TAW Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Chciałbym przedstawić szanownym gentlemanom moją najnowszą produkcję - czołg piechoty Churchill Mk.VII w radosnym wiosennym malowaniu z 31 Brygady Czołgów Royal Tank Regiment. Jest to stary model Tamiya znany większości modelarzy więc o składalności pisał nie będę. Na wyposażeniu czołgu znalazło się parę rzeczy z samoróbki: daszki na peryskopy i uchwyty lin z puszki po piwie, szkiełka peryskopów wycinane z plastikowego kubeczka jednorazowego oraz anteny z włosia szczotki do podłogi (może żona nie pozna...). Zapraszam do oglądania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GenKamyk Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Fajny! Super zrobione te narzędzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Calkiem ladny brzydal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej56 Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 jak uzyskałeś efekt starego metalu na narzędziach? Poza tym fajny ładny, chociaż brzydki (chodzi o konstrukcję ) nigdy mi się nie podobała ta myśl techniczna. pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 7 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2019 Dzięki panowie! Metalowe części narzędzi malowane były Tamiya dark iron tak jak karabiny i liny oraz gąsienice. Następnie przecierka pigmentem dark steel i na łopaty błotko arkrylowe z Vallejo i pigmenty ziemne. Co do myli technicznej pojazdów pancernych Brytyjczyków to rzeczywiście w tym okresie lotni nie byli a koncepcja Churchilla wywodziła się jeszcze z poprzedniej wojny. Co ciekawe Churchille wzięły udział w wojnie w Korei choć tam już nie sprostały próbie czasu. A propos, że brzydal. Brzydal to może być Brytnej albo Klunej, ale czołg nie może być brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Żeby gąsienic nie powinny być powycierane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Świetnie zrobiłeś tego pokraka. Plus za wkład własny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 8 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2019 Rzeczywiście zapomniałem o tych gąsienicach po wewnętrznej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi