Gerd Napisano 11 Sierpnia 2019 Share Napisano 11 Sierpnia 2019 Dzięki. To ważne informacje technologiczne, zawsze miałem z tym kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 11 Sierpnia 2019 Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2019 @Bartosz Ciesielskikup sobie cynę 0,25 mm nie będziesz miał kłopotu z nadmiarem cyny, dobre "porcjowanie" cyny i nie trzeba nic szlifować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 11 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2019 2 godziny temu, Greif napisał: @Bartosz Ciesielskikup sobie cynę 0,25 mm nie będziesz miał kłopotu z nadmiarem cyny, dobre "porcjowanie" cyny i nie trzeba nic szlifować O dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Z ciekawych informacji do jakich dotarłem to że pod maską nad silnikiem jest płyta z wyciętym otworem żeby był dostęp do silnika przedłużyłaem przedni pancerz Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Sierpnia 2019 Share Napisano 13 Sierpnia 2019 "Obgryzienia"poprawiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Poprawiłem silnik bo to co oferuje producent to tylko bryła silnika. Co jest odrobiene aparat zapłonowy i kable ,cewka zapłonowa,filtr paliwa, śruby kapy zaworowej i korek na niej za napędem wiatraka chlodnicy jest dorobiona pompa wody która bedzie połączona z chlodnicą, i jest juz pasek klinowy, doszły jeszcze śrubki na skrzyni i klapki rewizyjne Tylny dyfer bedzie od Opla Blitza był to jakiś odlew z żywicy którym uzupełniłem braki dodałem śruby i korek spustowy Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 13 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2019 8 minut temu, piotrkur napisał: "Obgryzienia"poprawiłeś?? Doczepiłeś się tego spawu od parta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Po przestudiowaniu zdjęć Kubusia zabrałem się za dorabianie spawów. Spawy na wozie są bardzo zróżnicowane po pierwsze spawali amatorzy po drugie część elektrycznie inne gazowo. Większość spawów to takie nazwał bym ,,smarki" zrezygnowałem z spawów z blaszki Parta bo są za ładne takie fabryczne Fotki są typowo warsztatowe i spawy nie są jeszcze wykończone jak narazie na odrobienie spawów zeszło 16 godzin Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 (edytowane) Spawy maska i klapy włazu gotowe oczywiście maska i klapy się otwierają Edytowane 7 Września 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Września 2019 Share Napisano 7 Września 2019 Spawy wyglądają jak zrobione z pianki montażowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 2 godziny temu, Seb napisał: Spawy wyglądają jak zrobione z pianki montażowej Chodzi tobie o kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Września 2019 Share Napisano 7 Września 2019 Godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: Chodzi tobie o kolor ? Głównie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 7 Września 2019 Autor Share Napisano 7 Września 2019 Kolor powstał przez zastosowanie żółtej ramki bo lepiej było widać niż robione z szarego pręcika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnar11 Napisano 7 Września 2019 Share Napisano 7 Września 2019 Te spawy z przodu maski jakieś dziwny podział mają, przecież jest oryginał w MWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Września 2019 Autor Share Napisano 8 Września 2019 4 godziny temu, agnar11 napisał: Te spawy z przodu maski jakieś dziwny podział mają, przecież jest oryginał w MWP Spawy starałem się nanaosić według fotografii pojazdu który jest w MWP i tak te spawy wyglądają może być to efekt pomniejszenia. Ale zaczołem się zastanawiać czy wszystkie płyty są pod odpowiednimi kątami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 11 Września 2019 Autor Share Napisano 11 Września 2019 (edytowane) Pierwsze malowanki przedział bojowy . A żeby było łatwiej to do blaszki nie było tablicy zegarów (filmu) Edytowane 11 Września 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Września 2019 Share Napisano 11 Września 2019 Dzialaj dalej ciekawie wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 11 Września 2019 Autor Share Napisano 11 Września 2019 11 godzin temu, Adamo722 napisał: Dzialaj dalej ciekawie wychodzi Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 (edytowane) Silnik wał i tylny most w ramie Zabrałem się za opracowywanie foteli Edytowane 12 Września 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 12 Września 2019 no z tą rdzą na kolektorze to deczko Cię poniosło... poprawiłbym bo jak widać nie wszystko rdzewieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 12 Września 2019 Autor Share Napisano 12 Września 2019 12 minut temu, Greif napisał: no z tą rdzą na kolektorze to deczko Cię poniosło... poprawiłbym bo jak widać nie wszystko rdzewieje No dobra poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 24 Września 2019 Autor Share Napisano 24 Września 2019 Moja instrukcja do Kubusia pomału pomału do przodu uzupełniał braki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Września 2019 Share Napisano 25 Września 2019 Nice..! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Września 2019 Autor Share Napisano 26 Września 2019 (edytowane) Blacharka skończona i model już w pokładzie jescze parę poprawek i czas malowania Edytowane 26 Września 2019 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Września 2019 Share Napisano 26 Września 2019 Jak dla mnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi