kowal76 Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Zabieram się znów za model w skali 1/144 i będzie nim Tu 134 Zvezdy. Model będzie w nowszym malowaniu LOT. Do malowania chcę użyć masek, które będą robione na zamówienie :). Oczywiście napisy itp będą z kalkomani. Model robię dla siebie, także planuję robić ślady eksploatacji, cieniowania, łosze itp :). Pierwsze prace, czyli wycięta drobnica i przygotowana do malowania. Znalazłem gdzieś w składziku imitację kokpitu z fotelami od jakiegoś modelu, więc użyję go w tutce. Przez oszklenie nie wiele będzie widać, ale jakaś tam imitacja będzie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Powodzenia Najlepszy pomysł zrobienie od masek dużych napisów i wzorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Stycznia 2020 Share Napisano 19 Stycznia 2020 Świetna sprawa! Wiesz co lubię 4 godziny temu, kowal76 napisał: planuję robić ślady eksploatacji, cieniowania, łosze Prośba mała, byś przy pokazywaniu wspominał o użytych farbach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 Godzinę temu, Grzes napisał: Świetna sprawa! Wiesz co lubię Prośba mała, byś przy pokazywaniu wspominał o użytych farbach Oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2020 W kadłubie przykleiłem okienka i skleiłem skrzydła. Część silników też sklejona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 To ja poproszę o prowadzenie warsztatu ze szczególnymi szczegółami. Chodzi (lata) za mną ten samolot od jakiegoś roku i bardzo chętnie się dowiem co pasuje a co nie. Jako trzeci dopycham się na salę i obserwuję ze szczególnym zaciekawieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 3 godziny temu, abtb napisał: Jako trzeci dopycham się na salę Masz wafelki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 21 minut temu, Grzes napisał: Masz wafelki? A tu cię zaskoczę - może jeszcze coś tam w składziku leży, a jak nie, ma to się w łykend uzupełni w Brześciu. Przy okazji i "gram 15" się weźmie, żeby lepiej się "radziecka konstrukcja' koledze lepiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 Tez se z boku popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 18 godzin temu, mig napisał: Tez se z boku popatrzę. Zasiada kolega przy stoliku, będzie czwarty do brydża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Stycznia 2020 Share Napisano 21 Stycznia 2020 5 godzin temu, abtb napisał: Zasiada kolega przy stoliku, będzie czwarty do brydża Z brydża to nici bo nie potrafię w to grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 22 Stycznia 2020 Share Napisano 22 Stycznia 2020 18 godzin temu, mig napisał: Z brydża to nici bo nie potrafię w to grać. Nic nie szkodzi, ja też. Ale zawsze w czwórkę można coś "skręcić" na poprawę humoru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2020 Cześć , Dzisiaj pomalowałem podkładem niektóre części i miejsca (Podkład Ginze Black 1500) . Skrzydła już po oszlifowaniu krawędzi i poprawieniu linii podziałowych. Szpachli na razie nie użyłem :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 26 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2020 Wnętrze kabiny kolor Gunze C66 zmieszany z C 391. Nie szpachlowałem śladów po wypychaczach, bo i tak nie będzie tego widać :). Koła felgi Gunze C 66, a golenie Gunze H 306. Silniki Gunze C 8 z domieszką czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 26 Stycznia 2020 Share Napisano 26 Stycznia 2020 SP-LHB na koniec życia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Aktualizacja po dłuższej przerwie :). Model będzie jednak miał okna z kalkomani, a same kalki będą Martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Lutego 2021 Autor Share Napisano 27 Lutego 2021 Silniki w tym modelu są najgorzej spasowane i trzeba trochę szpachli użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 Zamówiłem takie okienka do tutki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Ciekawe, jakie będziesz miał wrażenia U mnie Revaro trafiło na prywatną „czarną listę” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 2 godziny temu, milczacy napisał: Ciekawe, jakie będziesz miał wrażenia U mnie Revaro trafiło na prywatną „czarną listę” Zobaczymy, ja miałem przejścia kiedyś z kalkami Martoli przy B 787. Przy Ił 62 natomiast kładły się elegancko :). Co do Revaro nie wiem, bo jeszcze nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Marca 2021 Autor Share Napisano 6 Marca 2021 Czas na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Marca 2021 Autor Share Napisano 13 Marca 2021 Wszystko już pomalowane i teraz czas na kalki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Ach jak zazdroszczę, ja do kalek to jeszcze kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Marca 2021 Autor Share Napisano 14 Marca 2021 Niestety kalki Martola Techmod wywaliłem. Nie wiem, ale ja nie potrafię ich kłaść. Tymczasem położyłem kalki Revaro imitujące oszklenie, które bardzo fajnie się kładą. Nie rwą się i bardzo dobrze reagują na płyny. Zamówiłem już Revaro na całość modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 14 Marca 2021 Share Napisano 14 Marca 2021 Godzinę temu, kowal76 napisał: Niestety kalki Martola Techmod wywaliłem. Nie wiem, ale ja nie potrafię ich kłaść. Tymczasem położyłem kalki Revaro imitujące oszklenie, które bardzo fajnie się kładą. Nie rwą się i bardzo dobrze reagują na płyny. Zamówiłem już Revaro na całość modelu. Co do Techmod/Martola ja mam takie same odczucia, więc nie jesteś sam Revaro jednak też mnie rozczarowało, okienka które kupiłem do Dreamlinera miały inny rozmiar i w ciemnych miejscach brzydki raster. Może jestem zbyt kapryśny W każdym razie i tak masz już z górki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi