Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości - Rye Field Model

Seb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam😀

1417992-10244-62-1080.thumb.jpg.700949a60b3f3f5690e8ca96587ba6af.jpg

Zestaw oczywiście wyładowany kupą zbędnych części, ale kilka zniknęło mimo że znalazły się na poniższej grafice jak i boku kartonu:

1417992-c-10244-84-1080.thumb.jpg.cd12adb55faa254cc4eb0268ada162dd.jpg

Szkoda mi tego "trójkowego" zasobnika bo jest mi potrzebny😥

Sam modelik prosty, zero narzędzi, a więc i zero zapinek😁

Trochę skomplikowane w montażu wydaje się być mocowanie tego opuszczanego pancerza.

• Like 1

4 minuty temu, Seb napisał:

Mam😀Zestaw oczywiście wyładowany kupą zbędnych części, ale kilka zniknęło mimo że znalazły się na poniższej grafice jak i boku kartonu:

Szkoda mi tego "trójkowego" zasobnika bo jest mi potrzebny😥

Sam modelik prosty, zero narzędzi, a więc i zero zapinek😁

Trochę skomplikowane w montażu wydaje się być mocowanie tego opuszczanego pancerza.

Na czym polegal ten experyment?

12 minut temu, bulik58 napisał:

Na czym polegal ten experyment?

To prototypowy Tygrys, który w takiej formie nigdy nie wszedł do produkcji seryjnej.

uvrXDrV1z1_CWfzOk4VL_wQWAvXrIQEZ1Pe8cH7VzEg.jpg.66a38306c697518486ec6e7a4f5683bc.jpg

Oprócz tego dodatkowego pancerza, np włazy kierowcy i radiooperatora pozbawione były peryskopów!

• Thanks 1

Godzinę temu, Seb napisał:

Oprócz tego dodatkowego pancerza, np włazy kierowcy i radiooperatora pozbawione były peryskopów!

Pasuje do slow Gustlika ,, To my som teraz glusi i slepi,,  jeden z wielu dziwnych pomyslow projektantow niemieckich czolgow.

• Like 1

19 godzin temu, patrykd napisał:

Ładna kolekcja. Gdyby się żona dowiedziała ile kosztują modele z rfm z wnętrzem rfm czy takom na pewno by zredukowała tę kolekcję 😉

PS. Mam parę sztuk modeli z twojej kolekcji więc chętnie zobaczę jak ty je kleisz i malujesz zanim ja coś zmajstruję 

Znalazłem na to sposób zamawiam zawsze do paczkomatu trzymam wszystko w bagażniku i dopiero pod osłoną nocy transportuje przez garaż do reszty paczek🤣 nikt nic nie wie nikt nic nie pamięta :pokoj:

• Haha 1

1 minutę temu, panmopsik napisał:

żony pewnie przeglądają to Forum, nic nie mówią...czekają.....

No weź 🤣 unikają plastiku jak diabeł święconej wody…chyba nie chcesz powiedziec że twoja żona z miłością i razem z tobą przegląda to forum i jeszcze wola kup to bo on to ma i zrobił dobrą recenzję🤣 to zmienię zdanie 😄

19 minut temu, panmopsik napisał:

czasem przeglądają po cichu, nawet nie wiesz kiedy ale przynajmniej śpią spokojnie.....

Do czego  zamierzasz w tym wątku? Psychozę jakąś tworzysz co mija sie z celem tego forum.temat zamkniety i wracamy do recenzji modeli rye fielda.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Dzień dobry,

Jak napisałem Leoś szedł dłużej w Polsce niż z Chin do nas. Trochę się z nim pobawiłem. Ale tu o czym innym. Recenzji w necie jest dużo, ale modelu w Polsce jeszcze nie ma. Zapowiadane ceny tego zestawu i osobnego powerpacka są powalające. Powerpack z ebaya zniknął natomiast Leosia chyba tylko jedną ofertę widziałem. Ciekawe ile to u nas będzie w PLN wycenione. Mi się udało, choć jak mawiał Ferdek Kiepski - to nie są tanie rzeczy. Model oferuje różne możliwości, ale to już sobie każdy zdecyduje. Natomiast malowania są raczej skromne z  34 i 1 Warszawskiej Brygady. Znalazłem jedno bardzo ciekawe i jestem świeżo po kilkudniowym śledztwie. W brygadzie nic mi nie chcieli powiedzieć. Pierwszy raz mi się to zdarzyło, bo nawet z HSW dostałem odpowiedź na pytanie nie związane z tajemnicą. Ale a propos Leosia, siedziałem 3 dni i oprócz szczegółów malowania udało mi się ustalić numery rejestracyjne i inne szczegóły. Będzie do kalkomanii.

Pozdrawiam i wracam do innych tematów

Andrzej

20221025_070522.jpg

2 godziny temu, sas55 napisał:

Dzień dobry,

Jak napisałem Leoś szedł dłużej w Polsce niż z Chin do nas.

Leosia zamowiles bezposrednio w Chinach czy w kraju i byl wysylany z Chin. Powerpack nie wchodzi w sklad modelu? Pisales iz bedziesz robic z niego polski pojazd , a przecierz to jest wersja (tak pisze na pudle) Leopard 2A6, wiec jest to A6 a Ty robisz go na A5 czy tez mozna zrobic prosto z pudla obie wersje. O czym brak info na pudle.

RyeField 1/35 Leopard 2A6 nowoczesny niemiecki czołg podstawowy pełna  struktura wewnętrzna | eBay

Edytowane przez bulik58

Zamówiłem bezpośrednio w Chinach. Wyniosło 50 funtów z małym haczykiem. A5 i A6 niewiele się różniły zwłaszcza wczesna A6. Model jest z lufą L44 więc do polskiego się nada. Natomiast Rye wydaje dwa zestawy Leopard numer 5066 i powerpack numer 2050. Na pudle nie ma info, ale kilka firm puszczało zestawy typu A5/A6. Ponadto część bebechów i silnik można wykorzystać w A4.

Model jest z pełnym wnętrzem i silnik ma. Natomiast osobny zestaw powerpack jest przeznaczony dla tych, którzy chcą zamontować silnik w Leosiu, którego kupili dużo wcześniej jak np. 2A4 i nie chcą przepłacać za niemiecką żywicę. 

7 godzin temu, sas55 napisał:

Zamówiłem bezpośrednio w Chinach. Wyniosło 50 funtów z małym haczykiem. A5 i A6 niewiele się różniły zwłaszcza wczesna A6. Model jest z lufą L44 więc do polskiego się nada.

Leopard 2A4 / 2A5 mialy ta sama armate L44 , natomiast do A6 dano juz dluzsza armate L55 , podobne poczatkowo byly fartuchy boczne wyrzutnie granatow dymnych , tak na szybko sprawdzilem w telefonie. Czyli te dwa modele  Leosia z RFM to praktycznie to samo z roznica ze jeden to wydmuszka a drugi ma wnetrze.

image.jpeg.2ea936f912848d2ef7a0c3d44135d283.jpeg

Leopard 2A6, Rye Field Model RM-5066 (2022)