Skocz do zawartości

Volvo FH-12 Yamaha Team 2004r. 1:24 Italeri

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 367
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Super Moderator
Napisano

Dzięki koleżanko i wam panowie.

Zapomniałem jeszcze dodać, że pomalowałem klamki i uszczelki w drzwiach.

322f6193d339e841.jpg

Także naszkicowałem, jak będą wyglądały szwy na fotelach. Próbowałem zrobić bądz wyżłobić pilnikiem takie wgłębienie, lecz nie najlepiej to wyszło. Muszę to zaszpachlować i spróbować, czegoś innego.

d1250b5157c149af.jpg

• Super Moderator
Napisano

Witam.

Dziwna sytuacja nastąpiła w kabinie.

Poprawiłem podszybie tak jak zalecaliście oraz domalowałem niby niedomalowane przestrzenie. Chodzi mi o kratki w podszybiu. Po wyschnięciu farby sam osobiście sprawdzałem, czy wszędzie jest domalowane i było, zresztą na zdjęciu widać, że wszystko jest ok, to samo dotyczy uszczelek w drzwiach. Miejsc pomalowanych nie dotykałem. Poszedłem to pomalować, i po wyschnięciu element był ok. Kilka dni później patrzę na uszczelki i co się okazuje?

Że z niektórych miejsc znikł czarny lakier, tak jak i z podszybia z wdłębień. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną, ale chyba poprawie to i nie będę lakierował, bo znów lakier wyparuje.

• Super Moderator
Napisano

Dzięki wszystkim

Jak mam ułożyć pasy, żeby dobrze to wyglądało?

Narazie są tak ułożone i chyba troszkę wyglądają sztucznie.

338e301bdd789fc7.jpg

b4ed354f7a8308a8.jpg

Napisano

Czemu ? Mi się podoba takie ułożenie ogólnie fotelik prezentuje się ciekawie, a pas wyszedł Ci bardzo ładnie.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Bardzo fajne te foteliki. Pasy są dobrze ułożone i fajnie wszystko się prezentuje. Mogę wiedzieć z czego wykonałeś pasy?

Napisano

Zazwyczaj są czarne, ale przecież to zależy od Ciebie jak Ci się tak podoba to zostaw ja bym zostawił je już takie.

Pozdrawiam,eKrystian

• Super Moderator
Napisano

Więc pasy będą szare. Dorobiłem także to, w co się je wpina.

8c002b31605efe9b.jpg

d1154fd02fb4cf91.jpg

Tak wygląda wnętrze.

25cc87e143eddc0c.jpg

c95af1c715293418.jpg

I całość.

8e16b5873990c7d8.jpg

Teraz polerka kabiny, oszklenie i zamontuję ją na ramię.

Napisano

JA bym dał bajerancką poduszkę w kolorze tej żółci, najlepiej dwie, i może jakiś śpiwór w kratkę, szaro-zółty, lub czerwono-czarny, tak dla urozmaicenia wnętrza. żeby sie coś działo.

Napisano

Wnętrze bajerka. Podoba mi się. Też bym coś dodał na łóżeczko... .

Pozdrawiam