Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Model Master ma odcień powiedzmy zbliżony. Chyba tylko Agama ma odpowiedni, prawdziwy kolor. Można też samemu zmieszać z Model Master 1508 i 1524 Nie wiem czy tu w ogóle można mówić o odpowiedniku tego koloru ,chyba lepszym wyjściem jest dobieranie w/g zdjęć. W swoim MiGu ,Grzesiek podał przepis na kolor do blaszek Edka: W swoim ostatnim MiGu kabinę malowałem mieszanką farb Gunze H 25, H46. 50/50% Cytuj
gulus Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Robert, kolor kabin w MiG i Mi-24 to ten sam kolor? Kolorowych blaszek nie mam, chociaż w przypadku Mi-24 byłyby fajne, bo inne części kabiny są malowane na inny kolor. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Tak to taki sam kolor,z tym że Mariusz wyżej wyjaśnił który egz.jaki ma kolor kokpitu czarny czy niebiesko-zielony. Cytuj
gulus Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Dalej nie wiem, czy mieszać (kupić dwie farbki) czy poszukać tej tajemniczej Agamy lub MM? Tak przy okazji, jak wygląda lewa strona przejścia pomiędzy kabinami transportową i pilotów? Na przeciwko szafek (bo to chyba są szafki?). Cytuj
karambolis8 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 MM dedykowany sobie odpuść. Bardzo nietrafiony. Tutaj mam fotkę porównawczą. Płytka jest w kolorze mieszanki, o której wspominałem, a mała plamka to "dedykowany" MM Cytuj
qalimar Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Tak przy okazji, jak wygląda lewa strona przejścia pomiędzy kabinami transportową i pilotów? Na przeciwko szafek (bo to chyba są szafki?). Może lepiej będzie jeśli omówię obie strony przejścia- w tym miejscu siedzi technik pokładowy nawiasem mówiąc. Prawa strona z blokami elektroniki i osprzętu: Wersja W: Wersja D: Góra: Dół: Prawa strona: Cięgna sterowania silnikami są zasłonięte zawsze pokrowcem (brezent koloru zielonego): Po zdjęciu pokrowca wnętrze wygląda następująco: Wszystko jest teraz jasne? O kolorze wnętrza się nie wypowiadam- osobiście używam oryginału. Cytuj
gulus Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Dziękuję, Panie Kapitanie. Wątpię, żeby, przy tak skomplikowanej maszynie, wszystko mogłoby być jasne, ale na pewno jest jaśniej Cytuj
qalimar Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Gulus, cała przyjemność po mojej stronie. A jeśli chodzi o stopień skomplikowania, to Mi-24 nie jest w czołówce "komplikatoryki", oj nie... Brak mu "elektoniki ciężkiej" i stosownych ku temu instalacji... Cytuj
karambolis8 Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 W Martoli pojawił się Xtracolor i tam też w ofercie jest dedykowany kolor. Może warto sprawdzić http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty40263/soviet_interior_blue_green_14_ml_ Cytuj
Mikele Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 http://www.defence24.pl/200-nowych-smiglowcow-2035-roku-plany-wojska-polskiego/ 12 nowych śmigłowców szturmowych, jako następcy Mi-24, do 2022 roku a w sumie 32 maszyny (2 eskardy, pytanie tylko czy po jednej dla 49 i 56 PŚB, czy może rzeczywiście ktoś chce wysłać Pruszcz Gd. do lamusa). Cytuj
stakor1 Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 A co to będą za śmigłowce? Moda na chińszczyznę... może WZ-10 albo WZ-12? ;P Cytuj
young Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 Jeżeli już w pierwszej partii kilka ma iść do Powidza, to szanse aby został Inowrocław i Pruszcz, są znikome. Chyba że w jednym z nich będą Głuszce (tylko o kolejnych egzemplarzach cicho). Cytuj
Mikele Napisano 31 Stycznia 2013 Napisano 31 Stycznia 2013 A co to będą za śmigłowce? Przetarg trzeba będzie zorganizować. Byle by nie było, jak z tym pytaniem do Milllera za jego premierowania, gdy rozstrzygano przetarg na wielozadaniowy: "Jaki samolot pana zdaniem zostanie kupiony i dlaczego będzie to F-16" ;) Jeżeli już w pierwszej partii kilka ma iść do Powidza, to szanse aby został Inowrocław i Pruszcz, są znikome. Chyba że w jednym z nich będą Głuszce (tylko o kolejnych egzemplarzach cicho). No tak, jeszcze sławetne siły specjalne na zagraniczne wojenki wielkiego brata. Co tam obrona granic i suwerenności własnej ojczyzny, gdy tu trzeba walczyć "za ropę waszą i (nie)naszą"... Cytuj
qalimar Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Jeżeli już w pierwszej partii kilka ma iść do Powidza, to szanse aby został Inowrocław i Pruszcz, są znikome. Chyba że w jednym z nich będą Głuszce (tylko o kolejnych egzemplarzach cicho). Głuszec to temat zamknięty. Na amen. Cytuj
Mikele Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 W polskiej polityce nawet tematy zamknięty na amen nie jest zamkniety na amen. Bareja by nie jednego scenariusza z życia się nie powstydził ;) Cytuj
young Napisano 2 Lutego 2013 Napisano 2 Lutego 2013 Głuszec to temat zamknięty. Na amen. Zostaną przy 4 egzemplarzach? W sumie cisza ostatnio w temacie się zrobiła, a kolejne miały być przebudowywane. Cytuj
MarcinKa Napisano 4 Kwietnia 2013 Napisano 4 Kwietnia 2013 Panowie mam pytanie o takie małe coś w kabinie szturmana. Chodzi mi o sprzęt do sterowania wieżyczką z karabinem JakB-12.7 kal. 12,7 mm i oczywiście coś więcej na temat uzbrojenia strzeleckiego tej maszynki ? Cytuj
MarcinKa Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 A więc tu nie opłaca się pytać bo wszystkowiedzący odeślą do google Cytuj
MarcinKa Napisano 12 Kwietnia 2013 Napisano 12 Kwietnia 2013 Oh bogowie wysłuchali mych modłów i przyjęli ofiarę. A teraz do rzeczy. Jestem laikiem ale bardzo ciekawią mnie właśnie takie sprawy które czasem jest bardzo trudno odnaleźć w tym gąszczu WWW. Drogi Adamie liczę na twoją pomoc w sprawie tego urządzenia do sterowania wieżyczką WSPU-24 którego nazwy nie znam, jeśli możesz to napisz coś więcej o tym urządzeniu. Z góry dziękuję Cytuj
Messer Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Witam. Jak większość z was wie, zajmuje się głownie modelami samochodów i ciężarówek. Zaintrygował mnie jednak pewien helikopter w dość ciekawym malowaniu. Link do zdjęcia: http://desktopwallpapers.org.ua/large/201203/13357.jpg A ponieważ w helikopterach nie siedzę, to mam kilka pytań: - Czy to jest MIL MI 24 czy 35? - Jaka jest to wersja ( wiem że są D,E i coś tam jeszcze )? - Jaki model byście polecili do odtworzenia tego konkretnego egzemplarza - Zvezda, Italeri, czy coś innego? - Jakie konkretne przeróbki mnie czekają - tego czego nie ma, a co w tym konkretnym egzemplarzu musi być - ? Dodam że skala 1/72, dodatków raczej nie przewiduję - no chyba że są niezbędne, to proszę o informacje czego szukać ;) Dzięki za pomoc Pozdrawiam Messer Cytuj
Grzes Napisano 19 Maja 2013 Napisano 19 Maja 2013 Węgierski Mi-24W Model: Zvezda lub HobbyBoss Mi-35 to nic innego jak nazwa eksportowa Mi-24W Cytuj
qalimar Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 O Zwezdzie przeczytaj ten wątek: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=23091 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi