Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Korzystając dzisiaj z okazji i z nieco lepszego światła zrobiłem też zdjęcia mojego Mi-24.

Tutaj było trochę wkładu własnego, szczególnie w przypadku anten i wnętrza, do tego zestaw mastera z pitotem i działkiem.

Podobnie jak wczorajszy MD500 ten też malowany pędzlem.

iFO7A4k.jpg

bejxt2A.jpg

Jj9cYOX.jpg

IpbyFid.jpg

haSOfNx.jpg

LGkO4ex.jpg

zm7IKXh.jpg

A na koniec kilka zdjęć wnętrza, które szczęśliwie znalazłem na dysku:

ssD9S5o.jpg

2FlnmAg.jpg

041dTDc.jpg

SQpNA6F.jpg

• Like 2
Napisano

Butelki z zestawu Alexminiatures, znalazłem kiedyś na Martoli. Nie wiem jak teraz z dostępnością czy czasem oczekiwania na zamówienie, w sumie sam bym chętnie jeszcze zamówił jeden zestaw. Skrzynka i plecaki z tego samego zestawu, karabiny wycięte z zestawów figurek Zvezdy HotWar.

Napisano

ładny , ale za czysty :)

• Haha 1
Napisano
12 minut temu, Adamsky napisał:

Grzesio one w standardzie są uwalone

moje foto

https://www.airplane-pictures.net/photo/112870/271-poland-army-mil-mi-24d/

Bez tytułu.jpg

Ależ ja o tym dobrze wiem... :szampan1:

Uśmiałem się w 2014 jak usłyszałem na konkursie w Bytomiu, że mam zbytnią tendencję do brudzenia modeli...  I śmigłowce się nie brudzą :peace:

Wziąłem sobie to do serca, a po czterech latach było już znacznie lepiej... 

...Nauczyłem się brudzić modele... :szampan:

• Like 1
Napisano

Podoba Mi się ?

Gratki za malowanie pędzlem. Ładnie wyszło.

Co do brudzenia. Podoba mi się jak jest. 

Jedno ale...Tablice. Wydaje mi się, że nasze Mi mają je jeszcze niebieskie i to z ruskimi napisami.

Widziałem ostatnio takiego w Gdyni na pokazach, tylko nie wiem jaki nr boczny. 

Napisano

Tablice weryfikowałem, dostałem informację tu na forum, że zielone Mi po modernizacji mają przerobione kokpity do noktowizji, a zatem już czarne. Wcześniej na pewno miały turkusowe.

Osobiście nie lubię przesadnie brudnych modeli, dlatego mój wygląda jak wygląda - okopceń nie można sobie odpuścić więc je zrobiłem. Wiem, że można pójść bardziej ekstremalnie przy większości maszyn, ale ja staram się je robić w raczej stonowanym weatheringu. Nie całkiem czyste, bo to też źle wygląda, ale na pewno też nie z drugiego końca spektrum.

Generalnie cieszę się, że model w miarę ciepło przyjęty ?

• Thanks 1
Napisano

Piękny helikopter, moje ulubione malowanie, i bardzo fajnie zrobiony model.