Bilonzo Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Jak dla mnie, to najpierw powinieneś wyrzucić te błotniki od Mana i założyć porządne, scaniowskie bo to nijak ma się do rzeczywistości . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Przy takim wykonaniu jakie zademonstrowałeś to wersja 2 odpada. Wygląda wręcz fatalnie. Gdybyś to dopracował tak aby szyny były bliżej ramy albo w tym miejscu pogrubił odpowiednio ramę to wtedy było by ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Bilonzo nie chciał bym być uper.. ale ostatni dostałem niezłą zjebke za nieczytanie treści wyższych postów. Wzoruję się na scani z ZTE Katowice. Zresztą i tak nie ważne już doszedłem do wniosku że robię scanie z normalnym siodłem, do tego drugiego siodła musiałbym zrobić tzw półramę co na moim poziomie zaawansowania modelu jest nie możliwe. Tu jest fotka właśnie przedstawiająca sytuację gdy siodło jest wąższe niż rama, te dwa płąskowniki to tzw półrama i takie płaskowniki musiał bym zrobić w swojej babci ZTE Katowice. Dzięki za zainteresowanie i odpowiedź. Pozdrawiam. EDIT Moje niedopatrzenie Kątowniki Edytowane 20 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 To nie są płaskowniki tylko kątowniki i są przykręcone lub przynitowane z boku do ramy. Powinieneś zrobić te kątowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Po wielo tygodniowych dłubaniach w nocami (sklejałęm w nocy stąd brak zdjęć, bo jak kończyłem to już nie było sił) urodziło się coś takiego. Jest kilka miejsc z których nie jestem dummny, nie pokazuje też tego co jest pod kabiną bo to woła o pomstę do nieba, mój wielki ale to wielki błąd, zrobiłęm wygłuszenie pod kabiną, jak się okazoło po przymiarce kabiny (była już posklejana) że wygłuszenie jest za gróbe i pod kabiną silnik się nie chce schować. Całą noc dłubałem by zerwać wygłuszenie dlatego też jest pełno paprochów na karoseri. Są miejsca w których nawet nie wprawione oko dojży buble. Kalki to te które opisałem w dziale "Jak pokazać..." Dobra dość mówienia: Zdjęcie dużych rozmiarów Wszelkie słowa krytyki i nie tylko mile widziane PS> Jeśli ktoś chce ją kupić zapraszam http://www.zte.katowice.pl/pl_sprzedaz.htm Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Wszystko ładnie ci wyszło powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 No poprostu piękna scania tak dalej.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Te niektóre ''wgłębienia'' zakryje osłona Ale jak by nie patrzeć to bardzo ładna Scania A za kalki Masz u mnie wielkie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Scania ładna tak trzymać Bodzio osłona zakryje, też miałem tą Scanie, chyba że Truckman sie wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Coś niedomalowałeś te słupki przy chłodnicy... Scania ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Fajna scania ci wyszła, jedynie nie podobają mi się tylnie błotniki od MANa, ale po zatym wszyttko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 No bardzo fajny model powstał, a ,mam pytanie czy drzwi są otwarte na stałe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 raben drzwi są otwierane, można je zamknąć i otworzyć, w wcześniejszych postach jest co i jak. misiek14pl mówiłem juz o tym, ten typ tak ma Paweł216 Słupki są nie doalowane masz rację, przy zakładaniu kabiny nadłamały się zawiasy i poprostu podkleiłem je kawałkiem PCV i nie zdążyłem jeszcze pomalować. Bodzio jeden z nielicznych co zauważył szczałki pokazują miejsce łączenia przedniej ściany z dachem, całą ta linia jest tam zaszpachlowana i osobiście nawaliłem tam dużoooo kleju gdyż w standardzie przednia ściana jest jeszcze mocowana do bocznych, a że ja mam drzwi to w dodatku że one obciążają przednią ściane, to jeszcze ta ściana nie ma połączenie z bocznymi. Poprostu kwestia przeróbek które wprowadziłem wpłyneły na kształt tego. A jak już wspomniałeś będzie tam osłona. PS> W rzeczywistości te wgłębienia się tak nie żucają w oczy PYTANIE: Chcę do nieje zrobić makietę bo ilość odstających elementów mnie przeraża i teraz moje pytanie: Czy macie jakiś pomysł na makietę (wymiary 40*20 bo taki mam akwarium ) ? Jakich kolorów urzyć na podstawę, a moze na lustrze go pstawić? Ja bym to widział tak że zrobić podłoże deska to wiadomo ale okleić podłoże papierm ściernym albo taką matą do makiet kolejowych: http://www.allegro.pl/item539152042_noch_00260_mata_wiosenna.html. Czekam na propozycje bo na chwilę obecną nie mogę się zdecydować :( PYTANIE 2: W jaki sposob przymocować model do podstawki, nie przyklejając go za opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi