Xmen Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 (edytowane) Jako że właśnie mijają dwa lata jak zagościłem na forum postanowiłem zebrać moje ulepki w jednym miejscu.Duża w tym zasługa kolegi abtb.Dzięki Tomek. No to zaczynamy.W pierwszej kolejności Modele oznaczone Hinomaru a potem cała reszta. Pierwszy na forum.Ki 46 III D4Y-2S Ki 102 N1K2-Ja N1K1-Ja P1Y-2S N1K1-Jb Ki-100 Ki 100 C6N-2S Ki 43 III J2M2 Ki 84 Ki 44 II N1K1 J1N1 Dwa modele które nie były pokazywane na forum.Proszę się nie śmiać.Pliz A6M2 A6M2-N A tak to wygląda w realu na półkach. I na dzień dzisiejszy to tyle. Edytowane 2 Lipca 2019 przez Xmen 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster3 Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 Piękna kolekcja. Ja za dzieciaka 2 samoloty skleiłem ale może jeszcze kiedyś się porwę na tą tematykę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 2 Lipca 2019 Share Napisano 2 Lipca 2019 Fajna kolekcja Widzę, że jedziesz na japońcach tak , jak ja na niemiaszkach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 Bardzo ładna kolekcja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 No pięknie poleciałeś. Wszyskie twoje japońce w jednym miejscu. Brawo. Dostrzegam też kilka ciekawych latawców innych nacji. Nawet Welington () w ciekawym pacyficznym malowaniu się załapał. Piękna kolekcja P.s. Tego Rufe to ja widzę w "akcji-reaktywacji" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Lipca 2019 Autor Share Napisano 3 Lipca 2019 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór.Rufe będzie odnowiony przy okazji budowy nowego.Będą dwa jeden szary a drugi zielony. Wellington to model firmy Matchbox pakowany przez Revella.Kupiony za parę złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 Może pokusiłbyś sie o malowanie z Aleutów. Trochę zagadka, trochę kontrowersja. Warto spróbować na tym gotowcu. Może być ciekawie. Jakby co, ciśnij Zbycha, na pewno coś doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Lipca 2019 Autor Share Napisano 3 Lipca 2019 Może kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 3 Lipca 2019 Share Napisano 3 Lipca 2019 Gratki za zbiór . Będzie galeryjka każdego z osobna? 2 godziny temu, abtb napisał: Może pokusiłbyś sie o malowanie z Aleutów. Trochę zagadka, trochę kontrowersja. Warto spróbować na tym gotowcu. Może być ciekawie. Jakby co, ciśnij Zbycha, na pewno coś doradzi. "Legenda o fioletowych Rufe"? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Lipca 2019 Autor Share Napisano 4 Lipca 2019 6 godzin temu, Baas ArK napisał: Gratki za zbiór . Będzie galeryjka każdego z osobna? "Legenda o fioletowych Rufe"? Każdy ma galerię na forum oprócz modeli Zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Źle się wyraziłem. Miałem na myśli portrety (choćby pojedyncze) zebrane w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Co to za model się kryje na drugiej półce obok P-40? Wygląda mi to na Jaka-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Lipca 2019 Autor Share Napisano 5 Lipca 2019 7 godzin temu, mig napisał: Co to za model się kryje na drugiej półce obok P-40? Wygląda mi to na Jaka-2 Niestety nie.Jest to Romeo Ro 57. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Lipca 2019 Share Napisano 5 Lipca 2019 12 godzin temu, Xmen napisał: Niestety nie.Jest to Romeo Ro 57. No to nie zgadłem. Też bardzo fajny samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2019 Autor Share Napisano 6 Lipca 2019 Jako że zbliża się niedziela i w wielu domach będzie gotowany rosół tym razem tym razem trochę włoszczyzny. Ostrzegam że oglądacie te zdjęcia na własną odpowiedzialność.Jest to przegląd mojej "tfórczości" z wielu lat.Niektóre jak oglądam to aż się wstydzę. Fiat G-50 bis Fiat G-55 Fiat Cr-42 AS Macchi Mc-200 Macchi Mc-202 Reggiane Re-2000 Reggiane Re-2001 Romeo Ro-57 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 Nie ma się czego wstydzić. Przecież każdy z nas kiedyś zaczynał i nikt na początku nie robił rewelacyjnych modeli. Fajna ta włoszczyzna Ja się nad swoją zastanawiam czy pokazywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2019 Autor Share Napisano 6 Lipca 2019 8 minut temu, mig napisał: Nie ma się czego wstydzić. Przecież każdy z nas kiedyś zaczynał i nikt na początku nie robił rewelacyjnych modeli. Fajna ta włoszczyzna Ja się nad swoją zastanawiam czy pokazywać Dajesz.Ja chętnie zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Lipca 2019 Share Napisano 6 Lipca 2019 Ładnego rosołu za młodu Kolega nagotował Jeśli moża coś dorzucać to ja chętnie dorzucę po powrocie swoją wizję Fiacika z Airfixa. A te dwusilnikowe Romeo prezentuje całkiem ciekawą koncepcję. Może by tak przy niej odrobinę podziałać i zrobić jakieś czary-mary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Lipca 2019 Autor Share Napisano 6 Lipca 2019 Możesz dorzucić nie ma problemu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Lipca 2019 Autor Share Napisano 21 Lipca 2019 Następny do kolekcji. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 Aktualizacja tfórczości Na początek kolekcja " Za cesarza" N1K1 Kyofu prototyp.Hasegawa.Model prosto z pudła. Kawasaki Ki-61 Hien RS Model Kawasaki Ki 45 Toryu Hasegawa. Uzupełnienie kolekcji "Bałkany 1939-1945" Hawker Hurricane Mk.I Airfix Hawker Fury A.Model IKARUS IK-2 Azur Morane Saulnier MS.406 RS Model Wiatr ze wschodu Jak 9 Valom ŁaGG-3 Roden Na koniec trochę włoszczyzny 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 Bardzo ładne wzbogacenie kolekcji. Nietypowe tematy i rzadkie malowania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Stycznia 2020 Share Napisano 28 Stycznia 2020 Bardzo ładni wykonane model Tematy bardzo rzadkie. Jak się składał Jak-9 z Valomu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2020 19 minut temu, mig napisał: Jak się składał Jak-9 z Valomu? Strasznie.Spasowanie kiepskie.Detal mydlany.Trochę sytuację ratuje wnętrze z żywicy i blaszka choć dopasowanie imitacji chłodnicy graniczy z cudem.Dodatkowo trafił mi się egzemplarz ze żle odlanym skrzydłem.Tworzywo podczas szlifowania się rozwarstwiało.Całe nitowanie pokryw zbiorników poszło w ............ .Ten model powstawał ponad rok. Co brałem na biurko to odkładałem z powrotem.Zdecydowałem się na ten model bo chciałem mieć Jaka 9 w kolekcji a nikt inny w chwili obecnej nie produkuje tej wersji.Dlatego też bardzo byłem zawiedziony że Arma nie kontynuuje serii Jaków. Podsumowując ten mój przydługi wywód: Nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Stycznia 2020 Share Napisano 29 Stycznia 2020 Czyli tak jak się spodziewałem. Też byłem zawiedziony, że Arma odpuściła temat Jaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi