KRL Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Część druga serii "kocurów" i zarazem mój pierwszy ukończony model w 2020 roku. Zakończyłem rok 2019 modelem F-14A otwieram kolejny rok modelem F-14B Ponieważ model zamówiła jedna osoba to założenia jak poprzednio są identyczne model ma przedstawiać mocno wyeksploatowanego kocura z tą jedną różnicą że tym razem F-14 ma klęczeć. Dodam od razu że mimo iż pozycja jest do startu to zamawiający powiedział że nie ma mowy o wsadzaniu do środka plastikowej załogi. Model Wygląda tak: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Przypomniał mi się cytat Chruszczowa - „Rakiety toczą się z naszych fabryk jak parówki!”. Co tu dużo mówić... Jak zwykle fajnie Ale gdybym miał się do czegoś przyczepić, to rzuciły mi się w oczy dwie rzeczy - światła do lotu w formacji z przodu po lewej nie trzymają linii i straszny brudas jak na samolot CAG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2020 Niestety ze względu na źle wytrawione musiałem je tak umieścić po prostu nie zauważyłem tego przed malowaniem że jest przesuniecie po malowaniu nie było już możliwości przerycia linii od nowa. Co do kocurów brudasów kilka fotek poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Nie twierdzę, że nie było brudnych, po prostu samoloty dowódców eskadr były najczęściej w najlepszym stanie, wymyte i wypucowane. Na galowo. Na dodatek nieco rzadziej latały niż zwykłe konie robocze. Tu galeria zdjęć BuNo 163217. http://www.arcair.com/awa01/401-500/awa492-F-14-Marbrey/00.shtm A tu zdjęcie z cmentarza: https://www.airfighters.com/photo/61366/M/USA-Navy/Grumman-F-14B-Tomcat/163217/ Ale nie ma się co o to sprzeczać, jak powiedziałem, rzuciło mi się w oczy A skoro klient życzy to tak ma być. W ogóle to jakich kalek użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 11 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Kalki dostarczył zamawiający, niestety modele już poleciały więc i reszta kalek została spakowana ale jak jak dobrze kojarzę to marka CRM Do wersji A to był pełen oryginalnie zapakowany arkusz do wersji B kalki były powycinane więc nie wykluczam że pochodziły z rożnych zestawów tym bardziej że ewidentnie różniły się papierem. Edytowane 11 Stycznia 2020 przez KRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Tak mi to wygląda, nie znalazłem nigdzie tego 163217 z kodem AA-200, wszędzie AA-103. Był jeszcze AG-201 (Ghostriders) i AB-111 (Diamondbacks). Godzinę temu, KRL napisał: Na tym zdjęciu NG-200 (BuNo 160660) to samolot CAG. A obok woły robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Znów jestem urzeczony malowaniem, masz Panie talent. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 11 Stycznia 2020 Share Napisano 11 Stycznia 2020 Bo motocykliści, to bardzo dokładni ludzie model, jak zawsze, rewelacja. Aż się chce do swoich zasiadac i też próbować coś stworzyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Stycznia 2020 Share Napisano 12 Stycznia 2020 Ja chciał bym zobaczyc ten BU. NO z VF-103 tak utytłanego. Bo fakt Koty sa brudne, ale nie ten egzemplarz. Samo brudzenie odrobinę za mocne, ale masz rekę do malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 Sytuacja w przyrodzie występuje (a raczej występowała), także nie zawsze CAGi lub XO mają wypucowane maszyny. Jak jest rejs bojowy, to się trochę styrają Jest to co prawda galeria, ale mam uwagi do konfiguracji raczej - w tym okresie raczej taki przegląd pocisków nie występował. Tu config z Lantirnem, 1 x AIM-54, 1x AIM-9 i jakaś bomba byłby bardziej prawdopodobny Malunek przedni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 24 Stycznia 2020 Share Napisano 24 Stycznia 2020 Jak zawsze bomba fotki oryginałów zawaliste . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 24 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2020 W dniu 22.01.2020 o 23:19, tomcatsky napisał: Sytuacja w przyrodzie występuje (a raczej występowała), także nie zawsze CAGi lub XO mają wypucowane maszyny. Jak jest rejs bojowy, to się trochę styrają Jest to co prawda galeria, ale mam uwagi do konfiguracji raczej - w tym okresie raczej taki przegląd pocisków nie występował. Tu config z Lantirnem, 1 x AIM-54, 1x AIM-9 i jakaś bomba byłby bardziej prawdopodobny Malunek przedni. Korzystałem ze zdjęć podesłanych przez zamawiającego który dokładnie taką konfigurację wybrał i jak twierdzi nie była niczym niezwykłym dla wersji A i wersji B podobno inaczej sytuacja się przedstawia w wersji D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 25 Stycznia 2020 Share Napisano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Ja nie napisałem, że konfiguracja nie występowała w ogóle na Tomcat-ie. Chodzi mi o konkretne malowanie vs okres użycia tej maszyny. US Navy nie miała kasy na ładowanie takich zestawów na samoloty (utrata phoenix-a przy np. awaryjnym zżucie uzbrojenia nie wchodziła w grę). Wersje też nie mają tu znaczenia: bo pokazana konfiguracja występowała w A,B i D . Moje uwagi raczej są w ramach podejścia do robienia modeli F-14, w tym wypadku zamawiający sobie zażyczył także nie mam pytań Edytowane 25 Stycznia 2020 przez tomcatsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2020 1 minutę temu, tomcatsky napisał: Ja nie napisałem, że konfiguracja nie występowała w ogóle na Tomcat-ie. Chodzi mi o konkretne malowanie, vs okres użycia tej maszyny. Przepraszam źle zrozumiałem w tej materii niestety nie mogę się wypowiedzieć ponieważ nie mam wiedzy, więc byłoby to opowiadanie głupot a tego robić nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi