Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kinetic zapowiedział na styczeń 2020 nowego F/A-18C/D, tym razem w fajnym malowaniu agresora:

78500767-1408902082610232-47166897654270

Edytowane przez Solo
  • Like 2
Napisano

O, i bardzo podoba mi się ta informacja. Biorąc pod uwagę bądź co bądź bardzo dobre zestawy tego samolotu od Kinetica i jeszcze fakt, ze choćby kalki daje Cartograf, nie bedzie trzeba zaopatrywać sie w aftermarkety.

Napisano
3 godziny temu, Mates napisał:

Biorąc pod uwagę bądź co bądź bardzo dobre zestawy tego samolotu od Kinetica

Tu bym dyskutował. Sam jeszcze nie składałem, ale niemal w każdej relacji widać jak fatalnie jest spasowany ten model w części nosowej. Choć ponoć od pierwszego zestawu w 2016 roku coś tam poprawili w tym temacie.

Z reboxów Kinetica jeszcze jedna ładna rzecz się szykuje:

Boxart F-104G RNLAF Starfighter 48090 Kinetic

• Like 1
Napisano (edytowane)

F-104g w przyszłym roku pewnie będzie tłuczony , a to kinetic a to ammo (juz kelpią) a później cos jeszcze, zastanawiam się czy oni to opchną(jedne kalki w pudelku). Kupiłem niemieckiego a w sumie zależy mi na duńczyku, którego  dokupilem,  najciekawsze w malowanie  ale  raczej  wydany nie będzie :) Dziwny klimat wg mnie.

Ps. jest jednak maszyna na ktora czekam su-25 i w 1/48 i 1/72

Edytowane przez Bobek
Napisano (edytowane)

Na dzień dzisiejszy to mnie interesują wyłącznie F-14A i Su-27 GWH i to w zasadzie wszystko z zapowiedzi na przyszły rok.
No i jeszcze Su-57 Zvezdy.

Edytowane przez Solo
Napisano (edytowane)

Dla mnie Su-30MK to #1 w 2020. To znaczy mam pobożną nadzieję, że wyplują go gdzieś w okolicach pierwszego kwartału. A potem, bo gdzieś w połowie roku pewnie, wyskoczy F-4E od ZM. F-14A od GWH też może przygarnę.

A F-104 to się ostatnio namnożyło... strach lodówkę otworzyć. No i jeszcze za 4 lata będzie od AMK. Może.

Edytowane przez Tap-chan
Napisano
22 godziny temu, Bobek napisał:

F-104g w przyszłym roku pewnie będzie tłuczony , a to kinetic a to ammo (juz kelpią) ...

To jeden i ten sam model tylko pudełko i kalki inne ? Zestaw Ammo atrakcyjny - kalki dla 5 czy 6ciu krajów ?

Napisano
17 godzin temu, Qz9 napisał:

Dzisiajj potwierdzili na fejsie datę Harriera Gr.3,  niestety dopiero June 2020

Może być, byle już obsuwy nie było :-)

Napisano

no dyskusja właśnie idzie z powodu obsów. Zaczeło się od Mirage F.1, miałbyć w tym roku ale z tego co piszą to na razie się nie załapał nawet na plan na 2020 :)

Napisano

Nie wiem, po przerwie świątecznej ruszę z kabiną to zobaczę. Poza dyszami nie wygląda źle, no, może jeszcze faktura powierzchni jak w jakimś plastyku z lat 90... I górę, i dół kadłuba jechałem papierami i gąbkami, żeby wyrównać. Ale ich F/A-18 to stary wypust, 2007 rok, Tomcat aż o 3 lata młodszy - przeskok jakościowy idzie dostrzec.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Dziś oficjalnie zapowiedziano Su-27UB GWH, premiera na wiosnę, a to grafika jaka będzie na pudełku:

image.thumb.jpeg.108854fe2fb378209d11e13ffe4acbe6.jpeg

Edytowane przez Solo
  • Like 1
Napisano
Dziś oficjalnie zapowiedziano Su-27UB GWH, premiera na wiosnę, a to grafika jaka będzie na pudełku:
image.thumb.jpeg.108854fe2fb378209d11e13ffe4acbe6.jpeg
Uuuu... KittyHawk zbierał się jak pies do jeża i właśnie przegrał mnie (klienta) w tym temacie.
Napisano

Nadchodzi ponoć nowy Su-33 nowej firmy, niewymienionej z nazwy, być może to ten mityczny Aviation Art. Na początek wersja prototypowa:

image.thumb.jpeg.af260b80c8e6828c636499c200f44a36.jpegimage.thumb.jpeg.06ef9e9e006f5d4452a4c2c1ae7cc66e.jpegimage.thumb.jpeg.2583be13fd8893194210d4f9ad30ee26.jpeg

image.jpeg

Napisano (edytowane)

Refleksy wokół paneli i nitów podpowiadają, że ktoś chyba dziubał to wszystko ręcznie igłą w uchwycie do wiercenia :D Po przejechaniu papierem dało by radę.

Ale poziom detali fajny, i jakkolwiek średnio lubię jedno miejscowe Flankery to nad tym mógłbym się już zastanowić :)

Wygląda na to, że rok 2020 będzie udanym rokiem dla takich jak ja. Udanym, ale finansowo klapa :D 

Su-57, Su-25, Su-27UB i Su-30SM od KH

F-14A, Su-27 i Su-27UB, od GWH

F-4E od ZM.

I warto zobaczyć, co za gluta F/A-18F wypuści HB. Kupię z ciekawości, jeżeli cenowo nie przebije Hasy.

Jeszcze mi tylko MiG-29UB, MiG-35 i MiG-23UB brakuje do szczęścia.

Edit

Widziałem resztę zdjęć na FB i jest po prostu super detalizacja. Bierę w ciemno tego Su-33. Jak ja się cieszę, że od kilku miesięcy nie kupiłem żadnego modelu, nie chciałem nic pod choinkę i urodziny :D Prezenty przyjdą, tylko nieco spóźnione.

Edytowane przez Tap-chan
Napisano

W pierwszej chwili podejrzewałem, że ktoś zrobił sobie żart i wrzucił skadrowane zdjęcia z zestawu Kinetica. Aż wziąłem pudło do ręki i zacząłem porównywać, i dopiero wtedy szczęka mi opadła. Pod względem jakości detali ten Aviation Art bije Kinetica na głowę, przynajmniej miejscami.
Zrobiłem kilka zdjęć dla porównania.

kRDH8I1.jpg

WlIwkV8.jpg

Q9fyiDW.jpgAzOyt1r.jpg0Kn7I5A.jpg

Napisano

Na rodzinę Su-27 z KH to bym się nie napalał za szybko. Poziom ich marketingowca jest mega żenujący. Wrzuca grafiki pudełek kompletnie od czapy, be żadnego sensownego komentarza ani daty przewidywanego wydania. Grafika z APA-5 I wózkiem na uzbrojenie była co najmniej rok temu A dopiero się pojawia w zapowiedziach w niektórych sklepach. Mam czasem wrażenie, że tam siedzi jakiś dzieciak i wpuszcza fotki pudełek bo mu ojciec każe. Na bank wcześniej wyjdzie GWH - Ci są przynajmniej poważni. 

A to Aviation Art to juz cos wydalo wczesniej ? Ta morska Suka wygląda cudownie...