórych zakamarkach na pewno będę poprawiał 2 warstwą a tak to teraz Armata odpocznie z 24h a ja biorę się za blaszki bo muszę zdecydować czy kratki będą z blaszek czy jednak zestawowe plastikowe się okaże po sklejeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie za cienko tej farby. Ja wiem, że nie psika się grubo, ale to chyba cienko, aż do przesady. Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Grzegorz Grabowski napisał: Nie za cienko tej farby. Ja wiem, że nie psika się grubo, ale to chyba cienko, aż do przesady. To pierwsza warstwa, położę drugą. W myśl mniej oznacza lepiej nie chciałem przesadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Mam Armatę że Zvezdy. Jak się ma jakościowo do Takoma..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Zvezdy sklejałem tylko terminatora w 1:72, Takoma Rhino i Armatę i dla mnie jako amatora jakość jest spoko, mało nadlewek, mało jam skurczowych i tak naprawdę już nie pamiętam czy używałem w ogóle szpachli, chyba minimalnie raz czy dwa. Więc chyba są na podobnym poziomie jakościowym. Następną Armatę T-15 kupię chyba właśnie od Zvezdy bo mogę jak nie Zvezda to zostaje mi Panda Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) 29 minut temu, mandrivecs napisał: Mam Armatę że Zvezdy. Jak się ma jakościowo do Takoma..? Oglądając recenzje obydwu modeli, uważam, że Zvezda w niczym nie ustępuje Takomowi. Co prawda nie ma w Zveździe blaszek i metalowych linek, ale tu ratuje nas Edek i Eureka. Ja na100% kupię sobie Zvezde. Bartek, T-15 weź zeZvezdy, zaoszczędzisz sobie nerwów. Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2019 46 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Bartek, T-15 weź zeZvezdy, zaoszczędzisz sobie nerwów. Tutaj to sprawa jest jasna by wybrać Zvezdę, ale to i minie jeszcze troszkę czasu aż go kupię Usiadłem do kratek, tragedii chyba nie ma, po położeniu podkładu będzie wszystko lepiej widać ale chyba jednak skłaniam się go użycia ich z zestawu plastikowych, jednak nie potrafię i mnie przerosło sklejenie blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 22 Kwietnia 2019 Share Napisano 22 Kwietnia 2019 Troszku sie pogiely ale czy po kilku dniach na poligonie wygladaly by different. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2019 Kratki dostały podkład i pierwszą warstwę koloru bazowego : nie mogłem się powstrzymać i jedną założyłem na próbę, natomiast jak już dostaną drugą warstwę to założę z jednej strony plastikową a z drugiej blaszki i poddam waszej ocenie, która opcję wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Cześć, no dobra teraz potrzebuję waszej rady, które kratki docelowo zamontować czy lewą stronę - blaszki : czy prawą plastikowe z zestawu od tyłu od góry i na drugi kolor po kombinuje sobie z Węgrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi