Marcin14 Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 Witajcie! Wziąłem na warsztat model z tytułu (Mercedes Benz SLS AMG od Revella). Jest to drugi model w moim życiu, który składam i pierwszy, który maluję (a przynajmniej się staram ) Będę tutaj umieszczał postępy i pewnie pytania do Was, bo już mam pewne kwestie problematyczne. Ale tak się w sumie najlepiej uczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin14 Napisano 18 Października 2019 Autor Share Napisano 18 Października 2019 Przedstawiam fotki z pierwszego etapu = silnika. Tutaj jeszcze nie cały. A na zdjęciu poniżej widać jak totalnie nie poradziłem sobie ze szpachlą. Myślicie, że to kwestia tego, że rozprowadzałem ją patyczkiem do uszu, czy bardziej manualne moje zdolności nawaliły? Będę wdzięczny za rady i opinie. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 Witaj, fajny początek a szpachle po nałożeniu i wyschnięciu trzeba jeszcze wyszlifowaćWysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2019 Skoro nie wiesz co należy zrobić ze szpachlą po jej nałożeniu i wyschnięciu, to co należy zrobić po nałożeniu farb też nie będziesz wiedział. Polecam przeglądnąć kilka warsztatów, króre były prowadzone na forum przez doświadczonych kolegów. Z nich dowiesz się wielu interesujących rzeczy, które w jakimś stopniu pomogą ci w budowie tego modelu. Zasiadam i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin14 Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 10 godzin temu, Browarek90 napisał: Witaj, fajny początek a szpachle po nałożeniu i wyschnięciu trzeba jeszcze wyszlifować Dziękuję za radę Browarek90. Będę pamiętał. 10 godzin temu, jawkers napisał: Polecam przeglądnąć kilka warsztatów, króre były prowadzone na forum przez doświadczonych kolegów. Cenna uwaga jawkers. Warsztaty wyszukiwać po najwyższej reputacji, czy może polecisz jakieś warsztaty? To pewnie na pytanie jak dobrze nakładać podkład w sprayu, żeby nie było zacieków, bądź co z nim potem zrobić, też informacji szukać u innych? Oczywiście gdyby ktoś chciał wprost odpowiedzieć, chętnie przeczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 43 minuty temu, Marcin14 napisał: Warsztaty wyszukiwać po najwyższej reputacji, czy może polecisz jakieś warsztaty? wszystkie pokolei, zobaczysz co jest ciekawe a co nie później yt jest tu pare speców od aut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Października 2019 Super Moderator Share Napisano 19 Października 2019 Przeglądanie warsztatów, filmów, czytanie poradników oraz najważniejsze, praktyka. Pędzel trzeba pociągnąć by coś namalować, a w aerografie nacisnąć spust, narzędzia bez ciebie tego nie zrobią. Jak najbardziej znajdziesz w niektórych warsztatach, jak malować sprayem by nie narobić zacieków, tylko trzeba sobie tego poszukać. By nie narobić zacieków sprayem, nakładaj kilka cienkich warstw, a nie jedną lub dwie grube. Wtedy nie pozalewasz detali, a nałożony podkład nie zlaje się w niektórych miejscach. Jak by ci się udało tak że lakier się zlał, to nie panikuj, to da się uratować. Zostaw do wyschnięcia, zeszlifuj i pryśnij podkładem jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Namordowałem się przy tym modelu. Od tamtej pory nie tykam Revella. Jest sporo błędów technicznych w wypraskach. Czasem mnie krew zalewała. Ale jakoś go skończyłem. Możesz podejrzeć mój warsztat. SLS AMG warsztat. Niestety serwer się wysypał i fotki są niewidoczne ale te same są na fb Modele Trojana Może to Ci coś pomoże i powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Z yt lubię oglądać jego warsztaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin14 Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 W dniu 20.10.2019 o 03:38, Trojan napisał: Możesz podejrzeć mój warsztat. SLS AMG warsztat. Przejrzałem i przeczytałem chwilę temu cały Twój warsztat... O masakra... Mam nadzieję, że ja mam jakiś trochę lepszy egzemplarz. Choć domyślam sie, że to marzenie ściętej głowy. W dniu 20.10.2019 o 07:45, Bengal napisał: Z yt lubię oglądać jego warsztaty Chwilowo jestem w pracy, to nie widzę filmu, ale dziękuję. Ogarnę w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Po wpisaniu w Google "sls revell portalus" znajdziesz mój wątek z budowy tej maszyny. Może coś podpatrzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nn31 Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 W dniu 18.10.2019 o 23:41, Marcin14 napisał: Jest to drugi model w moim życiu, który składam i pierwszy, który maluję (a przynajmniej się starał. Według mnie ten Mercedes od Revella jest za trudny jak na drugi model. Może bardziej potraktuj ten model jako TYLKO nauka/trening malowania modelu, żeby się zbytnio nie denerwować i nie zniechęcić do modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin14 Napisano 10 Marca 2020 Autor Share Napisano 10 Marca 2020 W dniu 3.11.2019 o 20:43, nn31 napisał: Według mnie ten Mercedes od Revella jest za trudny jak na drugi model. Może bardziej potraktuj ten model jako TYLKO nauka/trening malowania modelu, żeby się zbytnio nie denerwować i nie zniechęcić do modelarstwa. Ja się tak szybko nie poddaję. Bardzo powoli i rzadko, ale nad modelem siedzę. W ogóle nakładacie podkład w sprayu na ramce, czy na pojedyncze elementy? Pewnie to drugie, ale jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Marca 2020 Share Napisano 10 Marca 2020 (edytowane) Zależy - jak element w ramce jest tak fajnie pomyślany, że po wycięciu braki w podkładzie nie będą przeszkadzały to maluję w ramce (można wtedy mocować do malowania za ramkę). Jak element ma wtryski w słabym miejscu, to wycinam i maluję poza ramką Edytowane 10 Marca 2020 przez Rabbit666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi