mirage3 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 9 godzin temu, Wojtu204 napisał: DXM zapowiada taką konwersję: Nasuwa mi się pytanie, czy nie łatwiej i taniej będzie przerobić na tamkowego B zamiast z D, to z późnego A.... albo poczekać, czy się zmobilizują i wypuszczą fabrycznie Idąc od A musisz jeszcze ogarnąć np. z ResKita dysze silników i pierwsze stopnie sprężarek np. z Sierra Hotel Models. Prościej i taniej jest jednak oprzeć się na wersji D. A chyba najbardziej optymalnie będzie kupić sobie wersję B od GWH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Kanadyjska Wilga będzie miała pływaki co mnie bardzo cieszy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października W dniu 9.10.2024 o 18:23, barszczo napisał: Najpierw pięknego I-16 wydali wcześniej, a teraz to . W przypadku I-16, to raczej słabo wypada przy modelu ZVEZDY, za to cena "na bahato !!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października Tak, I-16 Zvezdy ma sporo elementów wnętrza, nawet takich mniej oczywistych. Natomiast Clear Prop bije go na głowę wykończeniem powierzchni, szczegółami i oczywiście ceną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października SH zapowiada Super Mystere w dwóch skalach (1/48 i 1/72). Może się ulitują i dadzą uzbrojenie, bo golas jednak wygląda trochę... goło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października (edytowane) Czyżby Hasegawa miała mieć w końcu godnego następcę? Z kolei Trumpek straszy wersją A A obok stoi Barracuda(k) w ich wyobrażeniu: i Fairey Battle (pewnie, ich znając, "against accuracy" ) Edytowane 11 Października przez Wojtu204 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 20 minut temu, Wojtu204 napisał: Z kolei Trumpek straszy wersją A Dobrze powiedziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października F-16 od Minibase: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 34 minuty temu, Wojtu204 napisał: SH zapowiada Super Mystere w dwóch skalach (1/48 i 1/72). Może się ulitują i dadzą uzbrojenie, bo golas jednak wygląda trochę... goło Przeciez to juz od dawna jest dostępne w obu skalach. W 48 w wersji koszernej masz pełno znakomitej jakości dodatków (na szczęście nie czeskiej produkcji) i uzbrojenie. https://www.kfs-miniatures.com/?s=SMB-2+Super+Mystère Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października I jeszcze taka ciekawostka od SH: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 1 minutę temu, Qz9 napisał: Przeciez to juz od dawna jest dostępne w obu skalach. W 48 w wersji koszernej masz pełno znakomitej jakości dodatków (na szczęście nie czeskiej produkcji) i uzbrojenie. https://www.kfs-miniatures.com/?s=SMB-2+Super+Mystère Wersję koszerną mam, jednak chciałbym też Francuza (Francuzkę? ) , a tu jest tylko golas od Azura. A żenienie koszernego z kalkami Berna, w zależności od tego co SH da w pudle, może być mało sensowne kasowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 45 minut temu, Wojtu204 napisał: Wersję koszerną mam, jednak chciałbym też Francuza (Francuzkę? ) , a tu jest tylko golas od Azura. A żenienie koszernego z kalkami Berna, w zależności od tego co SH da w pudle, może być mało sensowne kasowo. Berna ma 3 zestawy kalek z tego co pamiętam z róznymi kolorami zygzaków i z róznych eskadr. Miałem je kiedyś ale popchnąłem razem z SM z FM. W sumie te kalki były bardzo dobrej jakości. Trzeba będzie na Hannantsa zajrzeć, bo nie chce z czerwonym zygzakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 11 Października Share Napisano 11 Października 1 godzinę temu, Qz9 napisał: Berna ma 3 zestawy kalek z tego co pamiętam z róznymi kolorami zygzaków i z róznych eskadr. Miałem je kiedyś ale popchnąłem razem z SM z FM. W sumie te kalki były bardzo dobrej jakości. Trzeba będzie na Hannantsa zajrzeć, bo nie chce z czerwonym zygzakiem. MojeHobby też ma w ofercie kalki Berna - nie wiem, czy bezpośrednio ściągają, czy przez Hannants, ale jeśli mieszkasz w Polsce, to chyba najlepsza opcja przez nich kupować. Kalki do Mirage III w około 1,5 miesiąca mi ściągnęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października Można sobie spokojnie pooglądać 1. Tamiya F-35C 2. Tamiya F-35C 3. Tamiya F-35C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Października Share Napisano 12 Października No to Zero od FM w całej okazałości. Poprzeczka mocno w górę, ciekawe jak z ceną będzie: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Havoc w 48 nareszcie a przy okazji jak ktoś lubi to marynarski Mitchell. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października To sobie @barszczo wymodlił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Patrząc na ramki Zera z FM - na pewno będą inne wersje 52, a kto wie czy za chwilę nie będziemy mieli wcześniejszych Zer od nich. co do ceny - w Japonii ok 3500 jenów plus koszt wysyłki - liczę, że nie powinien wyjść drożej od Tamiyi w polskich sklepach, a jest szansa, że będzie przed Nowym Rokiem na półce. W Europie oficjalna premiera wiosną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 55 minut temu, mirage3 napisał: To sobie @barszczo wymodlił Nie ma rady, trza kończyć zabytek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Ciekawostka od Academy. Przepaki modeli AMK. Academy 12365 Israel Air Force KFIR C2/C7 Oraz Academy 12364 Russian Air Force MiG-31 BM/BSM Foxhound 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października (edytowane) O! Jak jescze ceny będą Academy to migo- krowa za mniej niz 200 zeta Edytowane 13 Października przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 10 godzin temu, Qz9 napisał: Havoc w 48 nareszcie a przy okazji jak ktoś lubi to marynarski Mitchell. W zasadzie to nie Havoc, lecz Boston III. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października Dziś Boston, jutro Havoc - będzie pewnie wiele pudełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października 27 minut temu, Qz9 napisał: Dziś Boston, jutro Havoc - będzie pewnie wiele pudełek Sęk w tym, że elementów, by zrobić z tego wczesne Havoki czy nawet Bostona IIIA, póki co nie ma opracowanych. A i nie wiem, czy podział elementów umożliwi bezbolesne podmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 13 Października Share Napisano 13 Października (edytowane) Edek kupi za 4 lata ramki, dorzuci swoją wypraskę i wszyscy będą zadowoleni a na poważnie to nie wiem do końca co oni wyprodukowali, podpisali A-20 B/C czyli Havoc a nie Boston. A co tak naprawdę z tego wyszło to się zobaczy jak się pojawi. Edytowane 13 Października przez Qz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi