Super_Hans Napisano 18 Grudnia 2019 Share Napisano 18 Grudnia 2019 Podoba mi się! Po takiej kratownicy jak w Akagi to raczej blachy Ci nie straszne. Do pozycjonowania elementów polecam używac bcg lub epoxydu 10 min. Bcg odparowuje praktycznie do zera a epoxyd po paru chwilach się da zetrzeć do czysta tepa końcówka skalpela. Dopiero potem drucikiem wzmacniacz spoine CA tam gdzie nie widać. Unikniesz śladów kleju jak tu przy drabince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 19 Grudnia 2019 Share Napisano 19 Grudnia 2019 Prawda że miło sklejać różne materiały i miło się patrzy na takie rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2019 (edytowane) Mały progres. Podkład na kadłubie położony. Małe poprawki na powierzchni będą psiknięte podkładem jeszcze raz. Edytowane 29 Grudnia 2019 przez mikemc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 Noo ZUCH, chociaż jeden wziął i coś zrobił w śFiENta Niestety , tak jak się obawiałem te nadburcia idealnie nie siadły, szczególnie na dziobie. Weź je jeszcze młotkiem potraktuj, bo nie wszystko da się zaciapać rdzą czy śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 2 godziny temu, Szydercza Gała napisał: Nie wszystko da się zaciapać rdzą czy śniegie To jest od walniecia w górę lodową ... Tak sobie patrzę na ten "masz" i jestem pod wrażeniem, fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Grudnia 2019 Share Napisano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Tutaj masz pełną galerie naszego koreańskiego kolegi https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1483454501829858&type=3 Edytowane 30 Grudnia 2019 przez chudyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Stycznia 2020 Share Napisano 8 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Stycznia 2020 Share Napisano 8 Stycznia 2020 Zdusilbym go na Twoim miejscu, trochę zbyt komiksowy jest, ale ogólna koncepcja czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2020 Na razie to jest baza, więc finalny odcień będzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 14 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Stycznia 2020 Share Napisano 15 Stycznia 2020 Idziesz jak burza, ja się tam nie znam ale na dziobie ci troszkę blacha odchodzi od pokładu przy polaczeniu z drewnianym, jak taki wypas to warto to skorygować, chyba że tam coś ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Marca 2020 Autor Share Napisano 11 Marca 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 11 Marca 2020 Share Napisano 11 Marca 2020 zacnie to wyglada! - jaka to zieleń ? nie za ciemna ? czy to tylko fotozludzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 22 Marca 2020 Autor Share Napisano 22 Marca 2020 Update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 3 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2020 Share Napisano 3 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 3 Kwietnia 2020 Share Napisano 3 Kwietnia 2020 kawał fajnej malarskiej roboty - bardzo łądnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Maja 2020 Share Napisano 1 Maja 2020 ahoy !! co tam słychać w stoczni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) Powoli do przodu. Projekt zwolnił ma rzecz innych spraw ale jest progres. [/ Edytowane 8 Maja 2020 przez mikemc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja 2020 Share Napisano 8 Maja 2020 ładny zastanawiają mnie tylko te pasmowe przebarwienia na słupkach od dziobowego portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 8 Maja 2020 Autor Share Napisano 8 Maja 2020 To efekt preshadingu. Potem przyjdzie wash i warstwa lakieru matowego i nie będzie się tak widoczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2020 Robi się. Jak będzie jakiś większy progres, wrzucę lepszej jakości zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Sierpnia 2020 Share Napisano 11 Sierpnia 2020 wyposażenie lotnicze to jest coś co mi się w tym modelu diabelnie podoba - chyba w oczekiwaniu na pokłady sam wezmę się za jakiegoś śmiglaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2020 Ja zdecydowałem sie na dwa sikorkie na heli decku. Jeden bedzie gotowy do lotu a bardziej z przodu ze złożonymi płatami i otwarta komora silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi