Usul Napisano 28 Grudnia 2019 Share Napisano 28 Grudnia 2019 Jakby ktoś się zastanawiał jak wygląda Claude (a Sonia pewnie podobnie) kosztująca, w sumie jak na tą wielkość i skalę, mała furkę kasy to zapraszam. Żona mi go sprezentowała, prezentuje się rewelacyjnie, ale jest faktycznie malutki. Jakbyście chcieli więcej zdjęć to napiszcie dokładnie czego - nie wrzucałem tu masek, instrukcji i pudełka. Jak coś klikajcie i powiększajcie detale, bo dałem oryginały z komórki, bez kompresji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 Widać, że to czeski short-run. Ale cena zwala z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 Wujek raczy żartować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 Nie, nie raczy. jak się tak lepiej wypraskom przyjrzeć to widać, że jakość Hasegawy to to nie jest - nie pod względem szczegółowości ilości detali, tylko pod względem jakości plastiku, form - nie wypowiadam się na temat sklejalności, bo nie znam i pewnie nie poznam. Popatrz sobie na fakturę powierzchni - jest lekko chropowata, linie podziału blach co prawda wgłębne, ale nie tak delikatne jak w formach trwałych. A stwierdzenie short-run nie jest wcale obelgą, tylko stwierdzeniem faktu - bo to short-run jest, tak jak modele AZ Model, Valom, RS Model i najpewniej i Brengun. Tyle, ze to nie jest taki short-run jak Pavli sprzed 20 lat, czy Special Hobby z początku ich działalności. Jest to rzecz na dużo wyższym poziomie, niespecjalnie odbiegającym od tego z wychodzi z form trwałych. Jeśli chodzi o szczegółowość - czapki z głów. Natomiast cena w okolicy 120 złotych - bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas przewartościować określenie szortran , skleiłem ich ze 30.Ale żaden nawet nie leżał w pobliżu tego modelu CP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 29 Grudnia 2019 Share Napisano 29 Grudnia 2019 (edytowane) 3 godziny temu, WujekAlice napisał: Nie, nie raczy. jak się tak lepiej wypraskom przyjrzeć to widać, że jakość Hasegawy to to nie jest - nie pod względem szczegółowości ilości detali, tylko pod względem jakości plastiku, form - nie wypowiadam się na temat sklejalności, bo nie znam i pewnie nie poznam. Popatrz sobie na fakturę powierzchni - jest lekko chropowata, linie podziału blach co prawda wgłębne, ale nie tak delikatne jak w formach trwałych. A stwierdzenie short-run nie jest wcale obelgą, tylko stwierdzeniem faktu - bo to short-run jest, tak jak modele AZ Model, Valom, RS Model i najpewniej i Brengun. Tyle, ze to nie jest taki short-run jak Pavli sprzed 20 lat, czy Special Hobby z początku ich działalności. Jest to rzecz na dużo wyższym poziomie, niespecjalnie odbiegającym od tego z wychodzi z form trwałych. Jeśli chodzi o szczegółowość - czapki z głów. Natomiast cena w okolicy 120 złotych - bez przesady kurcze jak opis nowego wypustu airfixa. z tymże gdyby to był airfix to świat wyłby z zachwytu. Dla mnie wygląda pięknie i mógłby stanowić wzór jak przez następnych pięć lat będę skreczował i niitował hobby bossa, by nim cisnąc na koniec o ścianę. Natomiast kwestia spasowania jest w takich założeniach szczegółowości zasadnicza., bo jeśli za 120 zł dostanie się "szpacheltoja" i krótki kurs odtwarzania to dziękuję. Edytowane 29 Grudnia 2019 przez golf czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zatras Napisano 30 Grudnia 2019 Share Napisano 30 Grudnia 2019 Wujek, na żywo musisz wypraski zobaczyć, na żywo .Ten telefon Usula zrobił z tych wyprasek jakąś ,,masakrę'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 30 Grudnia 2019 Share Napisano 30 Grudnia 2019 Na żywo nie zobaczę, chyba że ktoś mi zasponsoruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 30 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2019 7 godzin temu, zatras napisał: Wujek, na żywo musisz wypraski zobaczyć, na żywo .Ten telefon Usula zrobił z tych wyprasek jakąś ,,masakrę'' Taką samą jak robi, gdy wrzucam zdjęcia wydaje mi się czegoś czysto i ładnie sklejonego Ale w jakim znaczeniu masakrę, mogę zrobić czymś lepszym jak trzeba, ale wydaje mi się, że ilość i jakość detali jest świetnie widoczna (na plus oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 30 Grudnia 2019 Share Napisano 30 Grudnia 2019 13 godzin temu, zloty napisał: Chyba czas przewartościować określenie szortran , skleiłem ich ze 30.Ale żaden nawet nie leżał w pobliżu tego modelu CP. 20 szortranów - masz chłopie zdrowie.... już po Di6 Sz z Amodelu powiedziałem sobie - żadnych takich więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 6 Stycznia 2020 Share Napisano 6 Stycznia 2020 moje hobby sprzedaje to w okolicach 85 zet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 7 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2020 No nie, moja jest kupowana w mojehobby - 112 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 8 Stycznia 2020 Share Napisano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Teraz "stoi" po 82.79 - czyli z lekka Cię na 4 dychy stuknęli. EDIT - nie stuknęli - te nowe są bez żywicy. ale to dobrze, bo może się skuszę - jak będzie jaka promocja Edytowane 8 Stycznia 2020 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi