Hubert Kendziorek Napisano 4 Września 2019 Share Napisano 4 Września 2019 Na wyjazdy wakacyjne zabierałem podstawowy warsztat, podróżny kompresorek Arism Viz i kilka pudełek z modelami; w wolnych chwilach, gdy wszyscy już spali, ja sobie dłubałem. Tylko zdjęć nie bardzo było jak robić. Zaawansowanie prac w zasadzie pozbawia sensu zakładanie osobnych wątków warsztatowych ale pomyślałem, że te ulepki pokażę, może ktoś coś jeszcze podpowie, może się czegoś na moich błędach nauczy. Republic P-47D Razorback, Tamiya 1:48. Napoczęty w 2017. Trudno cokolwiek komentować. Tamiya. Wszystko pasuje na klik. Malowany MRP. Malowanie będzie pudełkowe, P-47D-5-RE "Spirit of Atlantic City", UN-M (42-8487). Hawker Hurricane Mk. I, Airfix 1:48, rozgrzebany jakiś rok temu. Dał mi w kość przy łączeniu kadłuba ze skrzydłami. Malowany MRP. Docelowo maszyna będzie z czasu walk nad Norwegią, 46 Sqn, RAF, PO-N. Messerschmitt Bf-109 E4/B, Airfix 1:48 + Pavla, Master, zaczęty w ubiegłym roku. Bardzo prosty modelik, wymieniłem mu tylko powierzchnie sterowe, chłodnice, kaemy - docelowo jeszcze koła, wydechy. Malowany MRP. Będzie to Bf 109 E-4/B; o kodzie bocznym 'S9+GT' z 9./ZG 1, Rosja, lato 1942 roku. Mniej więcej, oczywiście. Dassault Rafale M, Revell 1:72. Tu kilka słów wyjaśnienia... normalnie nie biorę się już za małą skalę w samolotach, coś tam ostatnio w pancerce zacząłem robić w 1:72 (powstanie cała linia rozwojowa StuG III), ale w samolotach w zasadzie nic, no dobra - poza polskimi tematami. Ten model dostałem w prezencie od taty, będzie ze trzy lata temu i wylądował w pudełku na stryszku. Przy okazji wakacyjnych porządków wpadł mi w ręce i po krótkim zastanowieniu co z nim zrobić, wylądował na warsztacie. Założenie jest takie, żeby niczego nie poprawiać, fikcyjne i wypukłe linie podziału zostawiam, detali nie dorabiam, niech się broni kalkomaniami - na razie oklejona góra. W sumie zajęło to wszystko może sześć godzin pracy. Malowany Gunze H, jakieś szare kolorki na oko dopasowałem. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 14 Października 2019 Autor Share Napisano 14 Października 2019 Hurri: Zmiana planów malowania: Razorback: Rafale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 17 Listopada 2019 Autor Share Napisano 17 Listopada 2019 Żółto dość. Ale na górze bez zmian. Na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2019 Czerwony (MRP Marking Red) paseczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 16 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2019 Osa Ten żółty w rzeczywistości nie jest taki cytrynowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 Fajnie wyglada ta osa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 26 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2019 Osy c.d. Kalkomanie w komplecie, po washu, po matowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2020 Rafale ciągle jeszcze na zeszłorocznych wakacjach Wash, podwozie, zaczęte podwieszenia (zostało ze dwadzieścia naklejek do nałożenia...). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Lutego 2020 Autor Share Napisano 18 Lutego 2020 (edytowane) Ale czas powoli wakacje kończyć, zwłaszcza że już po feriach. Edytowane 18 Lutego 2020 przez Hubert Kendziorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 16 Marca 2020 Autor Share Napisano 16 Marca 2020 Hurri Rondle i chodniki z pudła, bardzo ładnie zareagowały na Seta i Sola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Marca 2020 Autor Share Napisano 18 Marca 2020 Kalkomanie w komplecie. Numery seryjne jakoś tak błyszczą, ale nie ma tam raczej srebrzenia pod kalkami. Raczej kwestia światła do zdjęć. I jeszcze detale, czekają na malowanie. A koła od Emila już trzeci miesiąc tam się kurzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 11 Maja 2021 Autor Share Napisano 11 Maja 2021 Jak ten czas leci! Komplet kalkomanii na Dzbanku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 Fajnie, że kontynujesz ten warsztat Fajnie te modele wyglądają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 2 godziny temu, Hubert Kendziorek napisał: Jak ten czas leci! Skąd ja to znam . U mnie też szafka pełna rozbabrańców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 27 Lipca 2021 Autor Share Napisano 27 Lipca 2021 Znowu wakacje Doszły nity, powoli doklejam ostatnie elementy. Poprawiłem też nieco żółty na nosie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Lipca 2021 Share Napisano 28 Lipca 2021 12 godzin temu, Hubert Kendziorek napisał: Znowu wakacje U mnie to oznacza sezon w pełni, brak czasu i jakiejkolwiek chęci do modelowania . A Messerek zacny, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 28 Lipca 2021 Autor Share Napisano 28 Lipca 2021 3 godziny temu, barszczo napisał: U mnie to oznacza sezon w pełni, brak czasu i jakiejkolwiek chęci do modelowania . A Messerek zacny, podoba się . Cóż, u mnie tak samo, wolny zawód = niewola czasu. Do tego w wakacje trzeba jeszcze więcej czasu poświęcić rodzinie, szczęśliwie ostatni nieletni potomek teraz jest na obozie. Na ukochane hobby niewiele jednak zostaje. Projekty ciągną się latami. Najstarsze mam sprzed bodaj ośmiu lat. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 31 Lipca 2021 Autor Share Napisano 31 Lipca 2021 I jeszcze tylko odrobina brudu, jakieś ślady spalin i będzie gotowa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 (edytowane) Super, wygląda jak nie Airfix . Edytowane 31 Lipca 2021 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 31 Lipca 2021 Autor Share Napisano 31 Lipca 2021 Teraz, barszczo napisał: Super, wygląda na większego niż 1:72 . Bo to 1:48... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Teraz, Hubert Kendziorek napisał: Bo to 1:48 Już się poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 31 Lipca 2021 Autor Share Napisano 31 Lipca 2021 3 minuty temu, barszczo napisał: Super, wygląda jak nie Airfix . Hahahaha! Nie no, widać że Airfix, nie wiem po co go kupiłem i jeszcze dodatki... i jeszcze jednego ... bardzo słaby model. Chyba przez ładne pudełko Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Ja wyprzedałem wszystkie Airfixy. Spitfiry, bo jest Edek, Hurrasie, bo zrobiłem wersję Sea i coś do końca było nie tak no i P-40B, bo jakoś nie mogłem przetrawić linii - rowów podziału. Jedyny Airfix którego mam w planach to Blenheim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2021 Zrobiony. Zatem połowa modelarskich wakacji z 2019 roku już za mną. Plan na te wakacje jest prosty: Hurri i Dzbanek też muszą znaleźć swój szczęśliwy finał. Są blisko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 12 Lipca 2022 Autor Share Napisano 12 Lipca 2022 Znowu wakacje! Malowałem NG coś innego, więc znalazłem minutkę dla Thunderbolta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi