Evildead Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Sd.Kfz 7/1Flakvierling Tamiya 1/35 w kamuflażu zimowym , dodałem dedykowane blaszki , pracochłonny model , ale satysfakcja z ukończenia jest , czyli to co najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Gdyby osiemjurgen focha nie strzelił, to by zapytał "Co dowódca ma na głowie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Września 2019 Autor Share Napisano 1 Września 2019 4 minuty temu, Seb napisał: Gdyby osiemjurgen focha nie strzelił, to by zapytał "Co dowódca ma na głowie" ? No według instrukcji to czapkę ma w kolorze czerwonym , ale kurde fakt też mnie zastanawiało dlaczego , chyba że coś przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Września 2019 Autor Share Napisano 1 Września 2019 31 minut temu, Seb napisał: Gdyby osiemjurgen focha nie strzelił, to by zapytał "Co dowódca ma na głowie" ? https://imodeler.com/2014/11/tamiya-135-8-ton-semi-track-20mm-flakvierling-sd-kfz-71/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Może w takim wypadku by nie zapytał, bo może tak miało być? Co do pracy z linku to rozbawiły mnie komentarze, bo model i figurki są beznadziejne. Ty poradziłeś sobie nieco lepiej, ale do zachwytów jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 1 Września 2019 Autor Share Napisano 1 Września 2019 2 minuty temu, Seb napisał: Może w takim wypadku by nie zapytał, bo może tak miało być? Co do pracy z linku to rozbawiły mnie komentarze, bo model i figurki są beznadziejne. Ty poradziłeś sobie nieco lepiej, ale do zachwytów jeszcze daleko. No luzik , nie wzorowałem, się na tamtym linku , fakt posłodzone tam było , u mnie daleko, daleko , ale powoli i do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Września 2019 Share Napisano 1 Września 2019 Powie mi ktoś po co to małe okienko na szybie od strony kierowcy z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 W dniu 1.09.2019 o 18:19, Stojkovic napisał: Powie mi ktoś po co to małe okienko na szybie od strony kierowcy z przodu? Celownik laserowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2019 @Stojkovica widział klimatyzacje w tamtych czasach? Akurat w tej wersji przydała by się ramka ogrzewania takie cosik używane w prawie każdym niemieckim wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 48 minut temu, piotrkur napisał: Celownik laserowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 Mycke przemaluj mimo wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Września 2019 Autor Share Napisano 2 Września 2019 2 minuty temu, push-up78 napisał: Mycke przemaluj mimo wszystko. Chyba i tak zrobię , nie rozumiem tylko po co tam w instrukcji czerwona ? , Błąd może , w sumie może nie powinienem tak sztywno patrzeć na tą instrukcję , może te starsze modele tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 (edytowane) Godzinę temu, Greif napisał: @Stojkovica widział klimatyzacje w tamtych czasach? Akurat w tej wersji przydała by się ramka ogrzewania takie cosik używane w prawie każdym niemieckim wynalazku Greif, rozwiń proszę wypowiedź bo jestem niezmiernie ciekawy jak to miałoby działać. Pobudziłeś wyobraźnię Edytowane 2 Września 2019 przez enten 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Września 2019 Share Napisano 2 Września 2019 21 minut temu, enten napisał: Greif, rozwiń proszę wypowiedź bo jestem niezmiernie ciekawy jak to miałoby działać. Pobudziłeś wyobraźnię A jak działa ogrzewanie tylnej szyby we współczesnych samochodach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Września 2019 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2019 Jak to niemce, praktyczne, drut oporowy za szybką montowany przy szybie właściwej, takie hmmm małe akwarium z grzałką xD. Wystarczyło aby mieć okienko do jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 Dziękuję za informację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 No i to jest to wunderwaffe mein Fuhrer! Co niemiecka technologia jednak to niemiecka technologia. Lubili zabawę z elektryfikacją. Dzięki za wyjaśnienie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 3 Września 2019 Share Napisano 3 Września 2019 13 godzin temu, Evildead napisał: Chyba i tak zrobię , nie rozumiem tylko po co tam w instrukcji czerwona ? , Błąd może , w sumie może nie powinienem tak sztywno patrzeć na tą instrukcję , może te starsze modele tak mają Nie wiem ale w walce raczej unikano jak ognia krzykliwych kolorów więc raczej takiego wynalazku nie uświadczysz w archiwach.Nawet tarczki na hełmach z czasem waffen ss zdrapywali tam gdzie była flaga 3rzerzy bo było to zbyt rzucające się w oczy potem już tylko dawali kalki z runami ss na hełmy bez flagi 3rzeszy.Na parkach zimowych białej stronie uświadczymy jedynie opaski wąskie w kolorze czerwonym lub zielonym zmieniano jedynie mocowanie na przedramieniu lewym lub prawym w zależności od dnia i rozkazu w celu identyfikacji własnych jednostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Września 2019 Autor Share Napisano 3 Września 2019 29 minut temu, push-up78 napisał: Nie wiem ale w walce raczej unikano jak ognia krzykliwych kolorów więc raczej takiego wynalazku nie uświadczysz w archiwach.Nawet tarczki na hełmach z czasem waffen ss zdrapywali tam gdzie była flaga 3rzerzy bo było to zbyt rzucające się w oczy potem już tylko dawali kalki z runami ss na hełmy bez flagi 3rzeszy.Na parkach zimowych białej stronie uświadczymy jedynie opaski wąskie w kolorze czerwonym lub zielonym zmieniano jedynie mocowanie na przedramieniu lewym lub prawym w zależności od dnia i rozkazu w celu identyfikacji własnych jednostek. Ok , dzięki za wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 Czołem! W malowanie nie wnikam, bo każdy maluję tak jak widzi i czuje! Ale blaszki potraktowaleś po macoszemu. Stopki na Mauzery zrobiłeś, ale uchwytów na lufy tychże Mauzerów już nie. Gdzie uchwyty na bocznych osłonach silnika? Zostawiłeś plastikowe klocki. Dalej już nie chce mi się pisać... Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Września 2019 Autor Share Napisano 4 Września 2019 Godzinę temu, marioba napisał: Czołem! W malowanie nie wnikam, bo każdy maluję tak jak widzi i czuje! Ale blaszki potraktowaleś po macoszemu. Stopki na Mauzery zrobiłeś, ale uchwytów na lufy tychże Mauzerów już nie. Gdzie uchwyty na bocznych osłonach silnika? Zostawiłeś plastikowe klocki. Dalej już nie chce mi się pisać... Mariusz Trochę źle to przemyślałem od początku , pomalowałem wypraski i ramki z blaszkami czarnym podkładem w sprayu , w sumie to nie za mądre posunięcie , pòźniej wszystko na klej ca , na pomalowanych ramkach z blaszkami prawie numeracji nie było widać , to i przeoczyłem to i tamto , uchwyty na lufy te harmonijki spieprzyłem i beznadziejnie wyszły to nie dałem , sam sobie problem narobiłem , podczas gięcia blaszek farba odpryskiwała i z najmniejszymi elementami ròżowo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi