Grzegorz Grabowski Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 No proszę. Co można znaleźć, gdy się złom przetrząśnie. Pomalowana i wyposażona w światła... Maska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Grzesiu, dajesz dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Września 2022 Autor Share Napisano 3 Września 2022 W dniu 24.07.2022 o 19:27, mandrivecs napisał: Grzesiu, dajesz dalej! Daję dalej. Jeśli Ci co tu zaglądają, zauważą, to w modelu, zaszła bardzo duża zmiana. Tak, tak. Buda mojego Tumaka, nie spoczywa już na ramie Tamiyi, lecz Bronco. Dlaczego? Kilka jest powodów i za długo by tłumaczyć. Trafiła się okazja, kupiłem model Bronco i działam dalej. Piotr, przepraszam, że naciagnąłem Cię na stolik, a za jakiś czas kupiłem cały model. Ramę Bronco, oczywiście odpowiednio wcześniej przygotowałem, dokonując przeszczepu tłumika i zbiornika paliwa, z modelu Tamki. A zatem. Tumak 2, po wymianie podwozia... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Września 2022 Share Napisano 3 Września 2022 Piknie Panocku! UPK też będziesz z patyczków strugał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Września 2022 Autor Share Napisano 3 Września 2022 3 minuty temu, mandrivecs napisał: Piknie Panocku! UPK też będziesz z patyczków strugał? Tak, alet tylko przednią i tylną sekcję. Przynajmniej taki mam plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 UPK do M1151 robi Tomcat, ale nie wiem dokładnie, jak to się ma do podwozia Tumaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Września 2022 Share Napisano 5 Września 2022 W dniu 4.09.2022 o 14:41, makinen napisał: UPK do M1151 robi Tomcat, ale nie wiem dokładnie, jak to się ma do podwozia Tumaka. Tylko środkowy segment jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) @Grzegorz Grabowski- tu masz zdjęcie modelu Zderzaka. Na 100% osłona wyciagarki jest inna, ale pierwsza sekcja wygląda podobnie. Trzecia chyba nie ma bocznego odgałęzienia. Załączam też zdjęcie produktu Tomka. Edytowane 6 Września 2022 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Września 2022 Autor Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Wow!!!! Nie miałem pojęcia,.że Tomek robi UPK. Co prawda w Tumaku, przednia sekcja wygląda inaczej, ale środek i tył, są jak znalazł. Piszemy do Tomka . Dziękuję Piotr. P.S. Przednia sekcja UPK, do Tumaka oraz cały komplet.... Edytowane 6 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 Zebyś się tak radośnie nie rozpędził a. sekcja pierwsza w M1151 ma 3 poprzeczne elementy, w M1025 są cztery b. środek taki sam c. sekcja tylna w M1151 ma boczny element i jedną poprzeczkę więcej, niż w M1025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Września 2022 Autor Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Te zdjęcia pochodzą z walkaroundu Tomka Mroczkowskiego. Mam nadzieję, że mnie za to nie zabije. Pierwsze zdjęcie, przód, 4 poprzeczki. Drugie zdjęcie, tył, 3 poprzeczki. Według mnie, UPK Tomka, jest jak najbardziej ok, do Tumaka, za wyjątkiem przodu oczywiście. Edytowane 6 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 10 godzin temu, makinen napisał: Zebyś się tak radośnie nie rozpędził a. sekcja pierwsza w M1151 ma 3 poprzeczne elementy, w M1025 są cztery b. środek taki sam c. sekcja tylna w M1151 ma boczny element i jedną poprzeczkę więcej, niż w M1025 Piotrek, siejesz trochę ferment. Pisałem już wyżej, tylko środkowa sekcja jest taka sama. Mylisz przednią z tylną, to przednia w M1151/65 ma dospawaną boczną część. Natomiast tylna to ta, o której piszesz jako przedniej. I tylna w obu pojazdach jest różna, przy czym Tomkowa odpowiada M1025. Jeśli ma być do M1151, to jest błędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 Masz racje- pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Września 2022 Autor Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Czyli rozumiem, że UPK, od Tomka można brać, oczywiście, z uwzględnieniem przedniej sekcji, odpowiedniej dla M1043A2? A tak odchodząc od tematu UPK. Być może, niezbyt politycznie postąpiłem, biorąc pod uwagę sytuację, za naszą wschodnią granicą, ale nie mogłem się oprzeć i takie dwa zestawiki, trafią do wnętrza Tumaka Z zestawu numer 2, pójdą tylko pasy bezpieczeństwa wraz ze zwijaczami i wpięcia obok foteli. Troczki na klapę bagażnika i siedzisko strzelca, nie zostaną wykorzystane. Edytowane 6 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Witam. Już bardzo niewiele elementów zostało do wyposażenia wnętrza Tumaka. Postaram się to dziś ogarnąć i chyba będzie można zacząć malować wnętrze i okleić kalkami. Podziałałem też co nie co pod deską rozdzielczą. Edytowane 9 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Dobrze wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Filtr powietrza od spodu załatw jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Września 2022 Autor Share Napisano 9 Września 2022 W dniu 31.08.2019 o 11:31, Grzegorz Grabowski napisał: Mały progres. Jako, że strasznie widać dziurę w filtrze powietrza, trzeba było to zasłonić. Mając dostęp do odpowiednich zdjęć (wielkie dzięki Konrad), dorobiłem takową oslonę Oczywiście Piotrze, pamiętam o tym. W Tumaku przed restartem, było to załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 9 Września 2022 Share Napisano 9 Września 2022 Poszalałeś Pan Świetna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Września 2022 Autor Share Napisano 10 Września 2022 Witam. Być może i pofantazjowłlem troszkę z kolorem wnętrza, gdyż nie jest to nawet NATO GREEN, a już tym bardziej nie jest to Humbrol 102 Army Green. Użyłem koloru Gunze H 303 Field Green. Taki kolor miałem pod ręką, ale uznałem, że w konfiguracji z ostatniego zdjęcia (czyt. Zamknięty na głucho), i tak mało będzie to wnętrze widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Września 2022 Share Napisano 10 Września 2022 Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) Witam. Coś tam się podmalowało. Maska jest jest w nieco innym, właściwym dla całego pojazdu kolorze (hataka C260). Reszta, to powiedzmy podkład. Edytowane 12 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 (edytowane) Postępy. Chyba trzeba się wreszcie wziąć za sufit i drzwi, żeby buda była już w całości... Aaa. No i brakuje mu jeszcze osłony filtra, pasa trzymającego kanistry, osłony podwozia i haka wyciągarki. Edytowane 14 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Ostatnio "w trasie" widziałem takiego. Tylko przednie prawe drzwi miał od innego. Z przetłoczonym "X". Składak . A symbole jednostek zaklejone "Silver Tape". Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Grzesiek - super robota. Te kombinacje z drzwiami to nie nowość - w strefach konfliktu praktycznie norma. A u nas też już raczej bliżej końca żywotności tumaków w tej wersji, więc pewnie takich składaków będzie coraz więcej. Ciekawe czym zostaną zastąpione..? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi