spiton Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 (edytowane) Edytowane 20 Lipca 2019 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 16 Lipca 2019 Share Napisano 16 Lipca 2019 Wciąż jest na chodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lipca 2019 Autor Share Napisano 17 Lipca 2019 (edytowane) .. Edytowane 18 Lipca 2019 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 Niestety, konstrukcja bez szans z lobbingiem firm zbrojeniowych naszych przyjaciół z zachodu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Lipca 2019 Share Napisano 17 Lipca 2019 Nie wiedziałem, że coś ruszyło w tym temacie. Kojarzyłem tylko białe prototypy, które różniły się od tej wersji paroma szczegółami. Dobrze wiedzieć, że nie sczezł jak egzemplarz muzealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Lipca 2019 Autor Share Napisano 17 Lipca 2019 (edytowane) tak lepiej Edytowane 18 Lipca 2019 przez spiton 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 (edytowane) Ogólnie daję plusa za podjęcie tematu. Mam tylko dwie uwagi: 1, Szkoda, że mimo spotkania z konstruktorem i bycia na miejscu przy samolocie, ograniczyłeś się tylko do monologu (przyznam szczerze, momentami nieco zbyt monotonnego). Nie byłoby ciekawiej, gdybyś mówiąc o samolocie, był koło niego i na żywym organizmie omawiał zagadnienie, albo prowadził rozmowę z panem Margańskim? 2. Już w 0:40 mówisz o kimś kto przyczynił się do upadku projektu. - Zupełnie niepotrzebna jest ta cała opowieść o urodzinach, torcie i kogo by to on nie opluł, bo: nie wnosi to nic do tematu, nie każdy oglądał i nie każdego interesuje temat jakiegoś dziennikarza, poza tym stosujesz metodę, którą sam u niego krytykujesz. Trwa to 1,5 minuty i moim zdaniem o 1,5 minuty za długo! - Panie od polskiego zawsze mówiły, że jak się pisze biografię zmarłego, to nie pisze się na początku kiedy się urodził i od razu kiedy zmarł. Edytowane 18 Lipca 2019 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 Hej, A dałoby się jakieś zdjęcia szczegółów, kabin, podwozia itd.? Albo też rysunki jakieś czy cóś… Dla mnie sylwetka tego samolociku (to ze względu na wymiary) jest genialna !!! Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lipca 2019 Autor Share Napisano 18 Lipca 2019 (edytowane) 13 godzin temu, Grzes napisał: Edytowane 18 Lipca 2019 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 (edytowane) Obejrzałem filmik, pośmiałem się. Czy to z merytoryki ("skrzydełka") jak i z wywodów na temat dziennikarza TVN (proces ze sprawcami ). Ale zawiedziony nie jestem, oczekiwania nie były duże. Maszyna ładna, niestety Margański nie trafił założeniami w potrzeby sił powietrznych (żadnych na świecie), dlatego projekt leży i będzie leżał. No i jak widać, kasa też się nie zgadza. Edytowane 18 Lipca 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lipca 2019 Autor Share Napisano 18 Lipca 2019 (edytowane) 5 godzin temu, mbrnnr napisał: .. Edytowane 18 Lipca 2019 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 To, o czym mówił Margański i ty wspomniałeś na początku mówiąc o skrzydle pasmowym nie nazywa się skrzydełkami, tylko napływem (lub skrzydłem trapezowym), po angielsku LERX. Nie wątpię w to, że on wie o czym mówi. Element konstrukcyjny stosowany na większości samolotów 4 generacji. Błędów merytorycznych z Twojej strony, być może uproszczeń, lub innego rodzaju błędów jest w filmie cała masa. Wymieniać każdy oznaczało by, że bym go musiał obejrzeć conajmniej jeszcze raz. I tego nie zrobię. Kolejny tak z głowy - Su-35 nie jest kaczką. Tak samo nie jest samolotem radzieckim, tylko rosyjskim. Warto też dodać, że pomysł na stworzenie "powietrznego symulatora" nie jest absolutnie niczym nowym ani odkrywczym. Chociażby polskie Bieliki, te które są na uzbrojeniu Sił powietrznych, kiedy jeszcze były Jakami-130, miały planowany cyfrowy układ sterowania umożliwiający symulację różnych statków powietrznych - od lekkich bojowych, po zachowanie się jak duży samolot transportowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 18 Lipca 2019 Autor Share Napisano 18 Lipca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, mbrnnr napisał: .. Edytowane 18 Lipca 2019 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 su-33 też nie jest kaczką tak gwoli ścisłości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 18 Lipca 2019 Share Napisano 18 Lipca 2019 33 ma canardy, jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 A pytałeś może przy okazji o EM-11 Orka? Bo temat był bardziej zaawansowany, ale też przycichł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Na allegro ( już zakończone ). 1:72 poszło chyba za ok 20zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Bielik w MLP w Krakowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi