Grzegorz Grabowski Napisano 24 Lipca 2022 Autor Napisano 24 Lipca 2022 No proszę. Co można znaleźć, gdy się złom przetrząśnie. Pomalowana i wyposażona w światła... Maska 1 Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Września 2022 Autor Napisano 3 Września 2022 W dniu 24.07.2022 o 19:27, mandrivecs napisał: Grzesiu, dajesz dalej! Daję dalej. Jeśli Ci co tu zaglądają, zauważą, to w modelu, zaszła bardzo duża zmiana. Tak, tak. Buda mojego Tumaka, nie spoczywa już na ramie Tamiyi, lecz Bronco. Dlaczego? Kilka jest powodów i za długo by tłumaczyć. Trafiła się okazja, kupiłem model Bronco i działam dalej. Piotr, przepraszam, że naciagnąłem Cię na stolik, a za jakiś czas kupiłem cały model. Ramę Bronco, oczywiście odpowiednio wcześniej przygotowałem, dokonując przeszczepu tłumika i zbiornika paliwa, z modelu Tamki. A zatem. Tumak 2, po wymianie podwozia... 4 Cytuj
mandrivecs Napisano 3 Września 2022 Napisano 3 Września 2022 Piknie Panocku! UPK też będziesz z patyczków strugał? Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 3 Września 2022 Autor Napisano 3 Września 2022 3 minuty temu, mandrivecs napisał: Piknie Panocku! UPK też będziesz z patyczków strugał? Tak, alet tylko przednią i tylną sekcję. Przynajmniej taki mam plan. Cytuj
makinen Napisano 4 Września 2022 Napisano 4 Września 2022 UPK do M1151 robi Tomcat, ale nie wiem dokładnie, jak to się ma do podwozia Tumaka. Cytuj
Zderzak Napisano 5 Września 2022 Napisano 5 Września 2022 W dniu 4.09.2022 o 14:41, makinen napisał: UPK do M1151 robi Tomcat, ale nie wiem dokładnie, jak to się ma do podwozia Tumaka. Tylko środkowy segment jest taki sam. Cytuj
makinen Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 (edytowane) @Grzegorz Grabowski- tu masz zdjęcie modelu Zderzaka. Na 100% osłona wyciagarki jest inna, ale pierwsza sekcja wygląda podobnie. Trzecia chyba nie ma bocznego odgałęzienia. Załączam też zdjęcie produktu Tomka. Edytowane 6 Września 2022 przez makinen Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Września 2022 Autor Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Wow!!!! Nie miałem pojęcia,.że Tomek robi UPK. Co prawda w Tumaku, przednia sekcja wygląda inaczej, ale środek i tył, są jak znalazł. Piszemy do Tomka . Dziękuję Piotr. P.S. Przednia sekcja UPK, do Tumaka oraz cały komplet.... Edytowane 6 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj
makinen Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 Zebyś się tak radośnie nie rozpędził a. sekcja pierwsza w M1151 ma 3 poprzeczne elementy, w M1025 są cztery b. środek taki sam c. sekcja tylna w M1151 ma boczny element i jedną poprzeczkę więcej, niż w M1025 Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Września 2022 Autor Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Te zdjęcia pochodzą z walkaroundu Tomka Mroczkowskiego. Mam nadzieję, że mnie za to nie zabije. Pierwsze zdjęcie, przód, 4 poprzeczki. Drugie zdjęcie, tył, 3 poprzeczki. Według mnie, UPK Tomka, jest jak najbardziej ok, do Tumaka, za wyjątkiem przodu oczywiście. Edytowane 6 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj
Zderzak Napisano 6 Września 2022 Napisano 6 Września 2022 10 godzin temu, makinen napisał: Zebyś się tak radośnie nie rozpędził a. sekcja pierwsza w M1151 ma 3 poprzeczne elementy, w M1025 są cztery b. środek taki sam c. sekcja tylna w M1151 ma boczny element i jedną poprzeczkę więcej, niż w M1025 Piotrek, siejesz trochę ferment. Pisałem już wyżej, tylko środkowa sekcja jest taka sama. Mylisz przednią z tylną, to przednia w M1151/65 ma dospawaną boczną część. Natomiast tylna to ta, o której piszesz jako przedniej. I tylna w obu pojazdach jest różna, przy czym Tomkowa odpowiada M1025. Jeśli ma być do M1151, to jest błędna. Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Września 2022 Autor Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Czyli rozumiem, że UPK, od Tomka można brać, oczywiście, z uwzględnieniem przedniej sekcji, odpowiedniej dla M1043A2? A tak odchodząc od tematu UPK. Być może, niezbyt politycznie postąpiłem, biorąc pod uwagę sytuację, za naszą wschodnią granicą, ale nie mogłem się oprzeć i takie dwa zestawiki, trafią do wnętrza Tumaka Z zestawu numer 2, pójdą tylko pasy bezpieczeństwa wraz ze zwijaczami i wpięcia obok foteli. Troczki na klapę bagażnika i siedzisko strzelca, nie zostaną wykorzystane. Edytowane 6 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Września 2022 Autor Napisano 9 Września 2022 (edytowane) Witam. Już bardzo niewiele elementów zostało do wyposażenia wnętrza Tumaka. Postaram się to dziś ogarnąć i chyba będzie można zacząć malować wnętrze i okleić kalkami. Podziałałem też co nie co pod deską rozdzielczą. Edytowane 9 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 4 Cytuj
makinen Napisano 9 Września 2022 Napisano 9 Września 2022 Filtr powietrza od spodu załatw jeszcze. Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 9 Września 2022 Autor Napisano 9 Września 2022 W dniu 31.08.2019 o 11:31, Grzegorz Grabowski napisał: Mały progres. Jako, że strasznie widać dziurę w filtrze powietrza, trzeba było to zasłonić. Mając dostęp do odpowiednich zdjęć (wielkie dzięki Konrad), dorobiłem takową oslonę Oczywiście Piotrze, pamiętam o tym. W Tumaku przed restartem, było to załatwione. Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 10 Września 2022 Autor Napisano 10 Września 2022 Witam. Być może i pofantazjowłlem troszkę z kolorem wnętrza, gdyż nie jest to nawet NATO GREEN, a już tym bardziej nie jest to Humbrol 102 Army Green. Użyłem koloru Gunze H 303 Field Green. Taki kolor miałem pod ręką, ale uznałem, że w konfiguracji z ostatniego zdjęcia (czyt. Zamknięty na głucho), i tak mało będzie to wnętrze widać. 2 Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 12 Września 2022 Autor Napisano 12 Września 2022 (edytowane) Witam. Coś tam się podmalowało. Maska jest jest w nieco innym, właściwym dla całego pojazdu kolorze (hataka C260). Reszta, to powiedzmy podkład. Edytowane 12 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 2 1 Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 14 Września 2022 Autor Napisano 14 Września 2022 (edytowane) Postępy. Chyba trzeba się wreszcie wziąć za sufit i drzwi, żeby buda była już w całości... Aaa. No i brakuje mu jeszcze osłony filtra, pasa trzymającego kanistry, osłony podwozia i haka wyciągarki. Edytowane 14 Września 2022 przez Grzegorz Grabowski 2 Cytuj
PrzemekW Napisano 14 Września 2022 Napisano 14 Września 2022 Ostatnio "w trasie" widziałem takiego. Tylko przednie prawe drzwi miał od innego. Z przetłoczonym "X". Składak . A symbole jednostek zaklejone "Silver Tape". Pozdrawiam, Przemek Cytuj
mandrivecs Napisano 14 Września 2022 Napisano 14 Września 2022 Grzesiek - super robota. Te kombinacje z drzwiami to nie nowość - w strefach konfliktu praktycznie norma. A u nas też już raczej bliżej końca żywotności tumaków w tej wersji, więc pewnie takich składaków będzie coraz więcej. Ciekawe czym zostaną zastąpione..? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi