enten Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 Nowy wypust Tamki. Nr katalogowy 35344 czyli już bardzo nowe puzzle. Nie miałem sumienia rezać starego Hellera. Świetna składalność, super detale ale i tak kilka detali do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 22 Sierpnia 2019 Share Napisano 22 Sierpnia 2019 O super, też myślałem o tym modelu do podstawki z kawiarnią. Napisz, pokaż coś więcej, bo to żadki model na forach. Jakieś dodatki planujesz, czy prosto z pudła robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Spotter, pudełko z dodatkami AS Takie dodatki udało mi się skompletować do wczoraj i więcej już nie planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 A czemu pogardziłeś gąskami zestawowymi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć, Dołączam do pytania Piotra. Mają lepszy kształt? Chyba, że dla zasady. Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez rhinoceros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Też jestem ciekaw, ponoć gęsi z zestawu są dość dobre. Ale nie mam jak porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Podtrzymuję pytanie o gąsienice i zazdraszczam Defa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 21 minut temu, micmal napisał: Podtrzymuję pytanie o gąsienice i zazdraszczam Defa Ja tam mu zazdraszczam całego zestawu bo walczę z Hellerem..już któryś rok z kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Model to był impuls a gąski nie były do końca zamierzoną decyzją. Kupowałem dość dużo friuli i właściwie profilaktycznie je kupiłem Jeszcze ich nie porównałem ale decyzja podjęta. Piotrek, adres aktualny? Zestaw def nie dość, w tańszy niż Voyager, porównywalny jakościowo to jeszcze lufę ma w zestawie Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Jeśli pytasz mnie to adres b/z a o co biega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Jak jakieś miłe, sekretne spotkanko na pogaduchy o modelach i małe co nieco, takie które tygryski lubią najbardziej to dajcie znać . A tak serio, to działaj Waść, bom ciekaw wielce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Sierpnia 2019 Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Teraz, micmal napisał: Jak jakieś miłe, sekretne spotkanko na pogaduchy o modelach i małe co nieco, takie które tygryski lubią najbardziej to dajcie znać . A tak serio, to działaj Waść, bom ciekaw wielce. No w sumie pogoda jeszcze jest w miarę a i wolne jakoweś się znajdzie..;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2019 Że te gąsienice zestawowe Ci chce wcisnąć znaczy Micmal, podstawka z kawiarnią mówisz... Jakiś zestaw, który możnaby wziać pod uwagę? Tak mnie zaciekawiło i a nóż widelec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Myślę, że Micmal miał na myśli zestaw Miniartu oraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 O, faktycznie. Gdzieś kiedyś widziałem ale nie skojarzyłem. Zamówilem już u Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Dokładnie taki zestaw Pomyślałbym już o wymianie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) a co z tym dachem nie tak? Na co byś wymienił? Żywiczne grille Haulera. Po wyciągnięciu z opakowania... Widoczne na lewym grillu uszkodzenie formy i defekt odlewu, który trzeba będzie usunąć. W szczelinach cienkie błonki do usunięcia. Generalnie są to skopiowane elementy zestawu Tamiya z odpowiednio wykonanymi otworami. Na foto kilka błonek już usuniętych. Pomalowałem na czarno wnęki pod nie. Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matheas Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 O! Nareszcie fajny czołg na forum. Obserwuję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Ja kombinowałem z dachówkami Juweela (super sprawa) oraz Yenmodels (też świetne). Widziałem i zastanawiam się nad narzędziem Green Suff World do robienia pojedynczych dachówek, coś jak narzędzie do wycinania liści. Innym sprawdzonym przez mojego kolegę, sposobem jest odlanie w gipsie dachu z Miniartu. Plusem tej metody jest to, że każdą dachówkę możesz wtedy łatwo "obrobić" tak jak chcesz, dodać ubytki, pęknięcia, podrzeźbić każdą z osobna, nadając całości przestrzenny wygląd. I to jest właśnie to, czego brakuje oryginalnemu dachówki. Przejżałbym ofertę Reality in Scale pod względem numerów budynków, plakatów, doniczek i innych duperelków, które dopełniają całość scenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 22 godziny temu, enten napisał: Że te gąsienice zestawowe Ci chce wcisnąć znaczy Eee!!jak otworzyłem pudło Hellera,zajrzałem i pierwszym co zrobiłem to wywaliłem zestawowe paski,a kolejną rzeczą było zamówieie Friuli,więc dzięki za chęci i dobrą wolę ale niech leżą u ciebie -może znajdzie się jakiś chętny lub potrzebujący..Paczam dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2019 Niestety budynku nie będzie z Martoli, więc może coś innego wymyślę. Póki co małe postępy. Pytanie padło po co te Friule.... No to ja mówię, że śmiałem się z gości co im się śmigiełko musi kręcić to teraz oni się niech pośmieją, że czołgiem jeżdżę hahaha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Szkoda, że zabrakło kawiarni szukałbym dalej, może gdzieś namierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 JAKIEGo dokładnie budynku potrzebujesz - koncepcyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Września 2019 Autor Share Napisano 2 Września 2019 Miniart French Cafe 35513 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 Numer katalogowy i grafikę widziałem, bardziej chodzi mi o to, czy to ma być restauracja czy generalnie budynek z Francji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi