Kowalec222 Napisano 10 Lutego 2021 Autor Share Napisano 10 Lutego 2021 Dzięki, to malowanie od początku miałem w planach, w końcu się udało, bardzo pomocna okazała się "glutoplazma" od Jiga Mimenesa. Mimo, że malowanie Pancyra jest pracochłonne i co tu dużo mówić nieco upierdliwe, to miło było wrócić po przerwie do pracy z tym pojazdem. Tylko żal serce ściska jak pomyślę, że już tylko jeden ostatni został do malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Miał być czyścioch z defilady, ale wyszło inaczej, jednak dostał trochę kurzu. Zostało jeszcze kilka drobiazgów, dopieszczenie całości i czwarty będzie gotowy. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 Czwartego uznaję za ukończonego, anten na razie nie montuję bo nie jestem pewien gdzie będzie przechowywany, w gablotce miejsca brak chwilowo, ale mam już plan modernizacji. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2021 Share Napisano 20 Lutego 2021 Podoba się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) Pojazd bardzo ciekawy i oryginalny choć to nie moja bajka. Świetny warsztat ale zacięcie kolegi w realizacji tego mega projektu po prostu nie mieści mi się w mojej starej głowie. Pozdrawiam Andrzej Edytowane 25 Lutego 2021 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Dzięki za wszelkie słowa wsparcia, fajnie że podoba się jeszcze kilku osobom oprócz mnie. Z tym zacięciem to bym nie przesadzał trochę to już trwa, w tzw. międzyczasie robię też inne modele, żeby trochę odpocząć od Pantsirów np. Kamazy. Jednak powrót do Pantsirów zawsze jest przyjemny. Wkrótce zabieram się za podkładowanie piątego, ostatniego z tej sagi. Z kronikarskiego obowiązku poniżej w fotograficznym skrócie: Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 16 Października 2021 Autor Share Napisano 16 Października 2021 No minęło trochę czasu, ale temat nie umarł, z różnych powodów został przesunięty na nieco dalszy plan. Jednak w ostatnich dniach podjąłem decyzję że trzeba to wreszcie skończyć. Na dzień dzisiejszy Piątaszek prezentuje się tak, całość zmalowana, podwozie wstępnie przykurzone, kabinka zwashowana... Ciąg dalszy, mam nadzieję, wkrótce nastąpi. Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 Pomału łoszujemy piątego Pancyra, dobrze by było skończyć wątek w starym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Ten zimowy mnie najbardziej sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Świetna robota - sićkie pięć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 2 minuty temu, mandrivecs napisał: Świetna robota - sićkie pięć! No jeszcze nie skończony piąty, ale już niedużo zostało. 5 minut temu, Stojkovic napisał: Ten zimowy mnie najbardziej sie podoba. Dzięki, ja "kocham" całą piątkę tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 14 minut temu, bulik58 napisał: Siadaj masz jedynke , poprawna odpowiedz to.... sićkie szesc Jeszcze jeden wypust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Nie ma szans, nie namówisz. Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Kowalec222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 8 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2021 23 godziny temu, bulik58 napisał: Kazda matka powinna kochac wszystkie swoje dzieci Powinna i tatuś również tymczasem koniec już bliski, zostało naprawdę niewiele kosmetycznych drobiazgów. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 No i nadejszła w końcu wiekopomna chwila - Koniec. Trwało to niemal dwa i pół roku, ale udało się dobrnąć do szczęśliwego finału. Pięciu Pancyrów, czterech producentów zrobione. Trumpeter, Meng, Tiger Model, Zvezda i drugi Trumpeter w takiej kolejności ułożone są poniższe foty, nie jest to kolejność chronologiczna. Modele robione z pudła, wymienione w czterech z nich (wyjątek TM) koła na żywiczne od Miniarm (3) i Panzerart(1). Dorzucę jeszcze w najbliższym czasie post z krótkim podsumowaniem. Zachęcam też szanownych kolegów do podzielenia się swoją opinią dotyczącą modeli Pancyra poszczególnych producentów. Pozdrawiam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Zrób im zdjęcie grupowe na prześcieradle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 Spoko, spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Masz Pan zamiłowanie i miejsca też musisz mieć. Producentów nie będę porównywał ale najbardziej podoba mi się zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 9 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2021 Z miejscem to tak sobie, zakupiłem dzisiaj gablotkę w takim szwedzkim sklepie, jak przystało na modelarza do samodzielnego montażu, warsztat wkrótce, malowania jeszcze nie wybrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi