Avi Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Witam ;) Znowu udało mi się skończyć kolejny model. Tym razem to żywiczny zestaw firmy Karaya. Buzzard w barwach eskadry sztabowej Moskiewskiego Okręgu Wojskowego z 1926 roku. Malowany farbami MisterKit (Early Russian Olive Green/Pale Blue). Na to matowy werniks Gunze Kalki częściowo z zestawu, częściowo z arkusza Techmodu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Piekny jest Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Dla mnie ideał. To jak podkreślasz 3 wymiar budzi szacunek. Po prostu śliczny , bardzo plastyczny , absolutnie nieprzegiety, ze smaczkami model. Jest na co patrzeć i czym sie inspirować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 HMM... A czy śmigło nie powinno być odwrotnie ?? Poza tym suuuper !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 13 Marca 2008 Autor Share Napisano 13 Marca 2008 (edytowane) HMM... A czy śmigło nie powinno być odwrotnie ?? Poza tym suuuper !! ? Nie wiem zupełnie o co Ci chodzi . Tzn. jak? Przodem do tyłu? A to z jakiego powodu miałoby być "odwrotnie"? Edytowane 13 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Bardzo, bardzo ładny. Oj kusicie tymi szmatopłatami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 No w sensie dosłownym odwrotnie Płaska część to krawędź natarcia, a ta półokrągła to krawędź spływu. A u Ciebie jest odwrotnie Bo idąc za tym stwierdzeniem, ze płaska powierzchnia to natarcie, to Twój samolot poleciałby do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 13 Marca 2008 Autor Share Napisano 13 Marca 2008 Chyba pomyliłeś się. Bo w moim modelu śmigło jest takie jakie powinno być. Proponuje spojrzeć na jakiekolwiek fotografie samolotów z tego okresu, a dopiero potem sugerować, że coś jest nie tak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 No widocznie ten samolot miał inne rozwiązanie. Mój błąd, za co przepraszam Miałem troszke do czynienia ze śmigłami z drewna i były wykonane tak jak mówiłem Dlatego to wydało mi się dziwne Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 HMM... A czy śmigło nie powinno być odwrotnie ?? Smile Zdziwiło mnie to co piszesz i zanim zacząłem pisać na forum to udałem się do Google gdzie najpierw poszukałem zdjęcia i potem stwierdziłem, że śmigło jest OK. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Bristol_F2B_D8096.jpg/800px-Bristol_F2B_D8096.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 No w sensie dosłownym odwrotnie Płaska część to krawędź natarcia, a ta półokrągła to krawędź spływu. A u Ciebie jest odwrotnie Bo idąc za tym stwierdzeniem, ze płaska powierzchnia to natarcie, to Twój samolot poleciałby do tyłu Ciekawa teoria , ale chyba nieco chybiona ... wydaje mi się , że kształt łopat śmigła to jednak trochę za mało żeby samolot zaczął poruszać się do tyłu ... Sam model cacy , największe wrażenie zrobiło na mnie rzeczone śmigło , szkoda tylko że nie skusiłeś się na malowanie maszyny gen. Zagórskiego . PS. Czy orientujesz się może czy producent planuje wypuścić zestaw w skali 1/72 , bo balilla była całkiem przyjemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 13 Marca 2008 Autor Share Napisano 13 Marca 2008 Czołem Konradzie ;) Co do Twojego pytania: PS. Czy orientujesz się może czy producent planuje wypuścić zestaw w skali 1/72 , bo balilla była całkiem przyjemna ... to odpowiadam: NIE ;/ Wynika to z tego, ze modele F.4 w skali 1/72 są już dostępne, i to zarówno żywiczne jak i plastikowe Natomiast odnośnie malowania Zagórskiego, to powiem wprost - abstra:bip:ąc już od tego, że jest to malowanie polskie, to po prostu mi sie nie podoba. Niemniej jednak nie jest wykluczone, że będę musiał je również zrobić. Teraz jednak zacznę Buzzarda z podwoziem zimowym (z nartami) w fińskim malowaniu (ma poza tym nieco inny kadłub), a potem czeka mnie wersja hiszpańska (zupełnie zmodyfikowana). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 No to trochę lipa , bo jedynym dostępnym ( w miarę ) zestawem jest żywica z Czeskiej Omegi ... Z plastiku był chyba produkowany zestaw Pegasusa , ale to było tak dawno że sam nie wiem czy to prawda . Pozdrawiam i czekam na Nieuporciki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 13 Marca 2008 Autor Share Napisano 13 Marca 2008 Ten Pegasus ukazał się pod koniec 2006 roku, więc nie tak znowu dawno temu Jest cały czas dostępny i o dziwo, to całkiem niezły model. Omega tez jest dostępna, bo ukazała sie na rynku w zeszłym roku. Tak więc nie ma tragedii. Jest jeszcze hiszpańska żywica Dekno, ale to dno i nie polecam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Moją opinię już znasz, ale przyłączę się do ogólnych zachwytów. Więcej zdjęć modelu Aviego jest tu: http://www.modelarstwo.koszalin.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=12&catid=34 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Kolejne cudeńko powstało gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Jeszcze raz sie muszę zachwycić tym modelem, bo na prawdę jest czym :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 I ja pozachwycam się tym cacuszkiem!!! Chętnie zobaczyłbym w zbliżeniu wnętrze kabiny w tym modelu, no i świetne jest to śmigło!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi