Tap-chan Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Niezła kupa! Dla mnie to by chyba było dożywocie, bo bez wnętrza daję radę jeden model na kilka miesięcy zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Godzinę temu, Tap-chan napisał: Niezła kupa! Dla mnie to by chyba było dożywocie, bo bez wnętrza daję radę jeden model na kilka miesięcy zrobić Gdybyś ty wiedział ile ja mam takich kup co widzisz na zdjeciu… to bys potrójne dożywocie dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 1 godzinę temu, Yamamoto napisał: Gdybyś ty wiedział ile ja mam takich kup co widzisz na zdjeciu… to bys potrójne dożywocie dostał Zawsze się możesz pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 Mam Zestaw oczywiście wyładowany kupą zbędnych części, ale kilka zniknęło mimo że znalazły się na poniższej grafice jak i boku kartonu: Szkoda mi tego "trójkowego" zasobnika bo jest mi potrzebny Sam modelik prosty, zero narzędzi, a więc i zero zapinek Trochę skomplikowane w montażu wydaje się być mocowanie tego opuszczanego pancerza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 4 minuty temu, Seb napisał: MamZestaw oczywiście wyładowany kupą zbędnych części, ale kilka zniknęło mimo że znalazły się na poniższej grafice jak i boku kartonu: Szkoda mi tego "trójkowego" zasobnika bo jest mi potrzebny Sam modelik prosty, zero narzędzi, a więc i zero zapinek Trochę skomplikowane w montażu wydaje się być mocowanie tego opuszczanego pancerza. Na czym polegal ten experyment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 12 minut temu, bulik58 napisał: Na czym polegal ten experyment? To prototypowy Tygrys, który w takiej formie nigdy nie wszedł do produkcji seryjnej. Oprócz tego dodatkowego pancerza, np włazy kierowcy i radiooperatora pozbawione były peryskopów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 (edytowane) 19 godzin temu, Yamamoto napisał: Ja byłem szybciejszy troche zagalopowałem… Roboty jak nic na 10 lat :), a po drodze jeszcze pewnie coś wejdzie Edytowane 13 Września 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Godzinę temu, Seb napisał: Oprócz tego dodatkowego pancerza, np włazy kierowcy i radiooperatora pozbawione były peryskopów! Pasuje do slow Gustlika ,, To my som teraz glusi i slepi,, jeden z wielu dziwnych pomyslow projektantow niemieckich czolgow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 19 godzin temu, patrykd napisał: Ładna kolekcja. Gdyby się żona dowiedziała ile kosztują modele z rfm z wnętrzem rfm czy takom na pewno by zredukowała tę kolekcję PS. Mam parę sztuk modeli z twojej kolekcji więc chętnie zobaczę jak ty je kleisz i malujesz zanim ja coś zmajstruję Znalazłem na to sposób zamawiam zawsze do paczkomatu trzymam wszystko w bagażniku i dopiero pod osłoną nocy transportuje przez garaż do reszty paczek nikt nic nie wie nikt nic nie pamięta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 51 minut temu, Evildead napisał: Roboty jak nic na 10 lat :), a po drodze jeszcze pewnie coś wejdzie Ja mam roboty nie na 10 lat ale już do konca zycia … 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 1 minutę temu, panmopsik napisał: żony pewnie przeglądają to Forum, nic nie mówią...czekają..... No weź unikają plastiku jak diabeł święconej wody…chyba nie chcesz powiedziec że twoja żona z miłością i razem z tobą przegląda to forum i jeszcze wola kup to bo on to ma i zrobił dobrą recenzję to zmienię zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 19 minut temu, panmopsik napisał: czasem przeglądają po cichu, nawet nie wiesz kiedy ale przynajmniej śpią spokojnie..... Do czego zamierzasz w tym wątku? Psychozę jakąś tworzysz co mija sie z celem tego forum.temat zamkniety i wracamy do recenzji modeli rye fielda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 21 godzin temu, Yamamoto napisał: Ja byłem szybciejszy troche zagalopowałem… Widzę, że kolega początkujący.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yamamoto Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 10 minut temu, enten napisał: Widzę, że kolega początkujący.... nie, w temacie panzerki obracam sie juz naście lat do tej pory sklejalem wydmuszki po wizycie w panzermuseum w munster pokusiłem sie na fulla i tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 7 Października 2022 Share Napisano 7 Października 2022 Dzień dobry, Rząd zamawia z Korei a ja z Chin. Nawet niedługo wędrował. Chyba dłużej u nas. Pozdrawiam i po pracy biegnę rozpakować. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Jednym słowem -zajebisty news:) Pewnie w grudniu/styczniu będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 42 minuty temu, SnajperTBG napisał: Jednym słowem -zajebisty news:) Pewnie w grudniu/styczniu będzie. Modele dochodza do Polski ze sporym opoznieniem, od kiedy jest w sprzedazy T-90M . Leopard z wnetrzem a unas ? Cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Dzień dobry, Jak napisałem Leoś szedł dłużej w Polsce niż z Chin do nas. Trochę się z nim pobawiłem. Ale tu o czym innym. Recenzji w necie jest dużo, ale modelu w Polsce jeszcze nie ma. Zapowiadane ceny tego zestawu i osobnego powerpacka są powalające. Powerpack z ebaya zniknął natomiast Leosia chyba tylko jedną ofertę widziałem. Ciekawe ile to u nas będzie w PLN wycenione. Mi się udało, choć jak mawiał Ferdek Kiepski - to nie są tanie rzeczy. Model oferuje różne możliwości, ale to już sobie każdy zdecyduje. Natomiast malowania są raczej skromne z 34 i 1 Warszawskiej Brygady. Znalazłem jedno bardzo ciekawe i jestem świeżo po kilkudniowym śledztwie. W brygadzie nic mi nie chcieli powiedzieć. Pierwszy raz mi się to zdarzyło, bo nawet z HSW dostałem odpowiedź na pytanie nie związane z tajemnicą. Ale a propos Leosia, siedziałem 3 dni i oprócz szczegółów malowania udało mi się ustalić numery rejestracyjne i inne szczegóły. Będzie do kalkomanii. Pozdrawiam i wracam do innych tematów Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 I oto mamy kolejnego kocura z RFM tym razem ten późny z wnętrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) 2 godziny temu, sas55 napisał: Dzień dobry, Jak napisałem Leoś szedł dłużej w Polsce niż z Chin do nas. Leosia zamowiles bezposrednio w Chinach czy w kraju i byl wysylany z Chin. Powerpack nie wchodzi w sklad modelu? Pisales iz bedziesz robic z niego polski pojazd , a przecierz to jest wersja (tak pisze na pudle) Leopard 2A6, wiec jest to A6 a Ty robisz go na A5 czy tez mozna zrobic prosto z pudla obie wersje. O czym brak info na pudle. Edytowane 25 Października 2022 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Zamówiłem bezpośrednio w Chinach. Wyniosło 50 funtów z małym haczykiem. A5 i A6 niewiele się różniły zwłaszcza wczesna A6. Model jest z lufą L44 więc do polskiego się nada. Natomiast Rye wydaje dwa zestawy Leopard numer 5066 i powerpack numer 2050. Na pudle nie ma info, ale kilka firm puszczało zestawy typu A5/A6. Ponadto część bebechów i silnik można wykorzystać w A4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Trochę lipa, "model z wnętrzem, ale nie do końca". RFM uczył się chyba od Paradoxu, wycinają część zawartości gry i udostępniają potem odpłatnie jako DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Model jest z pełnym wnętrzem i silnik ma. Natomiast osobny zestaw powerpack jest przeznaczony dla tych, którzy chcą zamontować silnik w Leosiu, którego kupili dużo wcześniej jak np. 2A4 i nie chcą przepłacać za niemiecką żywicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 A to cofam narzekania. I już preorder wyrzuciłem z koszyka, jednak znowu trzeba przemyśleć, chociaż dobre Leo 2 już mam (od HB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 7 godzin temu, sas55 napisał: Zamówiłem bezpośrednio w Chinach. Wyniosło 50 funtów z małym haczykiem. A5 i A6 niewiele się różniły zwłaszcza wczesna A6. Model jest z lufą L44 więc do polskiego się nada. Leopard 2A4 / 2A5 mialy ta sama armate L44 , natomiast do A6 dano juz dluzsza armate L55 , podobne poczatkowo byly fartuchy boczne wyrzutnie granatow dymnych , tak na szybko sprawdzilem w telefonie. Czyli te dwa modele Leosia z RFM to praktycznie to samo z roznica ze jeden to wydmuszka a drugi ma wnetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi