Reez Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Cześć Wszystkim, Tematem wątku jest prototypowy brytyjski czołg super ciężki produkcji firmy Meng Model w skali 1:35. Model nabyłem dobrych kilka lat temu i w zasadzie był już ukończony ale nigdy na forum nie trafił. W międzyczasie odbył sporo kąpieli w CleanLuxie aż w końcu dostał pierwsze malowania wraz z lekką modulacją i znowu na mniej więcej dwa lata trafił do pudełka. WMS 2019 było dobrą okazją aby w końcu go odgrzebać i przywrócić do życia. Czasu było niewiele dlatego efekt jest jaki jest ale mimo wszystko jestem z niego zadowolony Malowanie aero za pomocą zestawu US Olive Drab firmy AK Interactive. Dodatkowo użyłem trochę chemii od MIG'a oraz Vallejo. Model został wzbogacony jedynie o kilka dyrdymałów firmy Black Dog. ''Żółw'' przez jakiś czas był niedostępny na naszym rynku ale wiem, że pojawił się niedawno znowu w sprzedaży i z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu kto lubi niecodzienne konstrukcję. Ukończony, który co poniektórzy mieli pewnie okazję zobaczyć na żywo we Wrocławiu prezentuje się tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Taki brzydki, ze az ladny, no przynajmniej mi sie podoba. Niestety mam pewne "ale",torby jakosciowo odstaja od modelu i moze troszke blotka na te boczne oslony, jakos takie za czyste do reszty pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Jak na prototyp to strasznie styrany..z tobołkami potwierdzam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Formalnie to brytyjski kolor różnił się od OD - ale tego się nie czepiam 27 minut temu, piotrkur napisał: Jak na prototyp to strasznie styrany..z tobołkami potwierdzam.. A zwróciłem na to uwagę już na stole. Ja bym zróżnicował rdzę na wydechu i gąskach. W tej chwili nie wiadomo którędy wylatują spaliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Kapitalny pojazd, i świetny model, gratulacje Z "ajabym-ów": na pewno przydałby się jakiś załogant, dla zobrazowania skali. Widziałem Żółwia na żywo w Bovington, to spektakularnie wielkie bydlę Przedziwnie wyszły Ci te pigmenty na fartuchach - jakby ktoś piaskiem/błotem namalował sobie trapezy - chyba, że to zamierzony efekt. Razi też przód wanny - jeśli jest aż tak (i fajnie, bo efektownie) ubabrany błockiem, to jak się te uchwyty/szekle uchowały w czystości, jak Dziewica Orleańska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 17 Kwietnia 2019 Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Pozwoliłem sobie przekopiować, bo ta fotka bardzo mi się podoba Przedmówcy już powiedzieli co i jak. Ze swojej strony pragnę zwrócić uwagę na zbliżenia i na to, ile się dzieje ciekawych historii na pancerzu. Mamy przebarwienia/wypłowienia, zacieki i to nie takie "od linijki", "chipsy" dodające fakturze pancerza dodatkowego kolorytu. Obicia w niektórych miejscach mi nie leżą. Fajnie wyglądają takie 3d - jasno/ciemne, ale w niektórych miejscach są one za regularne tzn. widać schemat jasna otoczka, ciemny środek. Wiem czepiam się, ale obicia to moja "pięta" więc zwracam na nie uwagę . Cenna uwaga martinello o rdzy. A tak model bardzo mi się podoba, bo przyciąga uwagę poprzez wiele ciekawych historii opowiedzianych na tym modelu, ot choćby błoto/ziemia na wstawionej powyżej fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Kwietnia 2019 Share Napisano 19 Kwietnia 2019 Odpryski bardzo fajnie namalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi