zwir3k Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 w mojej chłodni jest identycznie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 no niestety we wszystkich tak jest;chlodnie,firanki i cała reszta ma takie swiatła...mam od DAFa jeden komplet jakbys chcial,one sa troche dłuzsze ale sa linie podziałowe i mozna je przeciac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 jawkers taki standardzik Italerki, jeśli chodzi o światełka. Ja używam kloszy z zestawu Truck Accesories - obcinam tylko podstawę, lampę modelu szlifuję na płasko i maluję na srebrno. Sam klosz maluję na odpowiednie kolory (Clear-ami) i przyklejam do płaskiej powierzchni lampy (tej malowanej na srebrno). Niektórzy malują po prostu taką lampę, jak ma model, gloss'ami a potem malują jeszcze Sidoluxem. Ale ja tej techniki nie stosowałem. Moje lampy wychodzą tak: Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam. Też myślałem o tym jak to wykonać i zeszlifuję garby, pomaluję na srebrno powierzchnię światła. A klosz wykonam z plastikowego pudełka po CD i pomaluję markerami. Z trójkątem zrobię tak samo, jak bym zostawił te światła takie jakie są, to nie wyglądało by to realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 jawkers ja bym na Twoim miejscu kupił Truck Accesories - tam trochę różnych lampek i trójkątów "szklanych" (przezroczysty plastik) jest. Jak zrobisz z CD, to będziesz miał lampę gładką, nie ryflowaną. A to też może wyglądać nierealistycznie. No i jest też dużo różnych obrysówek. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Wiesz, można by było ten plastik papierem potraktować z jednej strony. Zaraz popatrzę ile te akcesoria kosztują. Czy w tym zestawie, są też kierowcy? Czy chodzi o ten zestaw? Zdjęcie z internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Tak są 3 bodajrze jest wszysko to co na fotce i jeszcze rózne kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam. Troche drogi zestaw, jak na 2 potrzebne klosze. Tak by się prezentowały klosze, zrobione przeze mnie. Osie skończone. Wózek prawie skończony, muszę go jeszcze domalować, ponieważ gdy go malowałem skończył mi się spray. Zbiorniki też potrzebują koloru. Naczepę postanowiłem pomalować podkładem w celu ujawnienia się wszystkich nierówności. Po pomalowaniu wszystkie nierówności są super widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 No moim zdaniem Twoje klosze prezentują się świetnie! Myślę, że będziesz bardziej zadowolony z nich, niż z tych z zestawu, m. in. dlatego, że wykonałeś je własnoręcznie Jak na razie super Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Popieram Koleżankę adize . Lampki prezentują się very nice . Są przetłoczenia na nich i jest super. Gratuluję pomysłu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Ty to masz łeb jawkers Ja sam bym na coś takiego nie wpadł ;) Zawsze te 60 zeta w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Rzeczywiście, te klosze są niezłe. Nie pomyślałem o tej krawędzi z pudełka CD, ciągle myślałem o płaskiej, gładkiej powierzchni. Ja bym je zrobił według Twojego pomysłu. Niemniej jednak, uważam, że co najmniej jeden zestaw truck accesories warto mieć, jako materiał na różne modyfikacje, nie tylko te gotowe z zestawu, ale także do własnoręcznego rzeźbienia. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Dzięki wam wszystkim, cieszę się że spodobał wam się mój pomysł i będziecie mogli z niego przy następnej okazji skorzystać. Niekiedy najprostrze rozwiązania, okazują się najskuteczniejsze. Choć tak jak pisze Jarek, że napewno warto mieć taki zestaw w swoim warsztacie, kiedyś na pewno sobie taki sprezentuję. Na dzień dzisiejszy, czekam na dostawę lakierów do sklepu, więc zabiorę się za wyposarzanie wnętrza modelu. Jak tylko dostanę lakier w moje ręce, zabiorę się za malowanie, na co czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Dobry trik, widziałem już go gdzieś na niemieckim forum, ale mam pytanie, czy ty pomalowałeś kolorami po tych wypustach, czy od środka po tej gładkiej stronie? I jak chcesz je zamontować, gładką stroną do wewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Tak Serek, malowałem po wypustach, a montował je będę gładką stroną na zewnątrz. Wydaje mi się, że tak będzie lepiej to wyglądało. Wszystko się okarze jak będę te klosze przyklejał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 No to czekamy na przymiarke, dobrze że pomalowałeś po wypustkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Dzisiaj dużo nie zrobiłem. Ośie doklejone do ramy naczepy. Felgi także pomalowałem i koła są gotowe. Zbiorniki pomalowane. Cały wózek. Naczepa już wyszlifowana i pomalowana ponownie podkładem. Teraz tylko nałożyć kolor, kalki, lakier, zrobić światła i będzie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam. Dzisiaj wypróbowałem kolor sprayu, jaki kupiłem. Kolor jest super i dobrze się będzie prezentował ze srebrnym kolorem. W rzeczywistości jest on troszkę ciemniejszy, niż pokazują to zdjęcia. Jeszcze kupię lakier bezbarwny i będę malował kabinę, naczepę oraz nałożę kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 jawkers mogles zagadać do mnie mam ten zestaw akcesori. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2008 jawkers mogles zagadać do mnie mam ten zestaw akcesori. Dzięki Kozi, gdybym wiedział to bym zagadał, ale jakoś sobie poradzę z tymi światłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam. Przeglądając każdą stronę Yamahy, znalazłem tylko trzy zdjęcia pojazdów należących do tego teamu. Niestety Volvo nieznalazłem. Zdjęcia z internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam.Przeglądając każdą stronę Yamahy, znalazłem tylko trzy zdjęcia pojazdów należących do tego teamu. Witam Nie jestem ekspertem od motocykli Yamaha i zespołów fabrycznych, ale to co znalazłeś, to chyba nie ma nic wspólnego z modelem, który składasz. Tzn. model przedstawia zespół startujący w MotoGP, a to co jest na zdjęciach bardziej przypomina jakiś amerykański zespół fabryczny lub wspierany przez Yamaha. Wg. mnie musisz poszukać zdjęć z zawodów MotoGP lub znaleźć kogoś kto się tym mocno interesuje i ma w swoich zbiorach odpowiednie fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Nie wiem z jakiego zepołu są te fotografie. Wpisałem w Google "Yamaha factory racing" i znalazłem te zdjęcia. Dzisiaj malowałem kabinę, oraz naklejałem kalki. Italeri w instrukcji podaje, żeby na drzwi nakleić kalki nr:26, lecz są one za duże. Jest jedna kalka o prawidłowych rozmiarach, ale ma być naklejona na naczepę. Po chwili zastanowienia postanowiłem, że na drzwiach kalek nie będzie, ponieważ te ogromne brzydko by wyglądały. Może jak bym napisał do Italeri to by przysłali mi potrzebne kalki. Tak się prezentuje model na dzisiaj. Naczepa też już prawie pomalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 No, no,no super ci to idzie Powodzonka w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Kwietnia 2008 Share Napisano 15 Kwietnia 2008 Bajerka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi